A Wtedy Leciał "czas
Apokalipsy", 13 XII 1981
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
A Wtedy Leciał "czas
Apokalipsy", 13 XII 1981
Teodora |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 260 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: dworzec kurski Płeć: Kobieta ![]() |
no to dziś mamy 23 rocznice rozpoczęcia stanu
wojennego
tu ukrywać strasznego narobili wtedy bigosu pomyśleć, że ,,generał J,, dostaje emeryturę... pppfff może jekieś refleksje?... -------------------- m
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Nie bronie goscia, ale nie mozna facetowi
odciac srodkow do zycia dlatego ze jego tok myslenia byl w czolowce gorszych
z mozliwych. Ma zebrac na ulicy czy sie od razu powiesic? Bigosu narobil,
ale byloby sprzeczne z Konwencja Praw Czlowieka, by zabrac mu dochody w
postaci emerytury "w podziece za zaslugi dla kraju".
Pozdrawiam Ewa Milosierdzia. -------------------- |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja wam powiem, ze gdyby nie stan wojenny
to by była prawdopodobnie [małe prawdopodobienstwo] wreszcie wojna miedzy
zachodem a wschodem. Ruscy by do polski weszli co by doprowadziło do ostrego
prostestu Stanów a w rezultacie do kryzysku...
Oczywiście nie ucza was jak to na granicy stały dywizje radzieckie... Nie wszystko czarne co Jaruzelski. -------------------- ...
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Zgadza się Kuba
![]() Bo czerwone ;D -------------------- ![]() |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
"Z dniem dzisiejszym ukonstytuwowala
sie Wojskowa Rada Ocalenia Narodowego [...]"
Macie dzieci i sie uczcie co to znaczy madrze mowic: TOMACIE -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
O ile dobrze się orientuję to wprowadzono
stan wojenny, bo obawiano się wtargnięcie Rosjii do Polski
![]() To nie były dobre czasy dla nikogo, a Jaruzelski powinien za to beknąć ![]() To musiało być straszne. Pomyślcie sobie, idziecie sobie najspokojniej w świecie do kolegi lub koleżanki a tu zza rogu wyjeżdża wojsko ![]() Pozdrawiam, Magya Ten post był edytowany przez Magya: 13.12.2004 19:48 -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
Teodora |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 260 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: dworzec kurski Płeć: Kobieta ![]() |
ja wyczytałam we ,,wproście,, pierszego
dnia stanu wojennego internowano 5 tys ludzi ( a łącznie 10 tys) , nie
mówiąc już o godzinie policyjnej i masakrze w kopalni ,Wujek,
jaśniej?? ![]() tak sobie pomyslałam, że wszystko jedno z ,,generałem J,, czy siedzi w domu i pierdzi w stołek, czy też siedzi w pierdlu i tu, i tu płacili by za to podatnicy Ten post był edytowany przez Teodora: 13.12.2004 17:50 -------------------- m
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jezeli temat ma sie przerodzic w psioczenie
na Jaruzelskiego to mozna go od razu zamknąc
Teodora - a wiesz co by było gdyby ruscy weszli? "Co wieksze niz wesz to biesz" by było ;/ Ten post był edytowany przez kubik: 13.12.2004 17:51 -------------------- ...
|
Teodora |
![]()
|
kubik...
a gdyby babcia była dziadkiem.... historia to nie gdybanie ![]() -------------------- m
|
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Jaruzelski zrobił to co uważał za słuszne. A,
że tak wyszło?
Z tego co mi mówili rodzice (cytat) ": "Budzę się pewnego ranka, a tu nie ma "Teleranka" ![]() Było to przerażające. -------------------- Motylem jestem.
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Teodora @ 13.12.2004
16:53) To gdybanie. Szczegolnie jesli oceniasz cos - wtedy tylko gdybaniem mozemy sie podpierac. Jesli mowimy o faktach - przedstawiajmy tak jak bylo. Jesli jednak mamy narzekac na cos - ze ta decyzja zla, tamta gorsza, a to inaczej - to skad wiesz jak by bylo gdyby inaczej postapiono? -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
O ludzie... Historia to tylko i
wyłącznie gdybanie...
