"czemu?"
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
"czemu?"
Kate64100 |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 23 Dołączył: 07.05.2005 Skąd: Kocioł numer KP, Piekło Wielkie, Podziemia ![]() |
Czemu śmierć, jest śmiercią?
Czemu życie, jest życiem? Czemu szczęście, jest szczęściem? Ludzie tyle pytań mają, Lecz odpowiedzi na nie nie znają, A więc, poco je zadawają? -------------------- Najgroźniejsi są ci którzy stoją z boku, ci których nigdy nie poznamy
|
Milina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 125 Dołączył: 05.05.2005 Skąd: Kraina Marzeń Płeć: Kobieta ![]() |
A mi się od razu nasuwa odpowiedź: "a po co ten wiersz, skoro pytania sensu nie mają, a wiersz jest jednym wielkim pytaniem..."?
Ciekawe, co by było, gdyby śmierć była życiem ![]() A tak w kwestii interpunkcyjnej: czy przed "jest" na pewno powinny być przecinki? |
Ewelka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
QUOTE(Kate64100 @ 07.05.2005 21:23) po 1. Smierć jest śmiercią bo czym ma niby być? Tak juz musi być i juz. po 2. Napisałaś: ,,A więc, poco je zadawają?" Zadają bo są ciekawi i mają nadzjeje że znajdzie isę ktoś mądry kto im to wytłumaczy ![]() |
Milina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 125 Dołączył: 05.05.2005 Skąd: Kraina Marzeń Płeć: Kobieta ![]() |
Doskonałe wytłumaczenie! Nic dodać, nic ująć. Podpisać się mogę i prawą, i lewą ręką
![]() |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
To raczej proza poetycka niż wiersz, filozofowanie
![]() ![]() Ale próbuj dalej. Moim zdaniem potrzebyjesz w wierszach troszkę więcej lotności i abstrakcji bardziej abstrakcyjnej (ćśśś.... wiem, że masło maślane, ale nie umiem tego wyrazić inaczej. TłumaczenieŚmierć jest po części abstrakcją, ale u Ciebie jest zbyt filozoficzna, a za mało wierszowa.) Pozdrawiam -------------------- |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Właśnie miałam objechać z góry na dół. Ale co tam, zobaczyłam wiek i uznałam, że nie mam prawa się wyżywać. Bo może...?
E, nie wiem sama. Nie nazwałabym tego wierszem. Khem, w ogóle to popracuj nad gramatyką i interpunkcją. Gdyby był dłuższy, pewnie więcej bym mogła "wytknąć". Najpierw poznajemy dogłębnie język, później zaczynamy pisać, poźniej piszemy, dalej -- piszemy i dopiero po tym wszystkim pokazujemy swą twórczość światu (:. Ok? -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 22:21 |