Gallus Lunaticus, (drób i
księżyc)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Gallus Lunaticus, (drób i
księżyc)
Jan Bez Domu |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 09.12.2004 Skąd: Rzut beretem stąd ![]() |
Gallus Lunaticus
O drugiej nad ranem Gdy drób wkracza w najmocniejszą fazę snu Wszystkie nioski posapują cicho i zaczynają śnić Naprawdę o niczym Kura zeskakuje cicho z grzędy Patrzy ze smutkiem na bielejące w świetle księżyca Krągłości swych niedoszłych dzieci Które rankiem zażółcą się jajecznicą Na talerzu gospodarza Drepcze na pazurkach obok sióstr w niewoli Wstrzymując oddech mija koguta Pana i władcę Rosołowatego maczo Który nawet przez sen rzuca na boki groźne spojrzenia Spod zamkniętych powiek Drżąc z podniecenia wychodzi na podwórko Ach, jakże ogromny jest jej kurzy cień! Jakże gęsta ciemnością jest noc Jakże subtelne jest światło księżyca O ileż szlachetniejsze od bezczelnego blasku Żarówek w wylęgarni Ze wzruszeniem wdycha nocne powietrze Piórka falują na chudziutkiej piersi Zadziera łepek Czarnymi paciorkami oczu wpatruje się w Jajo Nocy Wie, że tam, u góry Po delikatnej księżycowej skorupce Stąpa, zesłany razem z Twardowskim Męski i romantyczny Prawdziwy Kogut Jej magiczny kochanek Ze snów *** -------------------- >>>RURA PRODŻEKT<<<
|
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
Po pierwszych wersach Twego wiersza naszła
mnie myśl, że jest to jakaś notka z encyklopedii, ale nie. Ogólnie nie
podoba mi się, nie ruszyło mnie.
-------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
intrygujace
![]() ![]() |
Szelki Przeznaczenia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 41 Dołączył: 14.12.2004 ![]() |
Powiem jedno:
absolutnie silnie kojarzy mi się to z filmem "Uciekające
kurczaki", a zwłaszcza z tym bardzo wzruszającym fragmentem, gdy Ginger
tęsknie patrzy na świat za drutami. <ociera łzę>
-------------------- I rzekł Pan: A szelki wasze będą brzemieniem i dumą, gdyż zaiste mąż i niewiasta parać się będą przemysłem gumowym.
>>RURA PRODŻEKT<< |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:23 |