Sentencje, Złote Myśli, Cytaty, ulubione...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Sentencje, Złote Myśli, Cytaty, ulubione...
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Wpadłam na pomysł, aby zamieszczać na forum nasze ulubione sentencje, cytaty, złote myśli. Niektóre są na pewno godne przemyślenia i można się tutaj zastanowić nad nimi
![]() Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz na co trafisz... Forrest Gump Człowiek zadowolony to anioł, który wnosi słońce do domu. Phil Bosmans Prawdziwy poszukiwacz radości cieszy się już dziś różą, która dopiero jutro rozkwitnie. B.A. Betzinger -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
If you find out a starving dog and make him prosperous he will not bite you. This is the principal difference between a dog and a man.
Mark Twain When gods wish to punish us, they answer our prays... Ten post był edytowany przez Syriusz_Black: 18.04.2005 15:48 -------------------- ![]() |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Lubię seks, jak koń owies.
R. Beger No co? Wszyscy by tylko poważnymi hasłami rzucali, a przeca jest tyle komicznych powiedzonek ;> Z resztą - było. Na TS. I poleciało, bo ludzie zapychali posty czymś w stylu złoty środek etc. -------------------- |
Ania* |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Aforyzm to takie oczywister stwerdzenie, na które nikt jeszcze nie wpadł
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
wódka to Twój wróg, a wroga trzeba w mordę lać
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
jak jesteście taacy ambitni to macie:
fuck is good, fuck is funny, everybody fucks for money! -------------------- voir clair dans le ravissement
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
nic mi nie przychodzi do glowy oprocz tekstu koterskiego (moze dlatego, ze spac zaraz ide)
gdy nie moge zasnac, licze dupy. -------------------- |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Wolałabym być martwa niż brzydka.
pani du Barry Jestem prawdopodobnie geniuszem, ale nie mam talentu. Francis Ford Coppola -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Ciri |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 14.04.2005 Skąd: taka wioska nad strumyczkiem :) ![]() |
jeszcze...
Można kamień rzucić w powietrze. Przez to jednak nie urosną mu skrzydła. Christian Friedrich Hebbel |
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Cieszymy się, kiedy czynimy dobrze; zawsze postępujmy dobrze, kiedy coś robimy z przyjemnością.
Giles Coutois -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Meave |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
Ludzką rzeczą jest błądzić, są jednak tacy, którzy błądzą więcej niż inni i owych zwie się głupcami.
/Umbeto Eco/ Nienawiść do ludzi, to pasja, to namiętność, którą się żyje. /Shusaku Endo/ I ostatnimi czasy mój ulubiony cytat: Panie profesorze, to jest szkoła? To jest burdel, nie szkoła! -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Aequam memento rebus in arduis servare mentem.
I w nieszczęściu zachowaj spokój umysłu. Horacy. |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Mornariel @ 20.04.2005 15:28) widac ,ze 98% spoleczenstwa to pospolstwo :> -------------------- |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
dzisiaj, pewna bardzo mądra osoba powiedziała mi coś takiego:
Życie jest szare. A ja nie mam farb. Nie stać mnie. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
czadowa_ |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 225 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Białystok ![]() |
Życie jest wspaniałe, należy tylko spoglądać na nie przez właściwe okulary. Aleksander Dumos
Z miłością jest jak z masłem. Od czasu do czasu odrobina chłodu utrzymuje je w świeżości. Marcel Achord Wszystko jest trudne nim stanie się proste. Fuller Pani z fizyki: Gadał dziad do obrazu a obraz ni razu. I uwielbiam wymowe mojej nauczycieki z matmy, która mówi: pierwiastek z Czech, albo pierwiastek szczy nas tu..., zlonczyć klamroo itp. -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
Si vis amari, Ama!
