Czy Hp Uzależnia?, Czy Harry
Potter uzależnia?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Czy Hp Uzależnia?, Czy Harry
Potter uzależnia?
Josephine |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 01.12.2006 Skąd: Z piekła rodem... Płeć: Kobieta ![]() |
hehe
![]() ![]() A tak wracając do tematu to zniże się do poziomu 10-latka i powiem: tak, Harry Potter uzależnia i przyznaje sie bez bicia że czuję sie uzalezniona. Pozatym Harry był pierwszą książka którą przeczytałam od dechy do dechy bez ściemniania ale za nim posypały sie inne ksiązki i zostałam tzw. molem książkowym- ale pochłaniającym tylko te ciekawe ksiązki. No i z wyteskinieniem czekam na VII częśc... Tak w ogóle kiedy kończyłam każdy (no może oprócz pierwszych trzech części) tom HP zadawałam sobie pytanie "czemu ta ksiązka taka krótka" a to chyba dokładnie obrazuje słowo - uzalezniona. -------------------- Nie należy sądzić, że diabeł kusi jedynie ludzi genialnych. Gardzi zapewne głupcami, ale nie lekceważy ich pomocy. Przeciwnie, pokłada w nich wielkie nadzieje.
[ Charles Baudelaire ] http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=73129 |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Hehe... ja teraz nie mogę w to uwierzyć, że jeszcze parę lat temu, widząc ludzi w moim wieku (
![]() Swoją droga, Josephine, masz bardzo wyrozumiała sąsiadkę, że tak chętnie pożycza Ci swoje ksiązki... ze mną miałabyś nieco gorzej ![]() A w przypadku pisana, brak HP pod ręką, może zaowocować karygodnymi nieścisłościami z kanonem - a na to pozwolić sobie nie mogę. Cóż, jest to więc siła wyższa, że sięgam po te ksiązki, częściej niż "normalny" człowiek. Nic nie poradzę. Muszę (o, ja biedna!). TAK, diagnoza brzmi jednoznacznie: jesnetm uzależniona! I życie jest piękne... ![]() Ten post był edytowany przez smagliczka: 03.12.2006 15:17 |
aina |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 75 Dołączył: 31.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Miałam dokładnie taką samą sytuację, jak Josephnine: przed przeczytaniem Pottera miałam słaby zapał do książek. Ale potem...jejku, co się ze mną działo. Czytałam jedną ksiązkę po drugiej (oczywiście nie tylko HP), nadal tak jest.
I się cieszę, że się nic nie zmienia. Się przyznaję bez bicia, że też jestem uzależniona. I dobrze jest... ![]() Jednyny nałóg, którego nie można się wstydzić ![]() -------------------- "Czas leczy nasze rany, ale zmarszczki są bardziej uparte"
|
Drigi |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 05.12.2006 Skąd: Inowrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja moge odpowiedzieć z całą mocom NIE!! Owszem wciągnelo mnie ale nie dostałem świra
![]() -------------------- Moje prywatne gg: 9520759
|
Renegate |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 04.12.2006 Skąd: Inowrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może nie uzależnia, ale wciąga i to bardzo. Mnie np. bardzo wciągnął
![]() -------------------- ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
My to się nawet spotykamy tylko po to, żeby o Harrym pogadać.
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Chyba nie masz na myśli niedawnego zjazdu, co, Katon? Bo z tego, co słyszałem, Potter był tam tematem... drugorzędnym.
![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
E tam. Voldemort próbowała zamordować niewinnego pizzamana pod blokiem Sumiko, niemal na naszych oczach, a Ty mówisz, że drugorzędnym!
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
No właśnie. Voldemort. Potter był drugorzędny.
![]() Ekhm... Voldemort płci żeńskiej? Weź nie spojleruj z VII tomu, zią! -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
A to by było niezłe...Voldemort płci żeńskiej...ja bym nie miała nic przeciwko
![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
wickie |
![]() ![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 19.11.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Hermiona1900 @ 07.12.2006 18:45) Bardzo zabawne.pomyślcie. Harry jest na tym cmentarzu i widzi Voldemorta .Ich różdżki się połączyły i Voldemort mówi: -ale mnie uwierają włosy!! -włosy??-powtórzyła zdziwiony Harry -ups.......-Voldemort przełknał głośno ślin ę , a jego łysa peruka suneła mu sie z głowy , a Voldek ukazał sie w postaci żeńskiej - ty jesteś babą??-zapytał sie Harry -no a co facet baby nie umi pokonać!! Końcówka gorsza ale na poczekaniu nic nie idzie fajnego wymyślić!!:P ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
QUOTE Może wszystkim zmieńmy płeć. No tak, Rowling w końcu przejęła się zarzutami, że w jej książkach jest za mało kobiet i wzięła się do roboty... Przypomina mi to też "Żaden z mężów tego świata nie jest w stanie mnie pokonać". ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
nosferatu |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Skierniewice ![]() |
mnie tez wciagnelo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i ja tez zastanawialam sie nad jej fenomenem ![]() -------------------- W każdym można zobaczyć coś dobrego !!! 3ba tylko poszukać !!
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
A widziałem, widziałem, tylko zapomniałem skomentować. Już nadrabiam błąd.
