Papież, TEMAT NIEKONDOLENCYJNY
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Papież, TEMAT NIEKONDOLENCYJNY
murof |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: czysta krew.. Postów: 187 Dołączył: 05.07.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Anya @ 09.04.2005 21:17) Wierz mi, Rosjanie nie potrzebują byś
ich żałował. Wiadomo - oni nigdy tego nie potrzebują. W końcu mają powody do dumy - ot choćby uroczystości "zakończenia II wojny".... QUOTE Nie
wiem skąd wziąłeś te dane, kłócą się 'nieco' z moją wiedzą, choć
wycięte z kontekstu faktycznie wyglądają imponująco. Możesz być z siebie
zadowolony, zjechałeś kościół, którego nie tolerujesz, bo nie rozumiesz,
obrażając przy tym nie jego kapłanów, ale religię i wartości jakie
reprezentują oraz samych wiernych(mnie przy okazji). Nie odrobiłam lekcji,
więc wolę spytać. Zerem nie jest Kościół Prawosławny. Zerem jest kościół prawosławny w Rosji. Ruscy nie zgadzają się z opinią, że pogrzeb Papieża był największym w nowożytności, bo "największym był pogrzeb Stalina" (czyli osoby, która (nie licząc może Dzierżyńskiego) wymordowała najwiecej Rosjan.). QUOTE Na pewno nie uczy "miernoctwa i obojętniactwa" i ogólnej małości. Rosja znalazła się w zaszczytnym gronie krajów takich jak Chiny i Korea Północna, które udawały obojętność na śmierć Papieża. -------------------- - Oj, nie wolno rzeczy wielu,
Kiedy celem jest - brak celu... (Zwłaszcza, jeśli duszy nie ma - I to wszystko na ten temat). |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
I nie bardzo widzę gdzie Hagrid zjechał
kościół prawosławny... Ani w jaki sposób wydedukowałaś na podstawie jego
słów, że go nie rozumie i nie toleruje... I gdzie obraził wiernych? Ja się
nie poczuję obrażony jak ktoś mi powie że kościół katolicki w Szwecji
praktycznie nie istnieje.
Wierz mi, to mądry człowiek jest. -------------------- |
Alexa666 |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Chciałam jeszcze dodać, że trochę wkurza
mnie ta cała afera i sensacja robiona ze śmierci Papieża. Dużo ludzi dopiero
teraz zaczęło przyłazić falami do kościołów, modlić się i płakać, chociaż
wcześniej świątynie świeciły pustkami. Czyżby wszyscy się tak nagle
nawrócili? Możliwe, że wiele osób tak. Ale napewno jest tam jakiś procencik
ludzi, które robią to na pokaz. Bo telewizja przyjechała to może mnie pokażą
na wizji, a bo sąsiedzi jak zobaczą, że nie byłam w kościele to mnie
zlinczują i obgadają z połową wsi. Poza tym media również robią swoje.
Koncentrują się szczególnie na tych płaczących ludziach, a im kto głośniej
szlocha tym go więcej pokazują. Mi się wydawało, że żałoba to skupienie,
modlitwa w ciszy. A nie medialny show.
