W Teatrze
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
W Teatrze
fumsek |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 156 Dołączył: 09.05.2004 Skąd: z chlewa Płeć: Kobieta ![]() |
W TEATRZE
Machinalne ruchy twych chciwych palców - Narzędzia wykonawcze mej nogi i ręki, Duszą wszelką niemożność, Prowadząc w bezkres sceny odartej z pytań i odpowiedzi. Każde z wyczłowieczonych szarpnięć kruszy moje członki, Które oznakami bólu nerwowo drgać pragnąc, Wiszą martwe, Niczym wahadła zduszonego czasem zegara. Mówisz mi – umrzyj – umieram, By po chwili zmartwychwstać, bo mówisz mi – płacz. To jak zabawić się w Boga, I palcem jednej ręki, Zamknąć obce istnienie, W przestrzeni bezkresu własnych zasad. Spektakl skończony Panie Lalkarzu. Czas puścić sznurki, Z dziecinną prostotą odrzucić je w głąb pustej sceny. Czas światła pogasić I zamknąć drzwi. Wspaniały to spektakl – winszuję. Po cóż ten nerwowy uśmiech i przebieranie palcami – Przecież wiem, że nie wrócisz. Cicho sza... Jeszcze nie wyszedł. Otrzepuje z palta resztki winy... Leżę na stosie drewnianych ludzi O ciałach splecionych drewnianym snem. Spłonę w twym ogniu, Spalę puste ciało i każde z tłumionych przez nie słów. To tak niewiele by ogrzać twój pokój - Panie Lalkarzu.- -Kurtyna opada- |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
całość bardzo ładne. taki nastrojowe... nie
pasuje mi tylko jakoś to:
QUOTE Cicho sza... Jeszcze nie wyszedł. Otrzepuje z palta resztki winy... -------------------- |
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
podoba mi sie. ladnie napisane,
utrzymany jest klimat. niektore wersy podobaja mi sie bardziej, inne mniej,
ale ogolnie jest bardzo ladny
Ten post był edytowany przez voldzia: 09.04.2005 23:55 |
Miaka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 16.05.2004 ![]() |
piknie wykorzystany motyw theatrum mund,
prowadzony do ostatniego wersu. bez wątpienia jest to bardzo dobry wierszyk,
może trochę początku bym się cxepiła, ale nic nie jest idealne. Trzymaj tak
dalej.
|
Ciri |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 14.04.2005 Skąd: taka wioska nad strumyczkiem :) ![]() |
patrzac na niego obiektywnie stwierdzam iż
jest ladny, ma klimat. =)
|
Ewelka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
Bardzo fajny wiersz. Podoba mi sie. ma
taki klimat, i jak czytam to mam takie wrażenie jakbym znajdowałą sie w tym
wierszu*
* ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Weasley |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 84 Dołączył: 09.04.2005 Płeć: arbuz ![]() |
exstra! oczywiscie nie mam skojarzen co
do członków
![]() -------------------- Raising Hell In The 90's!
|
Time Robber |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 18.04.2005 ![]() |
No, No - nic tu bym nie zmieniał - tak mi się podoba - brzmi mi znajomo, ociera się o moją rzeczywistość, masz coś jeszcze?!
-------------------- Czas nie czeka
Czas nie stoi Zegar czasu Też się boi! |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 22:23 |