Jaką Serię Książek Rowling Stworzy Po Hp??
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Jaką Serię Książek Rowling Stworzy Po Hp??
Ginnusia |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 ![]() |
Przemek, masz niby rację. Niby - bo się serce rwie do tego, by poznać dokładniej Huncwotów (praktycznie nie znamy Jamesa Pottera!), historię po siódmym tomie i wiele innych spraw. Rozum mówi o skoku na... może nie na kasę, ale na podtrzymanie sławy, a serce się rwie. I tak trwam w pół drogi.
![]() |
Windykatorka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 27 Dołączył: 24.09.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja jestem bardzo za nierozwijaniem świata Pottera. Miało być 7 tomów, jest 7 i jest dobrze. Popieram w tej kwestii Eco i to, że autor po skończeniu książki powinien umrzeć. Jo śmierci nie życzę;P, ale niech już pisze tą encyklopedię jak musi i bierze się za coś innego.
-------------------- 'Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, nie musisz im wierzyć.'
Członkini Klubu Luny Lovegood ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Rowling ma i kasę, i sławę, i jeszcze coś - klasę. Dlatego jestem dziwnie spokojna, że nie wyskoczy z żadnym niepotrzebnym czymś.
Btw, ona już pisze aż dwie książki podobno, jeden kryminał i jedną dla małych dzieci. Z gigantycznym naciskiem na podobno, zwłaszcza jeśli chodzi o to pierwsze. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja jestem za tym, aby opisała jeszcze historię Huncwotów, może jeszcze założycieli Hogwartu. Tolkien napisał wiele książek z akcją umiejscowioną w Ardzie. I nikt mu nie ma tego za złe.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Rowling lubi suspens, a niby co w tej materii można w tym momencie wycisnąc z historii Huncwotów? Jakieś drobne niespodzianki - ok, ale myślę, że nie ma na to ochoty. Powiedziała co miała do powiedzenia.
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
ja tam sobie myślę, że zaraz po premierze ostatniego tomu Jo zaczęła masowo odpowiadać na WSZYSTKIE pytania dotyczące świata HP. Czy to nie wystarczający znak, że ostatecznie rozstaje się z tą historią? Musi zostawić fanom jakieś pole do ff
![]() -------------------- |
Xel |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 15.08.2005 ![]() |
Nie chce nakrecac atmosfery ani nic. Ale przewaznie te pytania kreca sie wokol osi ostatni tom - nie wyjasnione watki przez 7 tomow - fabula Harrego. Nikt nie pyta ja o Huncwotow i zalozycieli Hogwartu
![]() Ale to tylko tak z cichymi nadziejami. Tak sobie o tym myslalem i chyba chetnie bym przeczytal jeszcze pare historii ze świata HP ale boję się, że wprowadzania całkowicie nowych opowiadań mogłoby zepsuć "magię" serii. Jednak już jakieś podręczniki (idąc tropem "Qudditch przez wieki" i "Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć" - który zresztą tytuł pierwszy pochłonołem niezliczoną ilośc razy, drugi troche mniej ciekawy ale na pewno obowiązkowy ![]() -------------------- Członek "The Marauders" - fanklubu Huncwotów
![]() Jacy są ludzie takie są ich marzenia... Only solution is a mental revolution... |
Kawaii |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 14.08.2007 Skąd: ja się wziełam!? dobre pytanie... Płeć: Kobieta ![]() |
Prawda jest taka że nawet jezeli Pani Rowling już nie napisze żadnej książki na temat świata magii i czarodziejstwa, to przez co najmniej rok od pożegnania sie jej z serwetkami, ludzie będą pisać miliony ff, co nie powinno przeszkadzać internautom...
![]() ![]() -------------------- ![]() Są takie chwile, kiedy naprawdę trzeba brać z życia pełnymi garściami i... Cieszyć się tym. Przecież nie jesteśmy warzywami. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:09 |