Tak wiem, pewnie myślicie - się wypowiada ta trzyszóstkowa antychrystka. Ale powiem wam, ostatnio skłoniłam się do chwili refleksji. Już wcześniej byłam pewna, że się nawrócę. Jeszcze to nie nastąpiło, ale jestem na dobrej drodze. Ostatnio po raz pierwszy od nie wiem jak dawna się modliłam. Bo dla mnie to jest wiara - modlitwa, rozmowa z Bogiem. I kiedy będę gotowa to się nawrócę. |
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(matoos @ 10.04.2005
08:06) I nie bardzo widzę
gdzie Hagrid zjechał kościół prawosławny... Ani w jaki sposób wydedukowałaś
na podstawie jego słów, że go nie rozumie i nie toleruje... I gdzie obraził
wiernych? Ja się nie poczuję obrażony jak ktoś mi powie że kościół katolicki
w Szwecji praktycznie nie istnieje. Wierz mi, to mądry człowiek jest. 3x TAK! dla poprzedników. [i na barykady] co do tego pogrzebu - zapewne większość lub chociażby część słyszała o pogrzebie w tym samym dniu Stalina i Prokofiewa. Za Stalinem szło trzy miliony , za Prokofiewem - tylko milion razy mniej ludzi. Alexa - wierz mi , jak dla mnie już lepsze jest robienie czegoś na pokaz ańżeli byćie jeszcze bardziej obłudnym i pokazywaniem 'oh mnie to nie rusza'.. owszem , absurdalne niekiedy pomysły uhonorowania 'Papy' ( kopiec na Solwayu w Krakowie za podobno 20 milionów ) czy też GRZEBANIE GO ZA ŻYCIA przez niektóre stacje tv było i jest dla mnie nawet nie dziwne , czy przerażające - to jest poprostu GŁUPOTA. acha i prośba: zapewne każdy słyszał z ostatnim badaniem numerologii na papieżu. Ten temat również ne jest od tego. Ten post był edytowany przez Hefaj: 10.04.2005 11:07 -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
nadzieja |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 217 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Nibylandia ![]() |
QUOTE Wierz mi, Rosjanie nie potrzebują byś
ich żałował. Nie wiem skąd wziąłeś te dane, kłócą się 'nieco' z moją
wiedzą, choć wycięte z kontekstu faktycznie wyglądają imponująco. Możesz być
z siebie zadowolony, zjechałeś kościół, którego nie tolerujesz, bo nie
rozumiesz, obrażając przy tym nie jego kapłanów, ale religię i wartości
jakie reprezentują oraz samych wiernych(mnie przy okazji). Nie odrobiłam
lekcji, więc wolę spytać. Tego uczy
katolicyzm? Już mówiłam Nas, weź na wstrzymanie. Nikt tu nikogo nie chciał obrażać, doskonale zresztą o tym wiesz. I zaklinam, nie wyjerzdzaj z wyimaginowaną godnością narodową, bo ja tego siostrzyczko nerwowo nie wytrzymam, a ty napewno nie wygrasz. |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Anya @ 09.04.2005 21:17) Wierz mi, Rosjanie nie potrzebują byś ich żałował. Nie wiem skąd wziąłeś te dane, kłócą się 'nieco' z moją wiedzą, choć wycięte z kontekstu faktycznie wyglądają imponująco. Możesz być z siebie zadowolony, zjechałeś kościół, którego nie tolerujesz, bo nie rozumiesz, obrażając przy tym nie jego kapłanów, ale religię i wartości jakie reprezentują oraz samych wiernych(mnie przy okazji). Nie odrobiłam lekcji, więc wolę spytać. Tego uczy katolicyzm? Dziękuje że zwróciłas mi uwagę na parę waznych spraw. Po pierwsze najbardziej martwi mnei to że w Rosyjskiej cerkwi prawosławnej nie ma absolutnie ncizego co można by nie tolerować. Nieważne czy spojrzy się na kaznodzieję z Południa USA, mułłę w Afganistanie czy na bramina z Indii ale zawsze dojrzy się w nich że mają jakieś wartości których bronią. Podobnie swój poziom trzymają prawosławni w Grecji, Bułgarii czy gdzeikolwiek indziej. Natomiast w Rosji logika jest tak (parafrazuję tutaj wypowiedź deputowanego Rosyjskiej Dumy o tym że"zbyt duzo" w mediach mwói się o Papieżu)- Czemu w naszych mediach tyle jest o papiezu który wlaczył z Zwiazkiem Radzieckim?( to prawda)......A pozatym Rosja jest panstwem prawosławnym....\ I tutaj widać ze w Rosji religia jest sprawą pańswtowej formuły. Bo może byc wiara powierzchowna, oficjalna ale tam gdzie ludzie nie potrafią dostrzec sprzeczności miedzy chrześcijaństwem a komunizmem w modelu radzieckim nie ma wiary żadnej. I właśnie z tego wynika moim zdaniem wynika kryzys "frekwencyjny" w cerkwi. rosyjskiej. U nas przynajmniej prawicowcym oga się identyfikować z nauką Kościoła, w Rosji nikt się nimi nie identyfikuje bo żadnych poglądów na sprawy współczesne tam nie ma. W Polsce w byle wystapieniu Glempa można znaleźć słowa krytki wobec panstwa których w Rosji nie zebrałoby się przez 300 lat. -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
O Glempie to ty nawet nie wspominaj.
