Pomoc Szkolna, Ich brauche
dringend Hilfe!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Pomoc Szkolna, Ich brauche
dringend Hilfe!
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzień dobry.
Reaktywacja teamtu szkolnego.. FIZYKA (ASTRONOMIA) Kometa Halleya obiega Słońce w czasie 76 lat (75,98 lat )o mimośrodzie c=0,0673. Oblicz najmniejszą i największą odległość komety od Słońca oraz wiedząc, że ostatnie zbliżenie komety do Słońca nastąpiło 3 lutego 1986 roku podaj kiedy będzie następne. edit: Dobra, samemu udało mi się zrobić. Q = 35,293362 q = 0,586638 Ten post był edytowany przez TimmY: 11.04.2005 21:57 -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Sumiko |
![]()
|
![]() >>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna ![]() |
niech ktoś za mnie mature napisze.
z góry dzięki. -------------------- dupa.
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A jaki temat i z czego?
-------------------- ...
|
Sumiko |
![]()
|
![]() >>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna ![]() |
z polskiego, angielskiego, historii sztuki
i chyba geografii.
tematów nie znam, bo dopiero na maturze podają. chyba, że się mieszka w Opolu. a ja nie mieszkam =/ -------------------- dupa.
|
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja się przylacze do prosby/propozycji ale
pewnie chetnych bedzie mniej bo mam zamiar zdawac zestaw samobójcy -
zaawansowane : fizyka, biologia i chemia no i angol ale to to umiem akurat
;]
"...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Ja pomagam:
historia, wos, angielski, polski, może być niemiecki i hiszpąński (ale w mniejszym stopniu)... -------------------- ![]() |
Lilla |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 18.01.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Syriusz_Black @ 12.04.2005
19:15) i hiszpąński (ale w mniejszym stopniu)... Hiszpański? Słodko, jak bede cos musiałą zrobić to sie zgłosze XD -------------------- |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ponoć w necie matury pisżą- to ja prosżę
"Średniowieczne inspiracje w literaturze fantasy. Omów problem na
wybranych przykladach"
![]() -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
E, a to nie jest teraz tak, że pracę się
pisze już na dułgo przed sama maturą? Bo ja się na tych nowych nie znam...
:/
-------------------- |
Sumiko |
![]()
|
tak, ale to prace na ustną, którą bedziesz
tam omawiać, bronić.
a pisemna jest pisemna =) -------------------- dupa.
|
MeGi_16 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 137 Dołączył: 31.12.2003 Skąd: Poznan ![]() |
a moja sis zrobiła prezentacje na temat
slangu młodzieżowego
![]() ![]() no ale polonista jej konspekt przyjął,więc zaakceptował "zajebiste" epitety ![]() ![]() -------------------- "Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień." George Bernard Shaw (1856 - 1950)
--- "Dla Ciebie mógłbym zrobić wszystko co zechcesz powiedz tylko... Naprawdę na dużo mnie stać" Myslovitz Dla Ciebie warto żyć =* Hej Kolejorz,hej Kolejorz,heja heja hej Kolejorz!!! |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Wiesz, są tacy, którzy cenią
oryginalność.
Temat jest bardzo fajny i można go dobrze opracować - a rzucanie w tym wypadku wulgaryzmami, myślę, że może dodać niezłego efektu :] No ja coś z fantasy pewnie wezmę :] -------------------- ![]() |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Temat jest bardzo fajny i można go
dobrze opracować - a rzucanie w tym wypadku wulgaryzmami, myślę, że może
dodać niezłego efektu :] Kiedys zrobili nawet Raport w Polityce gdzies na 4kartki najbardziej mi sie podobal spsob wyznawania milosci przez dzisiejsza mlodziez "-Zajebalem sie w tobie na maxa - Pierdolisz?" Tru romantik \m/ -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
MeGi_16 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 137 Dołączył: 31.12.2003 Skąd: Poznan ![]() |
no co ty!lepsze to niż to podobno już
dziś banalne "kocham Cię"
![]() Rozmowa dwóch drechów/karków w tramwaju,gdzieś tak tydzień temu: -Kurwa wiesz,że Papież zmarł -Jak to kurwa? -No normalnie kurwa,nie żyje -O kurwa! -No i wiesz kurwa,ja sobie tak pomyślałem,że przeczytam jakąś jego książkę i kupiłem tą najnowszą co to ją teraz kurwa w telewizji reklamują -No i co kurwa? -A nic.Czytam i czytam i nic kurwa nie rozumiem Pełen autentyk ... -------------------- "Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień." George Bernard Shaw (1856 - 1950)
--- "Dla Ciebie mógłbym zrobić wszystko co zechcesz powiedz tylko... Naprawdę na dużo mnie stać" Myslovitz Dla Ciebie warto żyć =* Hej Kolejorz,hej Kolejorz,heja heja hej Kolejorz!!! |
Syriusz_Black |
![]()
|
Ej nie.. to mnie normalnie zdołowało..
