Czy Hp Uzależnia?, Czy Harry
Potter uzależnia?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Czy Hp Uzależnia?, Czy Harry
Potter uzależnia?
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
A to jest normalna potteromania
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Mysle ze to wlasnie ludzie ktorzy nie interesowali sie wieloma sprawami w zyciu tak bardzo wciagneli sie w harry'ego, dla niektorych to moze byc jedyna rzecz ktora ich interesuje i zajmuje im czas
-------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
What?
Ja interesuję się na przykład całą masą rzezcy, a i tak w Harry'ego się wciągnęłam. To chyba nie jest tak, że potteromaniacy interesują się wyłacznie Potterem. Może jest tak w przypadku dzieci, ale odsetek starych pryków, który go czytają również jest znaczny, a ci raczjej mają poza Potterem wiele innych zainteresowań... tudzież obowiązków - więc trudno by było się zamknąć w tak ograniczonym magicznym świecie i innego, poza tym potterowym, nie widzieć. Poza tym to niezdrowo... ALE zainteresowań nigdy za wiele - zwłaszcza, że dają TYLE frajdy (może idzieciuch ze mnie, ale dobrze mi z tym ![]() Ten post był edytowany przez smagliczka: 22.09.2006 14:23 |
aina |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 75 Dołączył: 31.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
O nie, nie zgadzam się z moniczką. Czy Ty uważasz, że fani Pottera nie mają innych zainteresowań? Kurka, to tak jest chyba tylko z tobą.
Ja interesuję się tyloma rzeczami, że nie mogłabym ich wyliczyć, a HP jest oczywiście głownym z ich. Ale nie mam jednego zainteresowania, którego bym obsadziła na pierwszym miejscu. Po prostu prawie wszytskie są na jednakowej "lini". -------------------- "Czas leczy nasze rany, ale zmarszczki są bardziej uparte"
|
morvena |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 22.09.2006 Skąd: Warszawa. Płeć: Kobieta ![]() |
o tak zgodzę się z smagliczka
![]() Nie samym Potterem człowiek żyję i tyczy się to również mega zapaleńców. Sama bardzo lubię Pottera, ale nie zobowiązuję mnie to do porzucenia codziennych nader ważnych obowiązków jak choćby praca. |
aina |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 75 Dołączył: 31.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Prawda?
A w ogóle człowiek z jednym zainteresowaniem to człowiek pusty. -------------------- "Czas leczy nasze rany, ale zmarszczki są bardziej uparte"
|
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja myślę, że fascynacja HP, inaczej potteromania, sama w sobie nie jest zła. Mozna lubić Hp i od czasu do czasu o tym pogadać. Gorzej jest gdy ludzie nie potrafią mówic o czymkolwiek innym, ciąglę go cytują itp, wtedy ludziom to może zbrzydnąć i zamiast zachęcic ich do przeczytania, zniechęcaja się i mogę HP znienawidzieć. Znam podobny przykład z autopsji. Dwójka ludziów z mojej klasy zafascynowało sie Bollywood'em. Ciągle o tym gadali, ciągle coś tańczyli, albo puszczali nam kawałki tych jęków ze swoich telefonów. Na poczatku mi się to podobało, ale po dwóch miesiącach codziennego słuchania i oglądania ich znudziło mi się to, a po półroku znienawidziłem to. Niestety oni nie chcą uszanować próśb moich i innych osób z klasy. Przez to teraz są niebardzo lubiani.
-------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Moze to i prawda, ale ja naprzyklad nie mam czasu na pisanie opowiadan o harrym tak jak inni, jestem bardzo zajetym czlowiekiem i przez to nie mam czasu na duzo rzeczy, a byc moze gdybym miala ten czas robilabym takie rzeczy
A prawda jest taka ze ja nie od razu przeczytalam Harry'ego. Najpierw wszyscy o tym gadali i juz nie moglam tego zniesc, ale dziwnym trafem wyporzyczylam pierwsza czesc w bibliotece i pozniej juz sama o tym gadalam:) -------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
morvena |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 22.09.2006 Skąd: Warszawa. Płeć: Kobieta ![]() |
Można być bardzo zajętym człowiekiem zarówno mając czas na wszystko inne. Ja w tej chwili jestem jeszcze w pracy pisząc artykuł i czas znalazłam na siedzenie i dyskusję na forum.
![]() Jak umiesz pogodzić wszystko to znajdziesz czas i na obowiązki i na przyjemność. Ten post był edytowany przez morvena: 22.09.2006 22:22 |
aina |
![]()
|
Ja też nie od razu zaczęłam czytać HP. Zobaczyłam reklamę, byłam w szoku, że tak bardzo chwalą tą książkę, że w końcu pożyczyłam od koleżanki i się wciągnęłam. Tak samo jest z innymi książkami, przedmiotami itp.
