Niewinność, - haiku, revenge by
Szelki
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Niewinność, - haiku, revenge by
Szelki
Szelki Przeznaczenia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 41 Dołączył: 14.12.2004 ![]() |
Niewinność dziecka,
kopiącego mego psa, zasmuca serce. -------------------- I rzekł Pan: A szelki wasze będą brzemieniem i dumą, gdyż zaiste mąż i niewiasta parać się będą przemysłem gumowym.
>>RURA PRODŻEKT<< |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ja osobiście nie przepadam za haiku.
Ale to jest dobre. W kazdym razie zmusza do pomyślenia. Trochę dosłowne, ale... no cóż. P.S. Do modów - może podforum zorganizować dla Haiku? P.S. Szelki - nie widze tu żadnej zemsty, więc po co ten prowokacyjny podtytuł? -------------------- |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
podforum dla haiku.. nie, nie rozdrabniajmy
sie tak.
haiku jest spoko ale by bylo naprawde zbyt duzo rozdrabniania sie. Poezja tak po prostu wystarczy wg mnie. -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Haiku to też poezja. Po co podforum? Może
temat jeden w którym wszyscy zamieszczaliby haiku wystarczy?
Sam też mógłbym się pochwalić kilkoma ![]() -------------------- |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Ja lubię haiku. Byc może dlatego, że jestem
zafascynowana Krajem Kwitnącej Wiśni.
Ale to haiku jest takie-sobie. Do mnie nie przemawia. Mimo wszystko jestem zwolenniczką wiekszych metafor i bardziej poetyczkiego języka. Tak już mam. -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiem, ze jestem ignorantem bo nie znalem
wczesniej gatunku 'haiku'.
Ale co do tego umieszczonego u gory teamtu - jestem pelen podziwu. Niewinnosc powinna byc podziwiana. Powinno wracac sie do niej z lezka w oku. Natomiast radzi sie ona swoimi prawami laczac nie z glupota, lecz z niewiedza... Ktora 'smuci nasze serca'. Pozdrawiam, Tymonus IV Wloclavianentis -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 03:24 |