Przecież to jest nienormalne żeby taki człowiek miał cos wspólnego z
kościołem
![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Magya @ 10.04.2005
12:03) O Glempie to ty nawet
nie wspominaj. Przecież to jest nienormalne żeby taki człowiek miał cos
wspólnego z kościołem ![]() wolę Glempa niż Ks. Grzybka z Radio Maryja Fanatic Supporters. -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Dlaczego schodzimy na temat Radia Maryja?
Już wiele się nasłuchałam na ten temat, i jestem uczulona na księdza R. i
telewizję "Trwam"
Hefaj |
![]()
|
QUOTE(Magya @ 10.04.2005
12:10) Dlaczego schodzimy na
temat Radia Maryja? Już wiele się nasłuchałam na ten temat, i jestem
uczulona na księdza R. i telewizję "Trwam"
![]() sorry , j nie schodzę na temat radia m. ,tylko - cóż , jeśli uważas że Glemp nie ma nic wspólnego z Kościołem , to spójrz na drugą stronę 'jezdni'.. -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Alexa666 |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Hefaj @ 10.04.2005
10:52) Alexa - wierz mi ,
jak dla mnie już lepsze jest robienie czegoś na pokaz ańżeli byćie jeszcze
bardziej obłudnym i pokazywaniem 'oh mnie to nie rusza'.. A jeżeli naprawdę kogoś to nie rusza? Nie chodzi o mnie, bo już wcześniej zaznaczyłam, do czego mnie to wydarzenie skłoniło. Ale np. są tacy ludzie, których to rzeczywiście nie rusza - czy oni są także obłudni? |
Magya |
![]()
|
Ja tam Glempa nie lubię i nie popieram
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
kiedy zyl, za malo go znalam, za malo
sluchalam, za malo o nim wiedzialam.
moze stad te lzy. ze cos minelo bezpowrotnie. |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
wlasnie ogladalem powtorke wydania faktow @
tvn 24. pozdrawiam wszystkich kibicow, 80 minut spokoju i kilkunastu capow
rozpetalo przyslowiowa rozpierduche. brawa, polak potrafi, najpierw media
rozdmuchaly wielkie nadzieje na pojednanie, teraz bedzie o czym pisac...w
zasadzie to mozna bylo sie tego spodziewac.
-------------------- |
Luthien |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: Kraina Zero Płeć: Kobieta ![]() |
co do śmierci Świętego - nie dotarło to do
mnie jeszcze, naprawdę. wiem, nie ma Go, nie ma Światła i Drogowskazu tak
ważnego i wspaniałego ale ja jeszcze sobie tego do końca nie uświadomiłam,
bo to wszystko zbyt szybko się stało.
myślę, że dotrze to do mnie gdzieś za miesiąc. racja, nie słuchałam zbyt dobrze, bo nie dorosłam do tej nauki do końca. żałuję, ale może to dobrze, bo teraz po Jego stracie lepiej docenię te słowa? trudno o tym mówić wszystkim, ale wiem teraz jeszcze bardziej, że ta religia ma sens, bo nawet w 'błahych' sytuacjach można zauważyć obecność Boga. i nie martwi mnie to, że teraz mówiąc takie rzeczy jestem niemodna/obłudna/czy coś tam. po prostu tak czuję i myślę i niewiele mnie obchodzi czy ktoś potem będzie ze mnie ironizował. przypomnieć można to wielkie: 'nie lękajcie się!' to chyba tyle. p.s. a sprawa z ważnością pogrzebu to naprawdę przekracza granice dobrego żartu. -------------------- |
Ciri |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 14.04.2005 Skąd: taka wioska nad strumyczkiem :) ![]() |
tak więc, jako ja przezylam to nadzwyczaj
mocno. Jego smierc, bo odejsc nie odszedl. ja Go caly czas mam przy sobie =)
Jego nauki, rady, słowa pociechy. kazdy przyzna, ze to byl wielki czlowiek.
