Czy Hp Uzależnia?, Czy Harry
Potter uzależnia?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Czy Hp Uzależnia?, Czy Harry
Potter uzależnia?
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
Ja czytałam:
- część I - 4 razy - część II - 4 razy - część III - tyle samo - część IV - 4 razy - część V - 6 razy - REKORDO - część VI - TYLKO 2 razy Części VII jeszcze nie skończyłam - rozdział 12. Uzależnia, zdecydowanie. Od trzeciej części, gdy wychodził każdy następny tom czytałam całą serię od początku. dodatkowo po razie 5 i 6 część no i 5 przed obejrzeniem filmu. Ale teraz zapisałam się do biblioteki publicznej i jestem zawalona kryminałami A. Christe więc ledwo kończę ostatnią część. ![]() -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
Ginnusia |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 ![]() |
Jasne, że HP uzależnia. Jestem uzależniona, leczyć się nie zamierzam.
![]() |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
kobieto, patrz na date ostatniego wpisu!
-------------------- |
Auril |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 23.05.2008 ![]() |
Oj tak, HP bardzo uzależnia. Czytając pierwsze części chłonęło się je bardzo szybko, ale nadal był niedosyt. Cały czas chciało się jeszcze i jeszcze, a teraz szkoda, bo 7 cześć wydana i kolejnych już nie będzie.
![]() |
evelin |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 01.04.2008 ![]() |
To chyba jasne
![]() ![]() |
dragon99919 |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Łódź Płeć: Mężczyzna ![]() |
Każdy pise "mnie też harry potter wciągnął na maksa", trochęto jak jakiś wielki spam wygląda (...) ale nie mogę zaprzeczyć! Moja przygoda zaczęła sięod lektury na język polski (pierwsza cześć) przeczytałem ją w 2 dni i kazałem siostrze (też fanka, chyba na tym forum też zalogowana) dać mi 5 część (tzn. zakon feniksa) i choć większość postaci nie znałem (tylko z filmów
![]() ![]() -------------------- Ludzie!!! Zaniedbajcie wymiar sprawiedliwości!!! Tylko Bóg może nas ukarać!!! ;) - Najlepszy opis GG jakie słyszałem...
![]() ![]() |
sarenka14 |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 31.07.2008 Skąd: z choinki :D Płeć: Kobieta ![]() |
Powiem tak:
HP uzależniło mnie na tyle że muszę co jakiś czas zaglądać do ostatniej części (którą czyta moja siostrzyczka [ma 23 lata ![]() Zaklęcia (wszystkie) mam spisane z książek i od czasu do czasu rzuci się na drzwi Alochomorę. Na ołówek Accio i tym podobne. Jestem wg. mojej mamy potteromaniaczką ![]() -------------------- ![]() ![]() |
Salamandra |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: Wrocław Płeć: Kobieta ![]() |
Dziękujemy za pozdrowienia
![]() Uzależnia gorzej niż cokolwiek innego ![]() Co do rzucania Alohomory na drzwi, jak byłam w tym roku na kajakach rzucałam Wingardium Leviosa na opakowanie po ciachach, żeby podać je mamie ![]() ![]() -------------------- 'Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył'
W oczekiwaniu na 6. film. Obecnie? Wakacjuję. |
sarenka14 |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 31.07.2008 Skąd: z choinki :D Płeć: Kobieta ![]() |
Cieszę się
![]() ![]() ![]() to poczytaj też słownik czasem. Ten post był edytowany przez sarenka14: 04.01.2009 12:09 -------------------- ![]() ![]() |
Salamandra |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: Wrocław Płeć: Kobieta ![]() |
Żeby nie było, ja się tylko wygłupiałam, nie brałam tego na serio
![]() ![]() -------------------- 'Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył'
Zakohana w książkach |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Prefekci Postów: 473 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Trzeba mieć jakieś uzależnienie, zeby się móc przed terapeutą kiedyś wypłakać, jaką to się ma słabą wolę, nie?
![]() Uzależnia. Wciąga i nie puszcza. Pozyczyłam na zakończeniu roku IŚ byłemu katechecie i teraz mam problemy z zaśnięciem. Ale już wolę być uzależniona od HP niż od... dajmy na to... solonych paluszków. -------------------- |
Salamandra |
![]()
|
Toż solone paluszki to idealny materiał na uzależnienie
![]() -------------------- 'Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył'
Julex94 |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 18.05.2009 ![]() |
Oj Wciągnął, wciągnął. Ale nie narzekam:)
|
Albus Dumbledore |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 11.07.2009 Skąd: Gołkowice, Śląsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jasne że wciąga... zawsze kilka razy grałem w HP i oglądałem tę samą częśc .
Właśnie od początku miesiąca gram w szystkie części od początku... A najnowszą przeszedłem w 1 dzień... i jest bardzo krótka... -------------------- Świat do głupców należy...
Ale tylko ci inteligentni czarodzieje przetrwają! ![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Albus Dumbledore @ 12.07.2009 09:19) Jasne że wciąga... zawsze kilka razy grałem w HP i oglądałem tę samą częśc . Właśnie od początku miesiąca gram w szystkie części od początku... A czytałeś może książki? Tak tylko pytam, bo z powyższego posta nie wynika... -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Albus Dumbledore |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 11.07.2009 Skąd: Gołkowice, Śląsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Zeti @ 12.07.2009 13:18) QUOTE(Albus Dumbledore @ 12.07.2009 09:19) Jasne że wciąga... zawsze kilka razy grałem w HP i oglądałem tę samą częśc . Właśnie od początku miesiąca gram w szystkie części od początku... A czytałeś może książki? Tak tylko pytam, bo z powyższego posta nie wynika... Książek nie czytałem bo mi się nie chce ... -------------------- Świat do głupców należy...
