Zapiski Pomarańczową Kredką, na
ścianie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zapiski Pomarańczową Kredką, na
ścianie
Jutrzenka |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 14.04.2005 Skąd: Woodstockowe miasto Kostrzyn ![]() |
Takie jakieś efekty nadmiernej pracy umysłowej.
Do R - przyszłego samobójcy Nie próbuj więcej Wzbudzić strachu bliznami Opowiadaniem o żyletkach Przyjaciółkach Nie to kaleczy Bolą uszy i oczy Od widoku pustych framug Wybitymi szybami straszysz Nie odbija się w nich słońce Źrenica nie zwęża się A głos tak zawsze obfity w barwy Dziś jest tylko krakaniem wron Na cmentarzu Błękitna kredka do malowania bąbelków Trzyletnie szczęście Z kwiatkiem na sukience Rysuje bąbelki obrazujące Pewnie marzenia o byciu Czasem przezroczystym Ja szare dorysuję chmurki Bycie aniołem to wielka odpowiedzialność Więc przyda się jeszcze żółte słońce Strażnik i obserwator Szczęście oczy mruży Jej nie w smak słońce "W oci świci!" - krzyczy Promienie bywają cudownym malarzem Szczęście ma jednak oczy W kolorze marzeń Naturalnie błyszczą Tylko czemu nie pozwalasz mi Szczęście Zapisywać słów na ścianie Pomarańczową Świecową Kredką? -------------------- |
Time Robber |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 18.04.2005 ![]() |
No widzę, że pierwszy coś tu napiszę - zapomnieli czy co?
W pierwszym wierszu można byłoby poprawić co nieco i byłby do przyjęcia. wyrzuć wers " Wybitymi szybami straszysz" - bo to już wiemy- potem daj "nie odbija się słońce" i zmień to krakanie na cmentarzu- w tym miejscu to ograne za bardzo - wymyśl nowy koniec i będzie dobrze! W drugim też miejscami mówisz za dużo np"obrazujące" - my sobie wyobrazimy i bez tego! Oderwij się od stereotypów "żółte słońce', i jak w takim wierszu wskoczy rym - to zmień trochę układ aby go nie było - zakłóca rytm i tworzy dysHarmonię ![]() Ten post był edytowany przez Time Robber: 19.05.2005 08:44 -------------------- Czas nie czeka
Czas nie stoi Zegar czasu Też się boi! |
Jutrzenka |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 14.04.2005 Skąd: Woodstockowe miasto Kostrzyn ![]() |
Chyba dysHarmonię. ; )
Ale dzięki. -------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
ej no.
o samobójstwie to się pisze, jak się pisać potrafi. niestety. a to tutaj-olaboga. drugiego nawet nie czytałam. |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Po pierwszym mi trochę niedobrze. Yyy może taki miał być. Nie no nie wiem. Nie podoba mi się strasznie, brzmi jak kolejne coś o czymś ważnym wprawdzie, ale banalnie i tak jakoś nijako. Blizny, Jezu, żyletki, Boże, wrony na cmentarzu, ach dużo grozy, tylko że teraz człowieka nie przerażają słowa o rzeczach strasznych, okropne obrazy, no nie wiem jak innych -- ale mnie to śmieszy.
Drugi ciekawszy. Jednak taki zabałaganiony i aż za dużo tych wszystkich elementów i sentencji podzielonych dziwnie na wersy (?). Lubię kolory w wierszach, ale tu było ich tak dużo, że aż musiałam mrużyć oczy. Jaskrawo. Strasznie. Za dużo. Zarzucisz mi, że ich nie rozumiem. Bo chyba tak jest. -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Jutrzenka |
![]()
|
Nie każę rozumieć, nie każę słodzić, nie każę komentować.
-------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Eee, a my nie każemy umieszczać?
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:28 |