Dzieci, Których Nie Ma
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Dzieci, Których Nie Ma
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Czasem Bóg zrzuca z nieba kropelki,
zamknięte w złotej perle dzieci elfów i wróżek, których tak troszkę nie ma. Świat powstaje za szklanymi oczyma Słowa w ustach nigdy nie otwartych I tylko z brzegu, przy koniuszku wykwitnie z rzadka pozaziemski uśmiech. Można je widzieć, dotknąć, obejrzeć z bezsilną miłością pokiwać chwilę głową, pomyśleć - nieszczęśliwe - są jak śnieg zamknięty w szklanej kuli. One są nie z naszej krainy ich świat ma barwy troszkę inne. Spieszą zawsze właśnie tam gdzie nawet noc ma smak nadziei -------------------- |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
kurcze.
czytam i czytam, i ni w ząb nie rozumiem. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
To o dzieciach autystycznych jest
![]() -------------------- |
Moonchild |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 120 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: z daleka ![]() |
Ja też nic nie rozumiałam, ale skoro to o dzieciach autystycznych... to już łapie o co chodzi
![]() Niestety nie umiem jakos profesjonalnie skomentować tego wiersza, bo nie znam się na poezji. Powiem Ci tylko że bardzo mi się podoba, bo ten wiersz w bardzo trafny sposób opisuje jakie są dzieci dotknięte autyzmem. -------------------- ![]() |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Oooo tak. Właśnie o tym mówiłam jak myślałam o poziomie. Tu jesteś Ty i Twoje piękne słowa, myśli, które biegną jak drobne perełki gdzieś tam między mózgiem a kręgosłupem. Naprawdę czytam i czytam, jak zrobiłam to po raz pierwszy -- nie bardzo wiedziałam, co napisać -- bo aż mnie zatkało i byłabym w stanie powiedzieć tylko, że jesteś Poetką.
Bo jesteś Poetką i tworzysz Poezję. To chyba wystarczy, już wszystko wiesz, prawda? -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Ewelka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
Nie bedę sie powtarzać i mówić że twój wiersz jest piękny bo mówie Ci to przy kazdym nowym wierszu. Chociaz nie, mozę jednak powiem. >>>>Twój wiersz jest piekny<<<<Jakaż ja jestem orginalna
![]() Bardzo ciekawy temat wiersza, jak czytałam to prawie sie popłakałam ![]() |
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
a ja bede oryginalna: nie podoba mi sie. Nie spodobały mi się niektóre fragmenty, wydawały mi się za bardzo ograne, jakieś takie... pospolite, i może brzmiały by ładnie w wierszach kogos innego, ale Ty to Ty i stac Cie na wiecej. Tak mysle.
ostatnia zwrotka mi się jakoś nie podobała. I ogólnie jakoś za dużo było tych szklanych kul, śniegów, kropli... jakaś taka niezdrowa lekkość. Ale w sumie to moją opinie możesz spokojnie sobie ominąć, bo hmm... mało wiem o autyźmie. Jedyna moja wiedza na ten temat to ta nabyta, w świecie realnym nie znam (a przynajmniej nic mi na temat takiej znajomości nie wiadomo) nikogo cierpiącego na autyzm, wiec problem jest dla mnie dosc odległy. Może dlatego jakoś ten wiersz do mnie nie trafił? |
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
podoba mi się, ale ja jednak musiałam się najpierw dowiedzieć o kim
![]() mam tylko jedno małe ale o ile moge przy takim ładnej poezji...nie pasuje mi tutaj to "troszkę", tak jakby nie do tego wiersza :/ ale ogólnie git ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:17 |