Ale tylko ci inteligentni czarodzieje przetrwają! ![]() |
aGuTeK |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 183 Dołączył: 28.12.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
To jest forum dla fanów książek. Głównie książek. Filmy,gry itd. przy okazji.
|
Muchomorek |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 31 Dołączył: 24.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
Ekchym a ja powiem, że mnie Potter również uzależnił... Po mimo tego, że jak byłam młodsza to jak widziałam jakąś książkę robiło mi się nie dobrze, a jak widziałam człowieka z Potterem w ręce biadoliłam nad jego głupotą. Tak to już jest...
Ja sama zaczęła czytać przez przypadek bo na urodziny od mamy dostałam tom 3. A potem jakoś to poszło najpierw 3, 5, 2, 1, 6, 4 i 7 ![]() Ale no cóż... przyznaję bez bicia, że jestem uzależniona od Pottera i sama sobie jestem winna, bo sam zaczęłam czytać... ps. Ja to czasem rzucam różnymi zaklęciami ale tak już jest ![]() ![]() ![]() -------------------- Głęboko wierzyć...w swoje racje.
Mądrze wątpić...w sens popełnianych czynów. Dążyć do celu...w życiu. |
Malfoyowa |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 15.07.2009 Skąd: Szczecin Płeć: Kobieta ![]() |
![]() Ja osobiście każdą część przeczytałam 7 razy. Nie wiem czy mam być z siebie dumna, czy co... ale jestem! Hmm... chyba zacznę po raz ósmy. Dobijamy do 100, nie?! No bo powiedzmy se tą okrutną prawdę w oczy: któż z nas nie jest zauroczony pomysłami pani Rowling? PS. Czarować czaruję. Uczę się na animaga -.- -------------------- ![]() Yeah xD ![]() Komnata Tajemnic została otwarta, strzeżcie się wrogowie dziedzica! |
Enigmatyczny |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 29.07.2009 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Malfoyowa, ach. Miałem w planach przeczytać każdą część siedem raz, skończyło się na tym, że wszystkie przeszły mi przed oczami 4 razy, z wyjątkiem siódemki. Tą przeczytałem tylko raz. I wtedy mi się odechciało. Choć kiedyś na pewno przewertuję je wszystkie ze dwa razy.
Noale, wracając do tematu Harry uzależnia, oczywiście. Bo nie jest wymagającą książką, a zarazem bardzo ciekawą. Ot, książka dla mas, zresztą widać po listach sprzedaży. Ale już z Sapkowskim, to by przegrał z kretesem. ![]() -------------------- |
messier |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 14.08.2009 ![]() |
Czy czuję się uzależniony? Hmm... Na codzień raczej nie ale kiedy juz wezmę sie za czytanie to mogę siedzieć z nosem w książce dniami i nocami.
|
Magiczny |
![]() ![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 29.08.2009 ![]() |
Mnie wciagnal i to bardzo
|
aleks |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 06.08.2009 ![]() |
Sam nie wiem jak to działa, ale jest to bliskie prawdy
![]() Z pewnością nie jestem uzależniony, ale czytanie tych książek po raz enty jakoś mnie nie nudzi, cały czas sprawia mi to przyjemność, lubię do nich wracać. Często biorę dowolny tom, otwieram losową stronę i tak czytam rozdział, dwa, by później otworzyć na zupełnie innym fragmencie. Nie wiem dlaczego, ale gdy biorę inną książkę już przeze mnie przeczytaną i czytam jakiś fragment, to mi już takiej przyjemności nie sprawia... Jeszcze raz powtarzam, że uzależniony nie jestem; potrafię w każdej chwili przestać czytać bez większych cierpień, ale gdy np. jestem sam w domu, odpoczywam, czy kładę się spać, lubię przeczytać kilka stron HP... I nie tylko, to , że czytam po raz kolejny, ale cały czas jakoś to też przeżywam ,nawet po raz 10 ;P. Ostatnio też zacząłem sobie czytać w oryginalnej wersji i gdy czegoś nie rozumiem, to otwieram polski wydanie ![]() |
Ariana. |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 30.08.2009 Skąd: Podlasie Płeć: Kobieta ![]() |
U mnie jest tak że dopóki nie mam w pobliżu niczego związanego HP (artykułu, ksiażki,filmu) to jakoś specjalnie nie szaleje na jego punkcie, jednak jak już wezmę do ręki książkę i zaczne czytać to nic innego dla mnie nie istnieje. Czasami sama się dziwię że tak bardzo się wciągam
![]() |
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
A ja Wam powiem, ze chyba sie juz oduzaleznilam.
Albo po prostu znudzil mi sie HP. Albo z niego wyroslam. Moze jest to wynikiem braku czasu, moze wynikiem checi rozwoju, nie wiem sama. Ostatni film (VI) strasznie mnie zawiodl i od tego czasu praktycznie zapomnialam czym jest ten HP, za ktorym jeszcze z 3-4 lata temu szalalam jak popierdzielona. -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 17:09 |