Przecież nigdy nie wiadomo jak było naprawdę... Wszystko mogło zostać spreparowane. Pamiętajcie że historię piszą zwycięzcy. Poza tym historia rzeczą względną jest. U nas uczą tak, w niemczech inaczej a w rosji to już w ogóle na opak. Także różnie może być. Więc błagam, nie bądzcie tacy prędcy do oceniania ludzi. Bo aż tak źle za komunizmu nie było. Pewnie miał swoje dobre i złe strony ale w tym jak jest teraz też potrafię znaleźć kilka złych stron. Nie żebym był zwolennikiem komunizmu, ale nie lubię jak ktoś widzi wszystko na czarno-biało. -------------------- |
Teodora |
![]()
|
słucham??? matoos
system totalitarny nie ma dobrych stron... kapitalizm to nie raj na ziemi, ale powiedz to jakiemuś internowanemu, że komuna ,, nie była taka zła,, paranoja może i za czasu stanu wojennego mojej rodzinie nic sie nie stało, ale w grudniu 1970 zabili mu niedoszłego wu/ójka, koleś był w seminarium i dostał w tył głowy od zomowca, nie bedę się wgryzać w szczeguły nic nie zmieni mojego podejścia do prlu i jego ,,władz,, ja rozumiem z tym ,,generałem J,, przecież to chyba sprostowałam, miał koleś niemały problem, tak źle i tak nie dobrze, sorry ale to nie jest żadne usprawiedliwienie... Ten post był edytowany przez Teodora: 13.12.2004 18:19 -------------------- m
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Nie ma dobra idąc pod rękę z
komunizmem...
Idea jest może dobra - ładnie wygląda... Aler wykonanie.. nie da się.. przeprowadzano wiele p[rób i zawsze nic nie wychodziło... Nie da sie... JAk to mówiłmój nauczyciel, którego pałowało ZOMO jak był studentem - "Z komunizmem to jak z roieniem szpagatu na drucie kolczastym"... święta racja... -------------------- ![]() |
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(matoos @ 13.12.2004
18:01) O ludzie...
Historia to tylko i wyłącznie gdybanie... Przecież nigdy nie wiadomo jak było naprawdę... Wszystko mogło zostać spreparowane. Pamiętajcie że historię piszą zwycięzcy. no wiesz , bracie Matoosie , patrząc przez czasy współczesne to można powiedzieć , że "Historię piszą zwycięzcy , lecz też pokonani oraz Ruscy ( zamienne na inną 'neutralną' potęgę )".. chociaż podczas całego zwykłego PRL'u też było ogrom pacyfikacji i powszechnie nikt o tym nie mówi.. komunizm może i by był dobry , lecz w wykonaniu z metodami 'Uncle Joe' to już 'przegięcie'.. i dlatego uważam , że 'gruba krecha' była wielkim błędem. Gdyby 'nasz kochany Genneralisimus' skończył jak jego 'kolega' z Rumunii to dziś nie bło by tego całego łajdactwa.. -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
PEQU |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 09.12.2004 Skąd: xE{x: R+} ![]() |
Ja bardzo szanuje Jaruzelskiego, gdyby
nie jego dzialania to teraz nie zyly bysmy w tak chujowym panstwie, a w
czyms porownywalnym do kazachstanskiego piekla... Radze zapoznac sie z
faktami historycznymi, a nie z propagandowymi ocenami prawicowych historykow
na temat stanu wojennego - to byla koniecznosc i kazdy zdrowo myslacy i
znajacy fakty czlowiek z tym rozumowaniem sie zgodzi.
