Beata Ostrowicka I Jej Twórczość, kto ją zna i lubi?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Beata Ostrowicka I Jej Twórczość, kto ją zna i lubi?
Ania* |
![]() ![]()
|
Unregistered ![]() |
2 lata temu, kiedy mama zapisała mnie do
osiedlowej biblioteki, wypożyczyła mi (bibliotekarz polecił) książkę Beaty
Ostrowickiej pt. Eliksir Przygód. Ksiażka opowiada o ok.12 dziewczynie
Helence, która z XVII w przenoci się za sprawa eliksiru do XX wieku.
Tam zaopiekuje sie nia jej rówiesniczka, Karolina. W slad za Helenką wyrusz jej stryj i straszny zbir z Koła Wilka.... Ksiązka jest super- dowiecie sie ciekawych rzeczy o XVII wieku, pośmiejecie się, popłaczecie..... A kto nie przepada za ksiązkami historyczno-fantastycznymi, temu polecam serie B. Ostrowickiej "Kraina Kolorów" Bohaterkę Księgi Nadziei jest 14 letnia Agata, ktora siostra wysyła do snobistycznego wujostwa. AGata oznaje tam przyjaciółke- Amate i Grześka. Niedługo pozniej okazuje sie, ze Agata w Kraine Kolorów ma zadanie do wykonania...... Nie wiem, co bardziej mi sie podobało- kazda seria jest inna, jednak niestety Nie opisano daszych przygod Agaty (druga czesc z tego cyklu to prequel) B. Ostrowicka napisal jeszcze "Swiat do gory nogami" i "Zostało kilka chwil" lecz sa to ksiażki nie zafajne i trochę za...... romansowe ![]() Czytaliście jej dzieła? Polecam goraco! |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Koniecznie trzeba byloz tego robic
oddzielny topic? Nie mozna bylo walnac tego do ksiazek? zaraz wszyscy zaczna
robic takie tematy czy "znacie..." :/
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
no właśnie. z zresztą ta Ostrowiecka nie
jest chyba jakąś wybitną i wszędzie rozpoznawalną pisarką i nie trzeba od
razu zakładać o niej odddzielnego tematu. napisałaś już w książkach i jeżeli
ktoś zna wyżej wymienioną panią to z Tobą porozmawia o niej. a jak nie to
trudno :/
EDIT:/ literówki Ten post był edytowany przez vigga: 29.12.2004 16:43 -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
ANASTAZJA BLACK |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 06.07.2004 ![]() |
nie czytałam jej książek, ale może , jak
się natknę to przeczytam.
Gdybyś tylko podała jakis przedział wiekowy dla którego ona pisze. I jak Ania* miała ochotę załozyć nowy topic z tego powodu, to ja nie widze przeszkód. Jak dla mnie lepiej się czyta nowe, niz stare z 1000 postów, z których trzeba wyłapywać poszczególne informacje. i autorka nie musi być wybitna żeby o niej móc porozmawiać. -------------------- SADZONKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Osioł, "Shrek2")
http://img.photobucket.com/albums/v480/kka...hp/sadzonki.jpg obrazek w sygnaturce nie przekracza 200x200 |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
nie wiem czy zauważyłaś, ale ten temat
przeżywa takie oblężenie, że aż trudno wejść na niego... no patrz, ludzie
walą drzwiami i oknami.
nie wiedzę zbyt wielu chętnych, którzy chcą poczytać o w/w pani. więc po co taki temat? -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Aby forum wygladalo na oblegane
![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
ANASTAZJA BLACK |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 06.07.2004 ![]() |
skoro ten temat nie podszedł to nie
widze problemu. zamknąć i tyle.
ale mogła autorka przecież spróbować. i się przekonała że wiekszości taki topic nie odpowiada. i pewnie wiecej takiego nie założy. -------------------- SADZONKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Osioł, "Shrek2")
http://img.photobucket.com/albums/v480/kka...hp/sadzonki.jpg obrazek w sygnaturce nie przekracza 200x200 |
BlackOmen |
![]()
|
Mozna ale nie ma kto tego zamknac wiec jak
narazie jest +1
A autorka miala mozliwosc zaczecia dyskusji w temacie ksiazki. -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
ANASTAZJA BLACK |
![]()
|
najwidoczniej jej nie wykorzystała.
-------------------- SADZONKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Osioł, "Shrek2")
vigga |
![]()
|
nie wykorzystała jej, ale to nie oznacza,
że trzeba od razu oddzielny temat zakładać. nie sądzisz, że jeśli ktoś
chciałby porozmawiać o tej autorce to nawiązałby dyskusje na temacie o
książkach? a ponieważ nikt tego nie zrobił, oznacza to, że 1)albo nikt tej
pani nie zna, 2)nikt nie uważa, aby była tak wysmienita, aby o niej
rozmawiać, 3) nikomu nie chciało się o niej rozmawiać. i tyle.
-------------------- mądrzejsi mówili nie rób
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:23 |