Impresja Późnojesienna, - ordinary
Szelki
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Impresja Późnojesienna, - ordinary
Szelki
Szelki Przeznaczenia |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 41 Dołączył: 14.12.2004 ![]() |
Impresja późnojesienna
Na ołówek nizam kółka siwe - wróż, co jada mało, a pali za wiele. Wiatr rozpłaszcza liście na szybie, zegar ziarno czasu w trybach miele. Radio upiera się przy swoim - dziś koncert na drżenie i milczenie. Wiersze piszę fusami od herbaty, nadużywając słowa przeznaczenie. A tak mnie cuś rozebrało... Może pogoda, a może reumatyzm, a może skłonności do sentymentalizmu. Podobno nieuleczalne. -------------------- I rzekł Pan: A szelki wasze będą brzemieniem i dumą, gdyż zaiste mąż i niewiasta parać się będą przemysłem gumowym.
>>RURA PRODŻEKT<< |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Eee.... nie. Tak w sumie... nie do końca.
Nieby coś w tym jest, ale... Ale dla mnie to ciężkie (nie w
sensieintensywności przekazu, ale jak taki, nie przymierzając, klocek.
Pisałeś lepsze wiersze, a przynajmniej jeden, który kiedyś skomentowałam. To
jest takie chaotyczne. Ładne myśli, ale bez... właśnie. Bez czego?
-------------------- |
Szelki Przeznaczenia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 41 Dołączył: 14.12.2004 ![]() |
Bez kręgosłupa. To
jest wiersz-snuj o pisaniu wiersza. I naprawdę trudno cokolwiek więcej
napisać, robiąc z "klocka" "dżdżownicę", bo właściwie po
co? Herbata w kubku, szaruga za oknem, wiatr - jakby się pijany Kaszub
obwiesił, chałupa zadymiona w cholerę - no i po co robić z tego trzy
zwrotki? Materiału akurat na osiem wersów.
A tak nawiasem, to jakie niby ja kiedyś lepsze wiersze pisałem, jak tu dopiero Rurę zamieściłem i dwa haiku? Acha, mam nadzieję, że ktoś wyłowi jeszcze jeden motywik przewodni, prócz tego jesiennego. Może... -------------------- I rzekł Pan: A szelki wasze będą brzemieniem i dumą, gdyż zaiste mąż i niewiasta parać się będą przemysłem gumowym.
>>RURA PRODŻEKT<< |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Mówiłam o tych haiku właśnie.
-------------------- |
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
ładny wiersz, podoba mi sie. moze troche
jest chaotyczny, ale to podkresla jego hmm nastroj. zaskoczyles/as mnie.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 23:09 |