Zreszta hstoria jest relatywna bardzo i zalezy od punktu interprtacji, faktow nie poznamy nigdy, ale mozemy poznac ich przyblizona wersje, ktora nie zawsze zgadza sie z narodowosciowa teskota do produkowania meczennikow i bochaterow za wolnosc w walce z niedobrym systemem... A do kolesi, ktorzy robia akcje w stylu zapalnia swieczek przed domem Jaruzelskiego powiem tylko "puknijcie sie w glowe". Ten post był edytowany przez PEQU: 13.12.2004 19:36 -------------------- PEQU
NUTELLA FOREVER <=> x^nE[N+F]=>{x:R(x)#n} |
Teodora |
![]()
|
no nie...
partyjny jak to by wtedy powiedzieli -------------------- m
|
PEQU |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 09.12.2004 Skąd: xE{x: R+} ![]() |
1. Sluchaj mniej Theriona, Nirvany,
Radiohead lub cos w tym podobnie...
2. Nie uzywaj pojec typu 'partyjny' bo chyba do konca nie wiesz co to oznacza. Ten post był edytowany przez PEQU: 13.12.2004 19:43 -------------------- PEQU
Magya |
![]()
|
To wydarzenie obiektywnie będzie można ocenić
dopiero za kilkanaście lat, i nie ma znaczenia czy ktoś jest partyjny czy
nie. Każdy ma prawo wypowiedzenia się na dany temat. Ktoś chce zapalać
świeczki - ich sprawa, proszę bardzo. Jaruzelski zrobił to, co uważał za
słuszne i nie możemy go winic za to, że to co on uważał za słuszne, nie
wypaliło.
Pozdrawiam, Magya :* -------------------- Motylem jestem.
PEQU |
![]()
|
Typowy blad. Wypalilo wlasnie! Gdyby
nie wypalilo nie bylo by tego kraju w takim ksztalcie jak teraz (chodzi mi o
to ze bylo by o wiele gorzej niz jest).
-------------------- PEQU
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Sluchaj mniej Theriona, Nirvany,
Radiohead lub cos w tym podobnie a to co
ma do rzeczy? -------------------- |
PEQU |
![]()
|
QUOTE(Child of Bodom @ 13.12.2004
19:50) Wiem wiem, ze strasznie cyniczny jestem, ale osoby sluchajace tego typu muzyki przewaznie maja tendencje do 'niszczenia systemu' dokonca nie wiedzac co to jest i w duzej czesci ten typ ludzi rusza na krucjaty przeciwko Jaruzelskiemu. Wiem ze bardzo trywializuje, no ale taka prwada. Ten post był edytowany przez PEQU: 13.12.2004 19:56 -------------------- PEQU
Magya |
![]()
|
PEQU muszę ci przyznac rację. Faktycznie,
gdyby to nie wypaliło żylibyśmy w komunistycznym państwie. NIe wiadomo czy
taki Gierek albo Wałęsa by się przebili.
Ten post był edytowany przez Magya: 13.12.2004 19:55 -------------------- Motylem jestem.
PEQU |
![]()
|
Wlasnie. Jaruzelski wolal obciagnac niz
dac sie wyruchac w pupe Zwiazkowi Radzieckiemu... Mowiac obrazowo.
-------------------- PEQU
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Wiem wiem, ze strasznie cyniczny
jestem, ale osoby sluchajace tego typu muzyki przewaznie maja tendencje do
'niszczenia systemu' dokonca nie wiedzac co to jest i w duzej czesci
ten typ ludzi rusza na krucjaty przeciwko Jaruzelskiemu. Wiem ze bardzo trywializuje, no ale taka prwada. Jest prawda, tylko prawda i gowno prawda. Wybacz mi to co napisales zalicza sie do 3ciej grupy. Moze od razu zaczniemy sadzic ze sluchanie Sex Pistols i Exploitedow odpowiada za wszystkich zbuntowanych. A natomiast jazz albo muzyka klasyczna odpowiada pogladom czysto prawicowym. Pytanie po za konkursowe: " PEQ czy jestes mangowcem?" -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 16:45 |