Czy Hp Uzależnia?, Czy Harry
Potter uzależnia?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Czy Hp Uzależnia?, Czy Harry
Potter uzależnia?
Berta Griphook |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 25.07.2005 ![]() |
dużo osób właśnie twierdzi , ze HP jest przereklamowany, i dlatego nie sięgają po niego. Moja przygoda z HP zaczęła się kilka dni po wydaniu w Polsce 2 tomu. Widziałam gdzieś w TV , jak Tytus Hołdys , mowił coś właśnie o HP. Po godzinie miałam już tą książkę na kolanach. Pozdrawiam
![]() -------------------- "Kiedy wycięte zostanie ostatnie drzewo, ostatnia rzeka zostanie zatruta i zginie ostatnia ryba, odkryjemy, że nie można jeść pieniędzy."
|
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
angela^^ |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 76 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: spod Warszawy ![]() |
QUOTE dużo osób właśnie twierdzi , ze HP jest przereklamowany, i dlatego nie sięgają po niego. Moja przygoda z HP zaczęła się kilka dni po wydaniu w Polsce 2 tomu. Widziałam gdzieś w TV , jak Tytus Hołdys , mowił coś właśnie o HP. Po godzinie miałam już tą książkę na kolanach. Pozdrawiam a mi wpadla w ręce zupelnie przypadkowo.. nawet o niej nie słyszalam ^^ po prostu mi mama w 4 klasie kupiła xD |
Berta Griphook |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 25.07.2005 ![]() |
Lupek: a kto podsunął Ci tą świetną myśl , no kto ??? Pamiętaj o mnie jak już będziesz mistrzem w carlingu (oczywiscie jak znajdziesz sobie jeszcze jakis kompanów do gry) Pozdrawiam
-------------------- "Kiedy wycięte zostanie ostatnie drzewo, ostatnia rzeka zostanie zatruta i zginie ostatnia ryba, odkryjemy, że nie można jeść pieniędzy."
|
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(angela^^ @ 01.08.2005 00:01) QUOTE dużo osób właśnie twierdzi , ze HP jest przereklamowany, i dlatego nie sięgają po niego. Moja przygoda z HP zaczęła się kilka dni po wydaniu w Polsce 2 tomu. Widziałam gdzieś w TV , jak Tytus Hołdys , mowił coś właśnie o HP. Po godzinie miałam już tą książkę na kolanach. Pozdrawiam a mi wpadla w ręce zupelnie przypadkowo.. nawet o niej nie słyszalam ^^ po prostu mi mama w 4 klasie kupiła xD no tak wielu moich kumpli właśnie tak zaczęło przygode z Harrym zupełnie przypadkowo ![]() ![]() QUOTE(Berta Griphook @ 01.08.2005 00:02) Lupek: a kto podsunął Ci tą świetną myśl , no kto ??? Pamiętaj o mnie jak już będziesz mistrzem w carlingu (oczywiscie jak znajdziesz sobie jeszcze jakis kompanów do gry) Pozdrawiam nie martw się nie zapomne hehe xD podziele się kasą za mistrzostwo ![]() ![]() |
Berta Griphook |
![]()
|
QUOTE(Lupek @ 01.08.2005 00:09) nie martw się nie zapomne hehe xD podziele się kasą za mistrzostwo ![]() ![]() Aż takiego altruizmu nie oczekiwałam ![]() -------------------- "Kiedy wycięte zostanie ostatnie drzewo, ostatnia rzeka zostanie zatruta i zginie ostatnia ryba, odkryjemy, że nie można jeść pieniędzy."
|
Lupek |
![]()
|
|
Berta Griphook |
![]()
|
Oczekiwałam , iż będąc na szycie klasyfikacji carlngowej , wspomnisz sobie o pewnej Bercie , z HP forum .
