Kurze Święta
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kurze Święta
kura |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 13.12.2004 ![]() |
I
Drobiowe pierniki piekąc gdaczę sobie w telefon do drugiej świątecznej kury że znowu nie będzie śniegu Drobiowe uszka lepiąc gdaczę tylko do siebie że znowu nam święta kura, wypadną w weekend Drobiowe pasztety mieląc gdaczę w przestrzeń zimową jak miło w kominku tą porą palić drwa nocą |
Szlafrok_W_Kreciki |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 15.12.2004 ![]() |
Taki kurzy wierszyk. I bardzo fajny.
Skoro juz święta za pasem, niech i kury świętują... i niech robią drobiowe
żarcie.
Z rymem, ładem i składem. Tylko troche za mało w tej twórczości aluminium. Ale cóż, przetrzymamy. Pozdrawiam, Szlafrok & Kreciki. -------------------- Szlafrok w kreciki! Aluminiowy... Okazja!
|
kura |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 13.12.2004 ![]() |
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
za mało aluminium? to do huty ;]
-------------------- |
Jan Bez Domu |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 09.12.2004 Skąd: Rzut beretem stąd ![]() |
Mam nadzieję, że podmiotem lirycznym
jest gatunek ludzki zwany Kurą Domową, bo jeśli nie, i chodzi po
prostu o ptasi Gallus gallus domesticus, to mamy tu do czynienia z
paskudną formą kanibalizmu, a wtedy mówię stanowcze i oburzone NIE.
Całość świątecznie miła, z jednym zastrzeżeniem co do ostatnich dwóch wersów: QUOTE jak miło w kominku tą porą palić drwa nocą oczywiście - ktoś zwrócił na to moją uwagę - powinno być "Pottera". edit: Kurze ośmielam się dedykować mój utwór pt. "Miłosierdzie". Ten post był edytowany przez Jan Bez Domu: 17.12.2004 19:23 -------------------- >>>RURA PRODŻEKT<<<
|
Szelki Przeznaczenia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 41 Dołączył: 14.12.2004 ![]() |
O kura! Żem to
samo se pomyślał, jak to czytałem! O tym kanibalizmie. bo fakt faktem,
jak kura robi pierogi drobiowe, to pachnie fest nielegalem.
A do strony technicznej: absurdzik jest, chociaż niezbyt wielki, rymu nie ma, niestety łamie się rytm, zwłaszcza w ostatnich wersach. Metafora o kurze domowej luba memu sercu i drobiowe pierniki takoż, a najlubsze to: QUOTE znowu nam święta kura, wypadną w weekend To wtrącone "kura" mnie rozbroiło. Niedobrze z rytmem, wyraźnie cuś nie tak. Przy drwach na kominku kura-autor ze zziajanym dziobem dotarła do finału i padła. Proponuję ze świeżym kurzym móżdżkiem za dzień-dwa doszlifować ostatnią zwrotkę. -------------------- I rzekł Pan: A szelki wasze będą brzemieniem i dumą, gdyż zaiste mąż i niewiasta parać się będą przemysłem gumowym.
>>RURA PRODŻEKT<< |
Aluminiowy Medal |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 17.12.2004 ![]() |
A czy te drobiowe pierniczki będą
miału guziki lukrowane?
Wiersz nawet bez aluminium jest przecudny. -------------------- Order Merlina był z aluminium...
|
Aluminiowa_Dziewica |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 13.12.2004 Skąd: Nowa Rura koło Biłgorurowa ![]() |
Kuro! Naprawde fajny wiersz
![]() A_V P.S. Kanibalstwo wśród kur się szerzy ![]() -------------------- Like a Virgin!
Like a Virgin! Like a Virgin! <<<<RURA PROJECT>>>>> |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 07:24 |