Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

14 Strony « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Elekszyns, idźmy za ciosem

Egwadien
post 23.10.2005 21:44
Post #201 

Uczeń Hogwartu

Grupa: Magiczni Forumowicze

... no to s Polską będzie to, co z Warszawą...
będą rozmowy o seksie analnym zamiast o dziurze budżetowej...

A miałam nadzieje, że myśleć umie więcej niż polowa społeczeństwa...

--------------------
z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!"
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
BeBe
post 23.10.2005 21:53
Post #202 

Uczeń Hogwartu

Nic tylko teraz czekać na rozpoczęcie sezonu na kaczki...

--------------------
L'amitie doit etre cultivee comme un grain...

Uczę sie Poznania./ Mam go w dupie i uczyć się go już nie zamierzam.

+Quote Post
Egwadien
post 23.10.2005 21:58
Post #203 

Uczeń Hogwartu

Albo na efektywną i efektowną ptasią grypę...

--------------------
z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!"
+Quote Post
Potti
post 23.10.2005 22:06
Post #204 

Plotkara

Grupa: czysta krew..

siedzę sobie i oglądam spokojnie film- zapominając na chwilę o wyborach. kończy się, wchodzę na gg i mnie zwala. o w dupę!
ja się naprawdę wstydzę tu mieszkać.

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
Sihaja
post 23.10.2005 22:07
Post #205 

Członek Zakonu Feniksa

Potti - ja też.

Ale nie traćmy nadziei. Ptasia grypa zbliża się do nas. Ptactwo będzie trzeba wybić.

--------------------
+Quote Post
Potti
post 23.10.2005 22:16
Post #206 

Plotkara

jeśli jednak nie ma pomyłki to kilka lat nam zajmie to tępienie. a jak tak dalej pójdzie to moje dzieci nawet nie dożyją czasów, kiedy w Polsce będzie lepiej ;D

(nie żebym narzekała... ;p)

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
Ludwisarz
post 23.10.2005 22:50
Post #207 

Roland Deschain

QUOTE(Egwadien @ 23.10.2005 21:44)
... no to s Polską będzie to, co z Warszawą...
będą rozmowy o seksie analnym zamiast o dziurze budżetowej...

A miałam nadzieje, że myśleć umie więcej niż polowa społeczeństwa...
*

Jedna Czwarta jeśli chodzi o ścisłość.

Porozmawiajmy o Pierwszej Damie czarodziej.gif

--------------------
CODE
srimi (20:20)
ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu?

Gryffindor

Let's shake some dust, people.
+Quote Post
BeBe
post 23.10.2005 22:59
Post #208 

Uczeń Hogwartu

Przy Jolancie Kwaśniewskiej delikatnie mówiąc blado wypada. Bardzo blado... Straczną ma szyję...
Za granice Kaczka powinna z córką jechać, a nie z żoną. dry.gif

--------------------
L'amitie doit etre cultivee comme un grain...

Uczę sie Poznania./ Mam go w dupie i uczyć się go już nie zamierzam.

+Quote Post
Hagrid
post 23.10.2005 23:09
Post #209 

Historyk Forumowy

Obrzydliwość, jak można tak wogóle kogoś oceniać, okropieństwo. W perspektywie zageranicznej żona nie ma wcale większego znaczenia, gorsze jest to ze Kaczyński po prostu nierozumie kontaktów zagranicznych, jest w tym w względzie zwykłym dyletantem.

--------------------
Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
+Quote Post
Eva
post 23.10.2005 23:19
Post #210 

nocturnal

"Hiroshima - 1945, Windows - 1985, Kaczynski - 2005"

Powiem wam, moi mili, ze..

no wlasnie. Az mi brak slow :P

Edit: Wrrr, emoty.

Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 23.10.2005 23:19

--------------------
“You may be as vicious about me as you please. You will only do me justice."

deviantART
last.fm
+Quote Post
smagliczka
post 23.10.2005 23:23
Post #211 

Prefekt Naczelny

pierwszy szok już minął!!! ohmy.gif

szkoda naprawde szkoda, zawiodłam się na wyborczach ( tylko 50%frekwencji)...ah z resztą czego ja się miałam spodziewać dry.gif

mamy prezydenta na jakiego zasługujemy ( no może nie wszyscy zasługujemy)

cóż, przegrał lepszy kandydat...teraz tylko spokój nas uraruje...
.......................................
co ja mówię!!!

chce mi się krzyczeć!