![]() ![]() -------------------- "Kiedy wycięte zostanie ostatnie drzewo, ostatnia rzeka zostanie zatruta i zginie ostatnia ryba, odkryjemy, że nie można jeść pieniędzy."
|
Lupek |
![]()
|
QUOTE(Berta Griphook @ 01.08.2005 16:02) Oczekiwałam , iż będąc na szycie klasyfikacji carlngowej , wspomnisz sobie o pewnej Bercie , z HP forum . ![]() ![]() masz racje czas przestać ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Lupek: 01.08.2005 20:51 |
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja to właściwe zaczełam czytać HP od 2 czesci
![]() ![]() ![]() -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** ![]() |
Bella |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 07.07.2005 ![]() |
Harre'go czytałam bo wszyszcy mówili ,że jest to super książka no i oczywiście nie pomylili się .No ,a cóż ,że przereklamowana świetna jest to trzeba ją zachwalać! Książka wciągnała ,mnie bez reszty i teraz codziennie czytam jakiś fragmencik choćby malutki
-------------------- "Mam nadzieję, że kiedy następnym razem zdecyduje się pan bezmyślnie komuś zagrozić, narazi pan na niebezpieczeństwo swoje własne życie, i, dla dobra ludzkiej rasy, mam nadzieję, że je pan straci"TS
"The Dark Arts,are many, varied, ever-changing, and eternal. Fighting them is like fighting a many-headed monster, which, each time a neck is severed, sprouts a head even fiercer and cleverer than before. You are fighting that which is unfixed, mutating, indestructible." ![]() THE SNAPERS - Uczeń Alchemika |
Berta Griphook |
![]()
|
Jeśli miałabym chronologiczne ustawić w jakiej kolejności czytałam HP to tak : 2,4,1,3,5
![]() -------------------- "Kiedy wycięte zostanie ostatnie drzewo, ostatnia rzeka zostanie zatruta i zginie ostatnia ryba, odkryjemy, że nie można jeść pieniędzy."
|
Lupek |
![]()
|
QUOTE(Berta Griphook @ 02.08.2005 00:54) Jeśli miałabym chronologiczne ustawić w jakiej kolejności czytałam HP to tak : 2,4,1,3,5 ![]() u mnie 2,1,3,4,5,6 więc prawie idealnie (C<O>O<L ![]() ![]() |
Luna Fletcher |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 86 Dołączył: 24.07.2005 ![]() |
Ja dostałam od taty drugą część i nie wzięłam jej do rąk ani na chwilę. Twierdziłam, że to bzdety i w ogóle. Wtedy to zaczęło się robić bardzo głośno na temat Pottera, wszyscy latali i wrzeszczeli jaka to ta książka cudowna. Poszłam więc do ksiegarni i kupiłam pierwszy tom... No i tak się zaczeło. Teraz jest przestój ale wraz z wydaniem 6 tomu po polsku na pewno ponownie sięgnę po dzieło Rowling.
-------------------- QUOTE( Bohdan Tomaszewski ) Majstruje coś Hewitt przy swoim pantoflu. Ale cóż to są za pantofle... To niemalże tenisowe dzieła sztuki... |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Ja dostałam pierwwszy tom pod choinkę. Wcześniej nic o tym nie słyszałam. Te pierwsze tomy nie zbyt mnie wciągnęły ale już 4 książkę przeczytałam z wielkim podekscytowaniem. A na piątą już tak czekałam, że hej... w prost nie mogłam się doczekać. Nie mówiąc o 6części. Można powiedzieć,że świat Harry'ego mnie odizolował od innych. Jak ma być data wydania książki to chodzę jak na szpilkach i jestem podekscytowana. Można powiedzieć ze Harry Potter mnie uzależnił..... Ale dobrze się stało.... to jest na prawde super!!!
