Ziemia, .i jej koniec.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Ziemia, .i jej koniec.
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Agnessa @ 08.01.2005
21:16) a więc: moja kol, we śnie wyobrażała sobie sen tak,że ściany Kościoła zaczeły ciemniec ,coś tam,cośtam,costam i 'opłatek' zaczał krwawic. Moja mama śniła,że: nadeszły straszliwe ciemności, wiatr odrywał dachy, a trzęsienia burzyły domy. Jak ja sobie wyobrażam? - dostaniemy 7 lub 13 znaków sygnalizujących koniec swiata. -straszliwe ciemnosci,huragan,trzesienia ziemi,deszcz,pioruny,ogień-to wszystko będzie dominowało. -woda zamieni się w krew -Ludzie bedą umierać jak muchy -ziemia będzie łamana przez jakąś siłę jak... cienka gałązka i tak dalej.. Proponuje wczesniej chodzic spacc i ogladac mniej telewizji. BTW. W twojej wizji brakuje jeszcze Yezdzcow Apokalipsy -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ekhm. Apokalipsa św. Jana opisuje to dość dokładnie, aczkolwiek jest wielce alegoryczna imho.
-------------------- |
Shell |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 459 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: z krainy Oz Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Puszczyk @ 08.01.2005
21:39) yy...nie?! nie rozumiem po co by byla taka 12 wybrana...wytlumacz prosze ;P -------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Ja
wierze, że w obliczu zagrożenia ze strony zła (bo to nam najprędzej grozi)
wybranych zostanie 12 ludzi, którzy będą reprezentowali wiedzę, miłość,
odwagę itp http://info.onet.pl/1,15,11,9015034,269771...28,0,forum.ht
ml ;]ot taka aluzja ;> Ten post był edytowany przez Child of Bodom: 09.01.2005 15:33 -------------------- |
Agnessa |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 280 Dołączył: 08.11.2004 Skąd: z wariatka.exe ![]() |
QUOTE(BlackOmen @ 09.01.2005
11:56) QUOTE(Agnessa @ 08.01.2005
21:16) a więc: moja kol, we śnie wyobrażała sobie sen tak,że ściany Kościoła zaczeły ciemniec ,coś tam,cośtam,costam i 'opłatek' zaczał krwawic. Moja mama śniła,że: nadeszły straszliwe ciemności, wiatr odrywał dachy, a trzęsienia burzyły domy. Jak ja sobie wyobrażam? - dostaniemy 7 lub 13 znaków sygnalizujących koniec swiata. -straszliwe ciemnosci,huragan,trzesienia ziemi,deszcz,pioruny,ogień-to wszystko będzie dominowało. -woda zamieni się w krew -Ludzie bedą umierać jak muchy -ziemia będzie łamana przez jakąś siłę jak... cienka gałązka i tak dalej.. Proponuje wczesniej chodzic spacc i ogladac mniej telewizji. BTW. W twojej wizji brakuje jeszcze Yezdzcow Apokalipsy sugerujesz cos? ciekawe jaka ty masz wizje ![]() -------------------- ![]() Mistrzyni Eliksirów Gliwice sa jak rzut ziemniakiem,a kanarki są pyszne!-by Agnessa.Wymyślone o 01:11 rozmawiając z kolegą,o tym,że Agnes jednak pomoze go uratiwac przed rozpędzoną tirówą ;] |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
yeah ;] ja jako chrześcijanin czytający PŚ
widzę że nadchodzi nieuchronnie koniec czasów :> fale tsunami, trzęsienia
ziemi, politycy przemawiajacy ludzkim głosem, wiosna w zimie i wiele wiele
innych znaków już zostało danych :> zaprawdę powiadam wam koniec jest
bliski!
A przynajmniej z dnia na dzien jest coraz bliżej ;] ale mam nadzieje ze jeszcze tak ze 4 lata pociągniemy bo akurat chciałem z kobietą sobie poużywać, zobaczyć następce PS2 i XBOXa, pojechać na wakacje, piwa sie napic itd ;] ale cóż z tego... już praktycznie czas się skończył ;/ czekać jeno na owych jeźdzców... ale nie popadajce w przygnębienie ;] ja się mogę mylić ;] fałszywe wszak okazało się moje proroctwo o tym że koniec nastąpi w ostatni piątek listopada (bo mi akurat zależało na wyjściu do kina z taka jednąi to był niezły argument - skoro i tak dzisiaj koniec świata, to chodz ze mna do kina ;p) "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Puszczyk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE yy...nie?! nie rozumiem po co by byla taka 12 wybrana...wytlumacz prosze ;P Jak to po cio? Zieby pżecif złó walcyć ![]() -------------------- ..