ze oddal ludziom całego siebie. tylko czemu akurat teraz doceniamy Jego
poswiecenie i sluchamy Jego słow?
obserwując ludzi w dniu smierci Papieza i w okresie załobnym, jestem załamana. juz sie zgubilismy w tym swiecie, jak przedtem. dla ludzi (nie wszystkich oczywiscie) to byl chwilowy zryw. mam sprzeczne uczucia. jest mi zal, ze zyje w takich czasach jak teraz. wstyd, ze nie robie nic zeby to zmienic, zeby bylo tak jak On chciał. i ciesze sie, ze zyłam w czasach kiedy Jego słowa rozbrzmiewały nad nami. jestem za to wdzieczna Bogu =) |
Jutrzenka |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 14.04.2005 Skąd: Woodstockowe miasto Kostrzyn ![]() |
Na wstępie mówię, że mój post nie ma na
celu obrażanie kogokolwiek.
Ja śmierci Papieża nie przeżyłam prawie wcale. Może byłyby jakieś łzy gdyby to się stało nagle. A tak... Przecież wiadome było. Człowiek stary i chory. Dlaczego tak wielkim szokiem dla świata była śmierć Karola Wojtyły? Nikt się nie spodziewał? Czy Papież miał żyć wiecznie?! Mój brak przeżyć może mieć dwa powody. Niewielką wiarę lub po prostu zniesmaczenie. Nie dali nawet człowiekowi umrzeć w spokoju. Niesmaczne było to, że ludzie budzili się rano, wracali do domów i pytali: I co, umarł już? Dla mnie te całe łzy, modlitwy, histerie to jedna wielka paranoja i przesada. Mniej ludzi chodziło do kościoła na pasterki niż na msze za Papieża. = / -------------------- |
murof |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: czysta krew.. Postów: 187 Dołączył: 05.07.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Jutrzenka @ 15.04.2005
14:08) Na wstępie mówię, że
mój post nie ma na celu obrażanie kogokolwiek. Ja śmierci Papieża nie przeżyłam prawie wcale. Może byłyby jakieś łzy gdyby to się stało nagle. A tak... Przecież wiadome było. Człowiek stary i chory. Dlaczego tak wielkim szokiem dla świata była śmierć Karola Wojtyły? Nikt się nie spodziewał? Czy Papież miał żyć wiecznie?! Mój brak przeżyć może mieć dwa powody. Niewielką wiarę lub po prostu zniesmaczenie. Nie dali nawet człowiekowi umrzeć w spokoju. Niesmaczne było to, że ludzie budzili się rano, wracali do domów i pytali: I co, umarł już? Może nie o to ci chodzi, a może nie zrozumiałaś, ale ci ludzie nie pytali: "I co? Umarł już? Co za dziad wstrętny, że się tak trzyma", tylko w nadziei, że jeszcze nie. Fakt, że ludzie "nie dali" umrzeć Papieżowi w normalny sposób wynika z tego, że dla wielu ludzi w przeciwieństwie do chociażby Papieża śmierć nie jest czymś normalnym. No i z tego, że życie Jana Pawła II nie było "normalne" (w znaczeniu - zwyczajne). QUOTE Dla mnie te całe łzy, modlitwy,
histerie to jedna wielka paranoja i przesada. Mniej ludzi chodziło do
kościoła na pasterki niż na msze za Papieża. = / I? Najwyraźniej Bóg doszedł do takiego samego wniosku jak ty. Dla mnie na przykład fakt, że śmierć Papieża spowodowała takie tłumy w niedzielę Miłosierdzia Bożego jest swego rodzaju cudem. W końcu jedną z najważniejszych myśli, które głosił Ojciec Święty jest Boże Miłosierdzie. -------------------- - Oj, nie wolno rzeczy wielu,
Kiedy celem jest - brak celu... (Zwłaszcza, jeśli duszy nie ma - I to wszystko na ten temat). |
Hefaj |
![]()
|
tu , 2 posty wyżej , był mój post ,
nistety najprawdopodobnie został skasowany. hmmm?