Jeżeli chcesz być kochanym, kochaj! True friendship comes when silence between two people is comfortable.. Carpe diem.. -------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
Milva |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 42 Dołączył: 22.04.2005 Skąd: Z daleka ![]() |
"Ktoś musi umrzeć by inni zaczeli bardziej cenić życie"
from "The Hours" -------------------- ![]() |
MeGi_16 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 137 Dołączył: 31.12.2003 Skąd: Poznan ![]() |
"Różnica pomiędzy prawdziwymi a fałszywymi wsomnieniami jest taka, jak pomiędzy klejnotami.Fałszywe zawsze świecą jaśniej"-Salvador Dali
i panta rhei! Ten post był edytowany przez MeGi_16: 23.04.2005 17:32 -------------------- "Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień." George Bernard Shaw (1856 - 1950)
--- "Dla Ciebie mógłbym zrobić wszystko co zechcesz powiedz tylko... Naprawdę na dużo mnie stać" Myslovitz Dla Ciebie warto żyć =* Hej Kolejorz,hej Kolejorz,heja heja hej Kolejorz!!! |
Univien |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 19 Dołączył: 23.04.2005 Skąd: z Wrzeszcącej Chaty ![]() |
Carpe diem !!!
"To co może się nie udać, nie uda się na pewno. Nie uda się nawet wtedy, gdy właściwie nie powinno się nie udać." - prawo Murphy'ego "Jedynym sposobem pozbycia się pokusy jest uleganie jej." - Oscar Wilde "Życie idioty to nie bułka z masłem." - Forrest Gump "Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy Ważne jest kilka tych chwil, tych na które czekamy" - M. Grechuta "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." - Albert Einstein "Odwaga jest to brak wyobraźni." - Rudyard Klipling "Nawet czasem nie zaszkodzi, jak się nad sobą zamyślisz i zmartwisz. (...) To lepsze, niż gdybyś miał lekkomyślnie przeżywać swoją własną młodość i gubić wielki skarb, wielki niepowtarzalny skarb, który w sobie nosisz, a którym jesteś Ty sam." - Karol Wojtyła "...nie to jest ważne, kim kto się urodził, ale czym się stał!" - Albus Dumbledore -------------------- „Gdy Syriusz umarł i Remus wyszedł powoli na zewnątrz, nie do końca jeszcze świadomy co tak naprawdę się wydarzyło, słońce świeciło jasno i mocno i nawet ziemia była ciepła pod jego stopami. Remus pomyślał, że zawsze wiedział, że lato mu coś odbierze.”
Każdy krok wydaje się mały... |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
"Ideały nie są po to żeby według nich żyć. I tak nie umiemy. Ideały są po to, żeby za nie umrzeć jeśli będzie potrzeba" - Tata Katona
Są dni kiedy się z tym zgadzam, są dni kiedy wydaje mi się to absurdalne, ale nie mogę tatusiowi odmówić talentu ![]() "Ze szkołą muzyczną jest jak z żoną - cięzko, nudno, no ale przecież jej nie rzucę" - Katon Zdecydowanie ulubiony twór mej myśli ![]() |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Zraniłeś mnie tysiącem niewypowiedzianych słów.
Nie trzeba być muzykalnym, aby przegrac całe życie. Jeśli nadzieja jest matką głupich to życie mądrych jest beznadziejne. Życie to przeglądanie luster w poszukiwaniu własnej twarzy. -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
NICZEGO NIE BĘDZIE ŻAL
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Vayleen |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 03.05.2005 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
"Prawda nie zawsze jest tym samym co głos wiekszosci" -> Jan Paweł II
"Don't worry, be happy" "Nobody's perfect" -------------------- PRAWDA NIE ZAWSZE JEST TYM SAMYM CO GŁOS WIĘKSZOŚCI
Jan Paweł II (1920-2005) ['][']['] ---------------------------------------------->>> e-mail: vayleen@vp.pl GG: 5448380 -------------------------------------------------------------->>> Uczucia trudno wyrazić słowami, Gdy mówisz kocham znika świat. Czasem jednak to za mocne słowo, Gdy jeszcze czegoś nam wciąż brak --------------------------------------------->>> |
anna_maria |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: krózganki-gnief!!! ![]() |
"moda jest tak widoczną formą brzydoty, iż trzeba ją zmieniać co pół roku" oscar wilde
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 07.05.2025 01:18 |