Cudne. ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
wickie |
![]() ![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 19.11.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 09.12.2006 02:49) Też mi się to podoba ale zapomniałam o notce............................. --------------------- Jak ja bym chciała mieszkać w Archelandii!! -------------------- |
Alice |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 09.12.2006 Skąd: GRYFINDOR Płeć: Kobieta ![]() |
A ja i tak czuję się uzależniona od Harry'ego. Czytam ta książke na okrąglo!!! pozdrawiam
|
LilienSnape |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 579 Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Roseau Płeć: Kobieta ![]() |
taaa.. ja już jestem uzależniona od wszystkiego co związane jest z Harrym Potterem ^^ tak na marginesie to ja nie jestem mugolem więc o się dziwić ; p ..
po prostu kocham te książki i wszystkie opowiadania związane z harrym .. No ale nie ma co ; ) 1 czesc przeczytalam dawno temu ale jakos nie mialam czasu ani ochoty na czyatnie tego.. no a potem to zaczęło się od 6 ![]() ![]() -------------------- |
Savvage |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 116 Dołączył: 10.02.2006 Skąd: TBG Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie bardzo to wciągnelo ale nie mozna nazwac tego uzaleznieniem,
pozdrawiam -------------------- |
solve |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 67 Dołączył: 30.11.2006 Skąd: from middle of nowhere Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE A to by było niezłe...Voldemort płci żeńskiej...ja bym nie miała nic przeciwko Lady Voldemort ;p Czy HP uzależnia? Powiem tak: Jakieś 3 lata temu widząc znajomych mojego brata, którzy przychodzili do niego i przesiadywali do późna w nocy, gadając o zupełnie nieznanych mi rzeczach, kręciłem tylko głową nad ich, jak wtedy uważałem, głupotą. Dostać świra na punkcie książki. A potem, gdy sam po nią sięgnąłem... Był okres, kiedy czytałem jedną książkę za drugą, a potem od nowa, całą serię. Wtedy to brat kręcił głową xP Ale cóż: to była po prostu fascynacja, którą zapewne każdy stąd przeżył. Teraz to już minęło i serię HP czytam tylko raz na dwa miesiące ![]() Ten post był edytowany przez solve: 18.01.2007 00:13 -------------------- "...Widzisz to, czego nie ma, a nie widzisz tego, co jest..." |
Rosssa |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 205 Dołączył: 25.09.2006 Skąd: City centre Płeć: Kobieta ![]() |
Może odpowiem na to pytanie inaczej.
Przeważnie jest tak, że obracasz się w kręgu ludzi, którzy przez pewien okres czasu non stop dyskutują na temat jakiejś książki czy jakiegoś innego trendu. Po jakimś czasie i ty się w to wkręcasz, bo nie możesz już słuchać jak inni sobie swobodnie gadają np. o Harrym Potterze, a ty nie masz o tym zielonego pojęcia, a także masz ochotę sobie pogadać. Albo przezwyciężasz obsesję ludzi na punkcie jakiegoś hitu. Jeżeli się już wkręcisz to zazwyczaj zaczynasz dążyć do tego, aby wiedzieć na temat jakiejś książki czy czegoś tam innego jak najwięcej. Ten okres kiedy łykasz te informacje w zastraszającym tempie, można nazwać uzależnieniem. Po pewnym czasie ta 'obsesja' zaczyna ci przechodzić i wracasz do 'normalności' czyli czytaj: np. chodzenia spać o przyzwoitej porze, zamiast siedzenia po nocach i czytania Harry'ego Pottera ![]() Co prawda są tacy, co u których okres 'obsesji' nie minął i nadal trwa ![]() To wszystko piszę przede wszystkim na podstawie własnego doświadczenia z Harrym Potterem. Tylko na tym punkcie miałam chyba największego bzika ![]() To tyle ode mnie ![]() -------------------- Love - devotion
Feeling - emotion Don't be afraid to be weak Don't be too proud to be strong Just look into your heart my friend That will be the return to yourself The return to innocence. If you want, then start to laugh If you must, then start to cry Be yourself don't hide Just believe in destiny. Don't care what people say Just follow your own way Don't give up and use the chance To return to innocence. |
lochu |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 19.01.2007 ![]() |
ja myśle że tak. przynajmjej mnie uzależnił
|
EmmaLover |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 19 Dołączył: 25.01.2007 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Mężczyzna ![]() |
Harry? Uzależnia? Eee...
No jasne! xP Wystarczy mój przykład. Nigdy nie lubiłem czytać książek. A to co wyczyniam z serią Rowling.. to po prostu przechodzi ludzkie pojęcie! Każdy tom został przez mnie odczytam przynajmniej 10 razy... ![]() -------------------- "-Severusie... błagam...
Snape uniósł różdżkę i wycelował nią w Dumbledore'a -Avada kedavra! ..." |
cindy |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wrocław Płeć: Kobieta ![]() |
Strasznie mnie to wciągnęło. Czytam każdą część po kilka razy i i tak nie nudzi mi się to
![]() ![]() |
Amellive |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 28.07.2007 Skąd: Zza rogu Płeć: Kobieta ![]() |
Pierwsze tomy czytałam jeszcze w podstawówce i to były dla mnie najbardziej niesamowite książki pod słońcem
![]() ![]() ![]() |
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
Tak.
Coprawda nie czytam Harrego na okraglo - sa tez inne ksiazki, a ja ogolem bardzo lubie czytac, chociaz zanim po cos siegne , musze sie do tego sama, osobiscie przekonac. Ale tak czy siak do Harrego wciaz wracam. Czasem czesciej , czasem rzadziej, ale wracam by odswiezyc na nowo lekture. Ksiazka moze uzaleznic. ![]() ![]() -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 17:12 |