Jutrzenka - wiesz , też mnie wkurza grzebanie kogoś za życia , ale pararazując: Dlaczego tak wielkim szokiem dla Polski była śmierć Niemena , Jeziorańskiego czy Kuronia? Czy mieli żyć wiecznie?! -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Ciri |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 14.04.2005 Skąd: taka wioska nad strumyczkiem :) ![]() |
Ludzie kochali Jana Pawła II i chcieli miec
Go jak najdłuzej. Czy to takie dziwne? Modliliśmy się o Jego zdrowie, gdy
dowiedzielismy sie w jakim jest stanie, bo zrobił tak wiele dla nas...
Chcieliśmy dać Mu cos od siebie. Prosił nas o to.
Spodziewaliśmy się Jego smierci, oczywiscie. Ale kazdy mial nadzieje, ze to jeszcze nie teraz. |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Zgadzam się z Ciri. Chyba każdy czuł gdzieś w
głębi serca, że Papież kiedyś umrze i go nie będzie z nami. W końcu to
człowiek, jak wszyscy inni, nie może żyć wiecznie. Ale jednocześnie baliśmy
się, jak to bez niego będzie. I dlatego nie chcieliśmy, by odchodził.
Ja to przeżyłam. Nie aż tak bardzo, jak niektórzy, ale przeżyłam. Teraz nie chodzę do kościoła, bo mama mnie wygania, jak to kiedyś bywało. Idę, bo mam potrzebę, by tam iść. Jednego żałuję - że nie dane mi było zobaczyć go na własne oczy, posłuchać na żywo. Że w ogóle chyba za mało go słuchałam. I nie pamietam czasów, kiedy był młody, zdrowy, silny. Po prostu mnie wtedy jeszcze nie było na tym świecie. I tego żałuję. Bardzo. -------------------- just keep dreaming.
|
Ewelka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
QUOTE(kkate @ 16.04.2005
13:10) Jednego żałuję - że
nie dane mi było zobaczyć go na własne oczy, posłuchać na żywo. Że w ogóle
chyba za mało go słuchałam. I nie pamietam czasów, kiedy był młody, zdrowy,
silny. Po prostu mnie wtedy jeszcze nie było na tym świecie. I tego żałuję.
Bardzo. Tak ja też tego bardzo żałuje. Żaluje że tak mało słuchałam tego co mówił... ![]() |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie słyszałeś nigdy o "ślepej"
amunicji?
-------------------- |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
QUOTE Bo
ja słyszałem jakby coś wybuchało a potem gdzieś się włączały alarmy w
samochodach. Przecież jak te kule zaczęły spadać to pół miasta zrujnowały...
No i chyba pare osób straciło
samochody. o kurde. no tak, jasne, pół miasta rozwalili :/ weż Ty się w ogóle zastanów, co mówisz. QUOTE Jednego żałuję - że nie dane mi było
zobaczyć go na własne oczy, posłuchać na żywo. Że w ogóle chyba za mało go
słuchałam. I nie pamietam czasów, kiedy był młody, zdrowy, silny. Po prostu
mnie wtedy jeszcze nie było na tym świecie. I tego żałuję. Bardzo.
a mi jest przykro jeszcze z jednego
powodu. ja miałam okazję Go zobaczyć, ponieważ byłam kiedyś na pielgrzymce
do Gdańska. lecz było to bodajże w 1999r. i wtedy jedyną myślą jaką
zapamiętałam było "co my tu robimy?". znaczy wiedziałam, że
przyjechał Papież, ale wtedy, tak naprawdę, nawet nie wiedziałam, kim On
jest... -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Ciri |
![]()
|
ja mialam trzy okazje zeby Go zobaczyc.
ale byłam nieco za młoda na to... Papież byl kiedys w Licheniu, niedaleko
Konina. Szkoda, ze nie bylam wtedy starsza. Ojciec nie chcial mnie zabrac ze
sobą i dobrze zrobil. Do słow Papieza trzeba dojrzec.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:42 |