![]() |
Shell |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 459 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: z krainy Oz Płeć: Kobieta ![]() |
yy...a jakiemu złu?
bo jak bedzie koniec swiata to nie bedzie ani dobra ani zla no nie? ;P -------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
ZedeKiaH |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 05.06.2003 Skąd: Z Amorelium ![]() |
QUOTE A
może to Bóg chciał nas ukarać? Może nie podoba mu się to, co robimy i chciał
nam pokazać, co On może z nami zrobić, jeżeli nie przestaniemy niszczyć
naszego Domu. Naszej Ziemi. Co o tym wszystkim myślicie? Nie mieszaj w to Boga...dookola slysze milion komentarzy ze tsunami to kara,albo ze Bog nas nei kocha itp...tylko że Bóg nie ma z tym nic wspólnego.a czemu?w Biblii przeczytajcie. Ziemia,Świat nie ejst własnością Boga!!Nie pamiętam gdzie ale wyraźnei pisze,że Władcą Świata(Ziemii) jest Szatan.Np. dlatego chciał Jezusa przekupić bogactwami tej Ziemi:pałacami itp. ponieważ to wsyzstko do niego należało.Więc jako chcrzescijanie, to jak już skarżcie się na prawidłowego władcę Świata... QUOTE Jak
do jasnej ciasne z ocieplenia moze wyniknąc epoka
lodowcowa? krotkie wyjaśnienie:efekt cieplarniany doprowadza do ocieplenia klimatu,zaczynają topnąć lodowce,które zaś ochładzają prądy morskie.One zaś wielce wpływają na pogode, no i następują zakłócenia,co powoduje oziębienie. ---- a co do mojej opinii na ten temat to tak: napewno życie na Ziemii nie bedzie istniec za 6 miliardów lat,bo Słońce się zestarzeje i zamieniając się w czerwonego olbrzyma albo pochłonie Ziemię,a jak nie, to wysoka temp. spowoduje wyparowanie wod itp.Potem zamieni sie w bialego karła a wtedy już nie będzie światła,czyli z fotosyntezy itp. nici. To jest ostateczny punkt. Możliwe są różne wypadki itp. i nie mam pojęcia kiedy koniec świata nastąpi.W Biblii dużo piszą,ale ja się na to nie powołuje,bo do końca nie wiadomo o jakim czasie pisze. Narazie myślę że nic nam nie grozi. Potem ludzie pewnie znikna,w wyniku ewolucji itp.ale to jeszcze myślę że długi czas.Najbliższą wersją końca świata jest dla mnie jakiś kataklizm kosmiczny. -------------------- Nasze życie jest tym, czym czynią je nasze myśli
Aureliusz --------------- Kiedy się kocha, wszystko dookoła nabiera coraz głębszego sensu. Paulo Coelho --------------- Kwiat szczęścia najpiękniej rozkwita, gdy opromienia go światło miłości. --------------- Miłość jest piękna, piękniejsza od słońca, lecz tylko wtedy, gdy wytrwa do końca. |
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Puszczyk @ 10.01.2005 19:42) QUOTE yy...nie?! nie rozumiem po co by byla taka 12 wybrana...wytlumacz prosze ;P Jak to po cio? Zieby pżecif złó walcyć ![]() zachowuj się. bzdury gderacie. 2000któregoś powybuchają małe wojenki i będziemy się lać za Polanda póki na nas nie spadnie grad Minibomb typu A powodująvcych że morze bałtyckie zniży się o kilkanaście metrów i powiększy swój obszar o kilka zasyfionych hektarów w których ryby będą miały tytanowe ości. Acha , i gdzieś później na świecie Chińczycy ( najeźdźcy ) zostaną rozbici przez Amerykanów ( również najeźdzcy ) pod Alice Springs w bitwie o Australię ( Wspólnota Brytyjska została podbita najpierw pzez Francuzów , a potem po części przez Rzeszę ) i będzie III Wojna. Wprawdzie to są tylko moje pomrocznictwa ( nie mające możliwości się w tym wieku ) , ale może.. -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Teodora |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 260 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: dworzec kurski Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(ZedeKiaH @ 10.01.2005
19:59) QUOTE A
może to Bóg chciał nas ukarać? Może nie podoba mu się to, co robimy i chciał
nam pokazać, co On może z nami zrobić, jeżeli nie przestaniemy niszczyć
naszego Domu. Naszej Ziemi. Co o tym wszystkim myślicie? Nie mieszaj w to Boga...dookola slysze milion komentarzy ze tsunami to kara,albo ze Bog nas nei kocha itp... jeśli wierzysz w Boga... chrześcijańskiego, to chyba z założenia tej że religi winika ze wszystko jest dziełem Stwórcy?? a jak Bóg mógł zrobic kwiatki i chmurki, to i mógł zrobić brzydkie tsunami... ohh dziwne to wszystko nie powiem a ja też dołącze się do spiskowej teorii dziejów i powiem że w dziesiejszym ,wproście, napisali że zgodnie z przepowiednia Nostradamusa w 2005 raku rozpocznie się III wojna światowa aaa!! i jeszcze to dla poprawienia humoru rydzyk prorok rlz!!! XD -------------------- m
|
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
A rozróżniasz pojęcia "dzieło" a
"własność"?
