Kino Indyjskie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kino Indyjskie
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
mówimy głownie o kinie Amerykańskim
ew.Europejskim o anime a co z Indiami???
Zadne filmy na swiecie nie sa tak licznie oglądane jak Indyjskie ,hindusi najczęściej chodzą do kina a kazdy nowy przebój jest wielką sensacją.Mimo wtorności tematów myśle że maja w sobie taką magie jakiej pozbawione sa filmy z innych krajow.Aktorzy sa niemal czczeni jako nowe wcielenia bustw a hindusi rozchwytują bilety na seanse kinowe. Co myslicie o całym zjawisku kina Indyjskiego??? no wlasnie kino indyjskie najwiekszy przemysl filmowy swiata ktos cos kiedys widzial ktos je lubi??? -------------------- szkoła :( :( :(
|
Dajmond |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 356 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: nie wiem ![]() |
Jak dla mnie kino indyjskie za bardzo stara
się upodobnić do amerykańskiego, ,,Bollywood" etc. Z tego co wiem
tamtejsze filmy są robione z bardzo wielkim rozmachem, przepychem.
Ogólnie nie mam zdania, bo nie oglądałam aż tylu indyjskich filmów by oceniać całość. -------------------- .
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
kino indyjskie?? pierwszy raz słyszę....
jakoś chyba się z tym nigdy nie spotkałam....
![]() -------------------- |
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
jak to nie widzialas 'czasem slonce
czasem deszcz'? z takim motywem myzycznym: shabah shabah shabah
everybody!
![]() niop ten bollywood dla mnie ma cos w sobie z tej zlotej ery kina amerykanskiego. tja, wielki rozmach i przepych, tak ze mozna sie zachlysnac [prawie]. swiat jak z bajki i karnawal caly rok. czekam az zrobia hinduska wersje oskarow, to by byl dopiero szoł :] co z tego ze sie stara upodobnic do amrykandzanskiego kina? najlepsze filmy powstawaly w jueseju za lat 40 i 50. hm to co sie dzieje w Indiach kojarzy mi sie z ksiazka "Ruchome Obrazki" Pratchetta :> PS. a jakies smety i filozofia - na szczescie, chyba jeszcze ich nie ma w tych filmach... -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
Miwako |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 07.05.2005 Skąd: =.= ![]() |
Ciężko jest mi się wypowiadać na temat filmów indyjskich,bo jedynym, który oglądałam był "Hum Dil De Chuke Sanam".Strasznie mi się podobał,ale ja lubię wszystkie musicale,więc moja opinia jest troszkę.....nieobiektywna
![]() -------------------- Kobiety zdają się mieć więcej odsłoniętych punktów słabych w obronie, jednak nieprzewidywalność ich ataków i drobne manipulacje zawsze stawiają wynik walki pod znakiem zapytania;)
![]() |
Teodora |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 260 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: dworzec kurski Płeć: Kobieta ![]() |
dla mnie to całe kino indyjskie, jak zresztą cała kurtura hinduska, to jeden wielki i na dodatek totalitarny kicz... bleee
-------------------- m
|
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
njeh jak kultura moze byc totalitarna i kiczowata?
-------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
Eden_ka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 149 Dołączył: 08.05.2003 Skąd: Neverland ![]() |
Kicz? Pewnie tak, ale to jest piękny kicz
![]() ![]() -------------------- |
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
Lagan nie jest do konca zupelnie indyjskim filmem o ile pamietam to wspolprodukcja z Wielka Brytania.
A to ze w kinie indyjskim nie ma kina artystycznego nie jest rowniez do konca prawda powstaja rowniez ambitniejsze produkcje -------------------- szkoła :( :( :(
|
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Jeejjkuu, uwielbiam ich filmy i muzyke! No coz, duzo ich nie obejrzalam,ale zawsze kiedy mam dola ogladam np. "Czasem Slonce Czasem Deszcz". Oczywiescie,ze to kicz! Ale niczego nie udaje, jest jedyne w swoim rodzaju ;) "Lagaan" byl swietny! Niby o niczym, ale mial swietna atmosfere. "Monsunowe Wesele" bylo troche innym filmem, ale rowniez bardzo przypadl mi do gustu. No i przyblizyl sie mi troche obraz podzialu kastowego w tym kraju. Bardzo lubie tamtejsza kulture, a muzyka spraia,ze cche sie tanczyc. Troche kiczu nikomu nie zaszkodzilo ;) Dopoki nie przekroczy granicy z komletna tandeta, co sie nie raz zdarza w filmie amerykanskim...
-------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 03:33 |