Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

2 Strony < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Internetowy Handel, Allegro itp.

Moonchild
post 27.04.2005 19:40
Post #26 

Iluzjonista

Grupa: Magiczni Forumowicze

Weszłam kiedyś na Merlina, znalazłam jakąś fajną książke. Pytam: "Mamo, mogę kupić tą książkę?" Mama: "No, a za ile?" Cena była dosyć korzystna, więc mama chciała się zgodzić, ale... "A zaraz! Ile koszty przesyłki?" Ja: "Ee... 8.50" "No to nie kupuj, nie opłaca się" :]

No tak koszty przesyłki odrzucają, dlatego bardziej opłaca się kupić od razu kilka rzeczy. Tylko że ja z tym mam problem, bo co odłoże to od razu wydam smile.gif

A co do 6 tomu HP to chyba też poczekam na polską wersje smile.gif

Ten post był edytowany przez Moonchild: 27.04.2005 19:41

--------------------
user posted image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ania*
post 27.04.2005 19:57
Post #27 

Unregistered

Moja mama zamówiła dla mojego brata klocki edukacyjne - super sprawa, układa się zdania i liczy smile.gif . Z tą ławką świetne...

Gdy na obozie była czerwona noc, kto nie chciał wykupić przedmiotu, chłopcy mówili "No to sprzedamy na Allegro" biggrin.gif
Niektórzy zarabiają na tym dużo pieniędzy, ale ja wolę pochodzic po sklepie, pomacać, poprzymierzać, przeglądnąć... internet ułatwia życie, ale nie powinien niektórych czynności niepotrzebnie zajmować. W końcu nie można kupować jedzenia na allegro wink.gif
+Quote Post
Pawelord2
post 27.04.2005 23:25
Post #28 

Prefekt Naczelny

Ehh ;]
Ja sporo kupuje via internet - zaczynajac od allegro na powaznych sklepach konczac ;]
Allegro dobre jest do spelniania dziwnych zachcianek po niskiej cenie - np. taka rosiczke sobie kupiłem ;] koszty przesyłki były są i beda - dlatego jezeli jest taka mozliwosc nalezy kupowac dla siebie i dla znajomych, dzielac koszty ;]
W powaznych sklepach sprawa jest o tyle prosta ze np. kupujac karte graficzna + aparat na pewno wychodzi nam ponad 1000 zł i wtedy juz sobie odpuszczaja koszty przesylki ;]
niekiedy koszty odpadaja juz przy 100...
To co sie nieoplaca to kupienie czegos co kosztuje mniej niz przesylka :]
"...P..."

--------------------
now everybody's praying, don't pray on me
+Quote Post
Sihaja
post 27.04.2005 23:37
Post #29 

Członek Zakonu Feniksa

Grupa: czysta krew..

Ja w allegro dosyć często zamawiam i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mnie ktoś w przysłowiowego balona zrobił. Głównie zamawiam książki i jestem na ogół baaardzo zadowolona. Ciuchów raczej nie, bo nigdy nie wiadomo jak będą na tobie leżeć. Ale uważam, że allegro jest bardzo dobre.

--------------------
+Quote Post
Ania*
post 12.05.2005 17:24
Post #30 

Unregistered

To na Allegro są główie uczciwi ludzie? blink.gif
+Quote Post
Hefaj
post 12.05.2005 17:31
Post #31 

Cenzor

QUOTE(Ania* @ 12.05.2005 17:24)
To na Allegro są główie uczciwi ludzie?  blink.gif
*

gdzie ona to napisała ?

--------------------

Ciemnogrodzkie ogłoszenie:
Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho.

W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka!
+Quote Post
Ania*
post 12.05.2005 17:33
Post #32 

Unregistered

Nigdzie.. tylko jak patrzęna wasze wypowiedzi, dziwię się. Myślałam, że ludzie tam to głównie krętacze. Ale nie jest tak źle ^^
+Quote Post
Alexa666
post 12.05.2005 17:51
Post #33 

Ścigający

allegro... moja mama ma tam konto i nierzadko kupuje coś sobie lub mnie. parę rzeczy też sprzedała.

uważam allegro za dobry patent, ale trzeba być bardzo ostrożnym. nierzadko trafia się bubel, ale można tam też kupić wiele świetnych rzeczy w wielu kategoriach. czasem czegoś nie można dostać w sklepie - a na allegro proszę bardzo.
+Quote Post
Nimfka
post 12.05.2005 18:41
Post #34 

Ścigający

QUOTE(Ania* @ 12.05.2005 17:33)
Myślałam, że ludzie tam to głównie krętacze.
*

Jasne, większośź to oszuści a tych uczciwych to ze świecą szukać.

Ja się jeszcze nigdy na allegro nie zawiodłam, na sklepach z książkami też nie, kosmetyki nigdy mi się złe nie trafiły. Jeśli coś już kupuje to raczej zwracam uwagę na oryginalnośc danej rzeczy niż cenę (zalety posiadania starszego brata, który ma troche kasy). No i tyle.

Ten post był edytowany przez Nimfadora: 12.05.2005 18:42

--------------------
"Without music, life would be a mistake"
user posted image
+Quote Post
nadzieja
post 12.05.2005 20:22
Post #35 

Uczeń Hogwartu

Heh:D
Założyłam, że do odważnych świat należy i najwyżej się przejadę. Kupiłam via allegro nowiutkiego laptopa, zaoszczędziłam z 3000 i myślę, że chyba zrobiłam interes życia:).
Oczywiste jest, że 3eba zachować ostrożność, ale tak jest ze wszystkim nie tylko z aukcjami internetowymi.
+Quote Post
Milina
post 12.05.2005 20:25
Post #36 

Iluzjonista

Przywykłam już do zakupów przez internet. Początkowo ciężko było mi przyzwyczaić się do tego, że nie mogę dotknąć kupowanego towaru, ale teraz płyty i książki kupuję najczęściej bezpośrednio u wydawnictw i w Merlinie właśnie w ten sposób. Sporo można zaoszczędzić, dużo łatwiej i szybciej można wybrać odpowiednie towary i nie trzeba się nachodzić wink.gif
Również Allegro to dla mnie świetna sprawa. Czasami coś sprzedam, czasami kupię. Do dziś świętuję udany zakup białego kruka Lewisa za pare złotych biggrin.gif
+Quote Post
MeGi_16
post 12.05.2005 21:34
Post #37 

Iluzjonista

QUOTE(nadzieja @ 12.05.2005 19:22)
Heh:D
Założyłam, że do odważnych świat należy i najwyżej się przejadę. Kupiłam via allegro nowiutkiego laptopa, zaoszczędziłam z 3000 i myślę, że chyba zrobiłam interes życia:).
Oczywiste jest, że 3eba zachować ostrożność, ale tak jest ze wszystkim nie tylko z aukcjami internetowymi.
*

gratuluje odwagi,bo ja bym cie raczej na takie coś nie zdecydowała smile.gif

--------------------
"Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień." George Bernard Shaw (1856 - 1950)

---
"Dla Ciebie mógłbym zrobić wszystko
co zechcesz powiedz tylko...
Naprawdę na dużo mnie stać"
Myslovitz

Dla Ciebie warto żyć =*

Hej Kolejorz,hej Kolejorz,heja heja hej Kolejorz!!!
+Quote Post

2 Strony < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 15.05.2025 02:43