Ja mogę sobie na przykład coś wyrzeźbić i dac komuś w prezencie. Nadal jest moje? A przecież to jest moje dzieło, czyż nie? Btw. słyszał ktoś może o tym meteorze, czy też o tej asteroidzie, która w 2025 ma uderzyć w Ziemię? Podobno prawdopodobieństwo wynosi 70% -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ZedeKiaH -> thx
Ja uwazam, ze ludziom juz dawno nalezy sie pozadny wp..ol za to co robia. Atina - > tamto to był fałszywy alarm. Ale swoja droga co za głupota załowac money na badania kosmosu ;/ BTW: nie wiecie? Przecie Bill W Gates jest szatanem! Kazdy windows ma ukryty w sobie malenki program, jak tylko Bill zechce to wszytskie kompy na ziemi zrobia blue scrin: zegnaj swierza woda, prądzie, necie... aaaaa! Ten post był edytowany przez kubik: 11.01.2005 16:43 -------------------- ...
|
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
hmm... meteoryty nie sa dla nas jakims
zbyt wielkim zagrozeniem :]. pomyslcie sobie, ze zmienienie toru, po jakim
taki meteoryt sie porusza, o kilka stopni, juz ratuje ziemie. a przesunac
meteoryt tak trudno znowu nie jest - a przynajmniej nie jest to niemozliwe.
Moja siostra to bardzo madra osobka, ktora wie o astronomii i fizyce wiecej
niz moja fizyczka a przy tym o polskim i itd. wiecej niz polonistka, kiedys
mi mowila o roznych tego typu teoriach, ze jakis tam meteoryt uderzy w cos
tam... i z tego co pamietam, uderzenie meteorytu mozna przewidziec dlugo,
dlugo wczesniej, i jezeli jest to powazne zagrozenie, a nie tylko teoria,
przez ten czas mozna cos z tym meteorytem zrobic.
|
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
proponuje wtedy wystrzelić Mont Everest żeby
się metoryt zderzył z nim i zmienił tor lotu ;ppppp <jak już strzelać to
czymś porządnym kruca, niech wiedzą w kosmosie>
-------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(kubik @ 30.12.2004
20:48) Od razu mówie, ze sie
nie znam wiec mogą wyniknąc jakieś głupoty ale: Jak do jasnej ciasne z ocieplenia moze wyniknąc epoka lodowcowa? ![]() No to ja wyjaśniam ![]() ![]() -------------------- |
MalGanis |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 174 Dołączył: 12.04.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zagłada, armageddon, koniec świata...
Ach, jak ja lubię te tematy! Całą Apokalipsę z Pisam Świętego przeczytałem:P Pewnie że jest możliwe że tam jacyś wybrańcy będa itd. Ja tam jestem skłonny uwierzyć. MalGanis oznacza "Pan Wojny" o ile dobrze pamiętam ![]() ![]() Może będzie jakiś armageddon ale wybrańcy go przezyją i i nastanie nowy porządek. A jak byłem młodzszy... może z 10 lat miałem, to z kolegami chcieliśmy opanować świat za pomocą chomików ![]() ![]() ![]() A wiecie dlaczego są wojny, terror, głod itd? Wiecie dlaczego? Bóg się starzeje ![]() <prosze wszystkich o przebaczenie, ale się powstrzymać nie mogłem, żeby tego tekstu nie walnąć> |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
'nie wiem na jaka bron bedzie uzyta podczas trzeciej wojny swiatowej, ale czwarta bedzie na maczugi i kamienie'
nie pamietam kto to powiedzial, bodajze einstein ,ale glowy nie dam. to tak odnosnie mojego przekonania, ze jesli koniec swiata nastapi to najprawdopodobniej na nasze wlasne zyczenie. edit: thx omen. Ten post był edytowany przez GrimmY: 14.05.2005 00:19 -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak, to byl Einstein. Ale zamiast patykow byly maczugi
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Już teraz lodowce coraz szybciej topnieją. Jeżeli... Jezeli stopnieja to poziom oceanow i morz wzrosnie o 200 m. Lubaczow lezy na 230 m n.p.m. wiec ja bede bezpieczna a wy mozecie sie potopc ; > -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Efekt cieplarniany to bzdura. Ściema. Blaga. Ten post jest na serio.
|
MalGanis |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 174 Dołączył: 12.04.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja mieszkam w Krakowie - tam chyba woda nie dosięgnie, nie?
![]() Od razu będzie przyjemniej na tym forum, jak się parę osób potopi. Ava, Child... Gdzie wy mieszkacie? ![]() ![]() |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
sześć kilometrów od Wisełki i jakieś sto od Zatoki Gdańskiej ;]
QUOTE Ja mieszkam w Krakowie - tam chyba woda nie dosięgnie, nie? Śląska żadna powódź nie dopadła przecież :}}} -------------------- |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
rozumiem że to ja mogłabym się utopić? ;p
rozszyfruj sobie: 52 15' N 21 00 E ;> -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Luthien |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: Kraina Zero Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Jezeli stopnieja to poziom oceanow i morz wzrosnie o 200 m. Lubaczow lezy na 230 m n.p.m. wiec ja bede bezpieczna a wy mozecie sie potopc ; > uff. mam nadzieje że to nie ściema ; > zbawienne 30 metrów ; D -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:48 |