![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
miwoj |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 40 Dołączył: 13.08.2005 Skąd: ...a z tym to różnie bywa ![]() |
Ostatnio mi przechodzi, ale w swoim czasie to był kryzys
![]() |
Joan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 03.08.2005 Skąd: Ze Slytherinu ![]() |
Ta... U mnie w klasie robiliśmy inne zawody: Kto najwięcej razy przeczyta całą serię... Ja tomu od 1-4 razy 7 i piątkę 2
![]() Ale tak, jestem od tego uzależniona. Czytam teraz książkę "requiem za słońce". Obejrzałam 3 część filmu i po prostu nie mogłam się powstrzymać przed przynajmniej przekartkowaniem któregoś tomu. -------------------- ![]() ![]() Członkini The Maradeuders- fanklubu Huncwotów |
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Wiesz, możesz tak czytać (szybko
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
Avery |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 265 Dołączył: 06.07.2005 Skąd: Angband :> Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kiedys wcale sie tym nie interesowalem ale po przeczytaniu jednego rozdzialu na probe sie zaczelo... Wszystkie czesci przeczytalem po 5-10 razy i nie wyobrazam se zycia bez czytania tego co jakis czas
-------------------- Quidquid agis, prudenter agas et respice finem ![]() Z popiołów strzelą znów ogniska, I mrok rozświetlą błyskawice, Złamany miecz swą moc odzyska, Król tułacz powróci na stolicę |
GMichal |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 14.11.2005 ![]() |
Z pewnoscia uzaleznia...jeszcze 2 dni temu nie bylem tak bardzo zafascynowany filmem HP...ale gdy ujrzalem 2 i 3 cz. HP naraz wrecz od razu bieglem do wypozyczalni DVD po 4 cz. HP. jednak dostalem odpowiedz:
-Nie wprowadzono jeszcze Harry'ego Pottera na kasety VHS i DVD... Myslalem ,ze rzuce sie pod samochod ktory jechal z nad przeciwka ![]() Harry,Hermiona i Ron sa bezwatpienia teraz moimi bohaterami... Na nadchodzace swieta...jako prezent chce dostac wszystkie cz. HP na komputer czyli gry...szczegolnie z czara ognia jak i Qidittch cup...oraz NIMBUSA 2005 ![]() Sami widzicie do czego jest zdolny Harry Potter...czaruje w filmach w ksiazkach i poza nimi ![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() Członek The Marauders - funclub Huncwotów -------------------- ![]() ![]() -------------------- "Scotty Dosen't Know..."™ =)) |
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
pewnie, ze uzaleznia przeczytalam pierwsza czesc i teraz musze czytac kolejne i ciagle wracac to wczesniejszych nie pamietam juz ile razy to przeczytalam i nie mam jeszcze dosc...
![]() -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
GMichal |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 14.11.2005 ![]() |
No...to widze ,ze nie tylko ja jestem przypadkiem uzaleznienia przez naszego bohatera
![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() Członek The Marauders - funclub Huncwotów -------------------- ![]() ![]() -------------------- "Scotty Dosen't Know..."™ =)) |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
oj uzależnia, uzależnia...ciekawe dlaczego????
ja np. obserwuje u siebie typowe zachowania uzależnionego od HP dość cyklicznie, tzn. przed pojawianiem się nowej książki lub filmu...aaaaa...wtedy potrafię myśleć tylko o tym ![]() ![]() ![]() ![]() może HP to jakiś wirus w mojej krwi , który uaktywnia się jak ma pożywkę, fajnie by było gdyby tylko takei choroby nękały ludzkość ![]() Ten post był edytowany przez smagliczka: 16.11.2005 13:03 |
Herma |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 28.09.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mam bardzo podobne objawy co smagliczka ale ja potrafie z nudow chwycic byle jaka czesc Pottera i nie wiedziec czemu przez nastepny miesieac bez przerwy rozpamietywac kolejne tomy....
![]() |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja uzalezniony jestem cały zcas. Ale przed premierą filmu badz ksiazki po prostu mi odwala i nie potrafię gadac o niczym innym
![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 02:09 |