W Salonie, ...tak jakoś
wyszło...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
W Salonie, ...tak jakoś
wyszło...
Triad |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
"W salonie"
Bez rozmów między nami i bez wdzięków z tobą pochłaniam zapach wczorajszych westchnień plotąc wianki z uschłych traw Zieleń straciła kolor wysuszona przez zazdrosnych tubylców wypowiadających modły by zmieniła ich teksturę i kiedy tak milczę do ciebie artykułuję powoli każdą drobnostkę chwili byś słyszał jak bardzo jęczę gdy wypowiadam swój ból liniami każda rana wewnątrz mojego ja krzyczy radością o pomoc błaga migając latarnią o przepowiedzenie przyszłości przez wróżkę która obserwuje nas w oknie ________________ Wiem, pamiętacie =* Dziękuję Ten post był edytowany przez Triad: 12.12.2004 14:09 -------------------- wybawca much.
|
żaba |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) ![]() |
A ładne! Bardzo super fajnie
![]() ![]() -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Mam ochotę krzyczeć. Pewnie dlatego, że
trochę zirytowały mnie te "wierszyki"
Ladne. Ale zdarzało Ci się ładniej pisać. Ten wiersz wydaje mi się nie posiadać wystarczająco dużo Twojej magii, którą do tej pory potragiłas mnie zaczarować. Pierwszą myśla było: "najlepszym natchnieniem jest cierpienie". Być może dlatego, że jestem szczęśliwa, nie jestem w stanie poczuć tego wiersza tak jak powinnam. -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Emily Strange |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Po tych wszystkich poetycznych
pariodach, chwila na moment oddechu i miłej błogości. Czasem troszkę mi
zgrzytało i rytm się gubił, ale i tak po przeczytaniu mam pozytywne [bardzo
pozytywne ^^] odczucia.
i kiedy tak milczę do ciebie artykułuję powoli każdą drobnostkę chwili byś słyszał jak bardzo jęczę gdy wypowiadam swój ból liniami Cudowny fragment. Perełka ![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:06 |