Jak tak można... -------------------- ![]() |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Hmm, dobra kto mi powie jakie procesy
zachodza w ramieniu wstepujacym i zstepujacym nefronu? <to ze sekrecja
czynna i bierna to wiem, ale cos wiecej potrzebuje>
-------------------- |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
chodzi ci o łuki? ;]
Jezeli tak to lecim -> Bodziec dociera do receptora ktory przekształca go na impuls elektryczny (rodzaj receptora zalezny od rodzaju bodzca) W zalezności czy mówimy o łuku monosynaptycznym czy polisynaptycznym droga owego impulsu wyglda inaczej. Monosynaptyczny - impuls dobiera do rdzenia kregowego, dokładniej do jego istoty szarej gdzie za pomocą jednej synapsy przechodzi na akson innej komórki i odsyłany jest do mięśnia powodując określoną reakcję (to mozna obserwowac przy biciu sie mlotkiem w kolano) Polisynaptyczny - praktycznie to samo z tym że w rdzeniu impuls zostaje rozeslany za pomoca kilku synaps w kilka miejsc i powoduje hamowanie jednego mięśnia i stymulowanie drugiego (np. hamowanie prostownika, aktywacja zginacza w łokciu) Efektem jest szybki ruch kończyny, ogolnie bodziec szybciej dociera niż w monosynaptycznym. Obserwowac można gdy nieświadomie dotkniemy czegoś np. goracego bo to jest odruch obronny "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Chodzilo mi o uklad wydalniczy i procesy
zachodzace w kanaliku nerkowym, wlasnie dokladniej mowiac w owym ramieniu
wstepujacym i zstepujacym, bo nie mam pojecia co to sekrecja czynna i bierna
;] A uklad nerwowy mam opanowany <hmm, w sumie latwo neuron z nefronem
pomylic jesli chodzi o nazwe>
W kazdym razie i tak dzieki, na przyszlosc sie przyda. -------------------- |
Sumiko |
![]()
|
ej mądrale jak się nazywa rozkład lotów
samolot. po angielsku?
-------------------- dupa.
|
Shell |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 459 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: z krainy Oz Płeć: Kobieta ![]() |
chyba flights timetable. przynajmniej tak
jest na liniach lotniczych angielskich ;P
-------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
Sumiko |
![]()
|
tak, tak. to dość logiczne, ale nie ma to
jakiejś swojej nazwy potocznej, takiej jedno wyrazowej?
-------------------- dupa.
|
Shell |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 459 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: z krainy Oz Płeć: Kobieta ![]() |
Na stronach linii angielskich jest tylko
timetable albo flights...
-------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
Syriusz_Black |
![]()
|
Chemicy ratujcie!
1. W 3 słoikach znajdują się chlorowodorek alaniny, roztwór metyoaniny i fenolan sodu. Jak je rozróżnić? 2. Aminy alifatyczne można otrzymać w reakcji chlorowcopochodnych z amoniakiem. Ułóż równanie reakcji otrzymywania: a) etyloaminy b) n-propylaniny i izopropylaniny 3. C7H5N3O6 - podaj wzór strukturalny i nazwę związku. No i co z tym zrobić !! -------------------- ![]() |
Meave |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
Z tego co pamiętam (tą tematykę miałam eee... w październiku), to kwas węglowy wypiera fenol z jego soli powodując mętnienie roztworu. A reszta zadań... hmm... chyba przydałaby mi się mała powtórka.
![]() -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
Eva |
![]()
|
Fenolftaleina? Oranz metylowy? Papierek lakmusowy? ;ddd
Moze sprawdz sobie tablice rozpuszczalnosci i zobacz, na jaki kolor zabarwia sie i czy jest slabo czy dobrze rozpuszczalna w wodzie dana substancja. Jak bedziesz mial jakis charakterystyczny osadzik albo kolor to juz sprawa latwiejsza ;d -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 23:50 |