Znajduję sobie czas na czytanie, naukę i pisanie na forum. Czasami robię to równocześnie:P -------------------- "Czas leczy nasze rany, ale zmarszczki są bardziej uparte"
|
Evans Lily |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 23.09.2006 Skąd: Hogwart Płeć: Kobieta ![]() |
jeszcze pytasz? oczywiscie ze wciagnelo. nie wiem jakim cudem ale ze mna jest tak jak z Toba. nie wiem co ta ksiazka w sobie ma ale to byla pierwsza ksiazka ktora przeczytalam z wlasnej woli a nie z przymusu. i tak to wariactwo trwa od lat. ja tez czytalalm wiele razy i wciaz czytam bo mi sie nie znudzilo i nie znudzi
![]() |
PotterBart |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 19 Dołączył: 06.05.2006 Skąd: Janów Lubelski ![]() |
Byc moze ze potter uzaleznia
Ja go poznalem w nastepujacy sposob: Od kuzyna dostalem gre, Komnate Tajemnic. Kiedy juz ja skonczylem zaczelo sie szalenstwo ksiazkowe ![]() Juz powoli mijaja cztery lata z Potterem -------------------- [I]Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony...
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Nie wiem czy Harry Potter, ale to pieprzone forum uzależnia napewno =D
|
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
KAton--> To jest pewne że uzależnia... Ile razy dziennie się na nie wchodzi?? Lepiej nie pytać... DUŻO
-------------------- Luke I'm your father!!!
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Na ósmej stronie tego tematu mieści się delegatura Klubu Anonimowych Harrypotteropożeraczy. Wszystkich zaniepokojonych swoim stanem umysłu zapraszamy do udziału w króciutkiej ankiecie, która wskaże, czy jesteś uzależniony. Czekamy na was. Na ciebie również, Katonie. Nasza placówka jest otwarta dla wszystkich.
![]() Klub nosi się z zamiarem otwarcia kliniki na Bziumie ![]() A co do odwiedzania forum... Aż strach pomyśleć, ile się tu przesiaduje/zagląda... Może przydałby się gdzieś na widoku jakiś mały psychoteścik, typu: 15 - 20 wejść dziennie - początki uzależnienia. Odłącz kabelek zasilający na tydzień. ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Hehe, ja wchodzę raz, może dwa razy dziennie. Ale biorąc pod uwagę to, żę komp chodzi praktycznie non stop i stronki mam pootwierane, to wcale nie jest słaby wynik
![]() Ten post był edytowany przez hazel: 18.10.2006 15:42 -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja bardzo ubolewam, bo juz praktycznei nie wchodze na to wspaniałe forum
![]() ![]() ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
FleurDelacour |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 19.10.2006 Skąd: ..::Łódź::.. Płeć: Kobieta ![]() |
![]() ![]() |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie przesadzałbym z tym uzależnieniem, napewno HP można się zafascynowac bo jest bardzo wielu fanów Pottera i stron o nim co stwarza potencjalnie nieskończenie wiele mozliwości ekspresji. Osobiście nie jest uzalezniony ani od HP ani od forum choć sentyment pozostnaie mi chyba na zawsze=)
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
Mam takie głupie wrażenie, że większoś ( a przynajmniej częsc ) czytal tylko temat i od razu na pytanie tematu odpowiada
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o moje zdanie na temat wchodzenia na forum, to ja wchodzę raz, najwyżej dwa razy dziennie, bo to po prostu lubię ![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
Loca |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 11.10.2006 Skąd: Katowice Płeć: Kobieta ![]() |
Mogę śmiało powiedzieć, że jestem uzależniona (:
Mimo wszystko, mam jeszcze kilka innych, dość poważnych zainteresowań. Na forum wchodziłabym zdecydowanie częściej, gdyby moi nauczyciele hiszpańskiego (18 h w tygodniu) dali nam więcej luzu. Niecierpię swojej szkoły ^^ |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Masz rację Hermiono1900, ale niestety ludzie tutaj mało się znają a człowiek zazwyczaj czyta wnikliwie temat tylko wtedygdy pisze ktos kogo zna i lubi. Pod tym względem polecam Tok Szoł=) Ma świetny klimacik, wszyscy zaczynali jednak od HP=)
To znak że nasze uzależnienie przeszło w łagodniejszą fazę=) -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Hermiona1900 |
![]()
|
Szoła zajmuje tyle czasu, że dużo osób nie ma po prostu czasu na rozwijanie swojej potteromanii. A jeżeli ktoś jest już na poważnie uzależnionym, do czego niesłusznie przyznało się tutaj wiele osób, to nie rozgłasza sobie tego ot tak lekko...czasami nawet przeobraża się to w kleptomanię, a większość tutaj opowiada sobie o tym jak by to było nic. Są w błędzie
-------------------- Gryffindor
KLL |
Hagrid |
![]()
|
Przy takim uzależnieniu nie ma oporów by o tym mówić. Grunt to nie złapać się na komercję i powinno być dobrze=)
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Hermiona1900 |
![]()
|
Taaa...ale wkurza mnie, kiedy czasami dziesiąta osoba pisze "mogę śmiało przyznać, że jestem uzależniona" - i koniec! Rozumiem, forum jest do pisania własnych opinii itp. ale to nie ma sensu, kiedy każdy pisze jedno i to samo. Można prosić wszystkich o nieco dłuższe rozwinięcie swoich postów?? Plisss...bo po co to forum, kiedy każdy bedzie tak pisał?
![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 02:10 |