DUPA DUPA DUPA DUPA!!!!

Ten post był edytowany przez smagliczka: 23.10.2005 23:52
+Quote Post
voldius
post 23.10.2005 23:26
Post #212 

Unregistered

starszyzna wybrała nam przyszłość.
nie dzię ku ję.
naród polski dał dupy.
+Quote Post
Syriusz_Black
post 24.10.2005 06:38
Post #213 

Cichociemny.

A ja się cieszę.
A z takimi komentarzami poczekajcie do końca kadencji. Dajcie mu szansę.
Poza tym tak czy inaczej byłaby kaczokracja. Bo jeden kaczor i drugi kaczor, tylko że gdyby wygrał Tusk , to mieszkalibyśmy w Polfce, albo w Disneylandzie, a służbę wojskową musielibyśmy odrabiać w Wermahcie.
I te wszystkie dane sondażowe to jest jedno wielkie kłamstwo, bo to zawsze media kreują prezydenta. A że media wolały Tuska, to tak Kaczyńskiego przedstawiały. To samo za granicą, gdzie przedstawiają Kaczyńskiego w zcarnych barwach, bo wiedzą, że z tym człowiekiem będzie trudno. Bo to będzie silny prezydent w porównaniu do Tuska plasteliny... nienwidzę ludzi, którzy zmieniają swoje poglądy tylko pod publikę.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Sumiko
post 24.10.2005 07:48
Post #214 

>>blondynki są głupie.<<

nie bedzie silny prezydent tylko prezydent oszołom. ja tam się go boje, bo ma piane na ustach jak mówi. tylko troche lepsze wydanie leppera. tylko troche.
a sondarze wyciagaly Tuska na pierwsze miejsce nie dlatego, że to dla telewizji tylko dlatego, że ludzie się wstydzili mówić, że głosują na Kaczora, ot co.

a po za tym fakty są takie, że wieś i małomiasteczkowi wybrali nam prezydenta, bo Tusk stanowczo wygrał w dużych miastach. no to się teraz zacznie...

--------------------
dupa.
+Quote Post
Vilanda
post 24.10.2005 09:00
Post #215 

Prefekt Naczelny

i jak pokazywały sondaże, Kaczora wybierali w większości ludzie z wykształeceniem poniżej średniego i ludzie starsi. takie już mamy społeczeństwo.

stare i głupie XD

--------------------
jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy!
user posted image
+Quote Post
kubik
post 24.10.2005 09:28
Post #216 

Mistrz Różdżki

Dobra przyznawac się kto zdradził!!! Wsród pełnoletnich forumowiczów jest 8% zdrajców!!!

Kara bedzie lekka. Ukamieniowanie.

:devilmad:

ps

kolejny raz sie pokazało kto powinien miec prawa wyborcze a kto nie.

Absolwenci ekonomii ;p

Ten post był edytowany przez kubik: 24.10.2005 09:29

--------------------
...
+Quote Post
Sumiko
post 24.10.2005 11:58
Post #217 

>>blondynki są głupie.<<

ej ale jak PiS nie był jeszcze bardzo znany a ja byłam młodsza, to jak mówili bracia Kaczyńscy to ja też myślałam o tamtych... bo kiedyś film oglądałam i mi zostało w pamięci.

--------------------
dupa.
+Quote Post
smagliczka
post 24.10.2005 12:38
Post #218 

Prefekt Naczelny

<siedzi sobie, ogłądając wypowiedzi przedstawicieli PIS-u i Kacztyńskiego i szlag ją trafia!!!>

miałam tego nie pisać, ale nie moge się powstrzymać!

Myślę, żę pan Kaczyński powinien się poważnie zastanowić, czy aby naprawdę wygrał wybory, a jeśli tak to za czyją sprawą.

no bo kto na niego głosował:

- w większości ludzie niewykształceni
- ludzie ze wsi
- popierający Leppera
- słuchający Radia Maryja

jednym słowiem CIEMNOTA

UWAGA!

- chcę zaznaczyć, że nie miałam zamieru obrażać żadnych inteligentnych mieszkańców wsi ( sama zamierzam na wsi mieszkać)

- wierzę też ,że byli wykształceni, inteligentni ludzie świadomie popierający Kaczyńskeigo, jednak wydaje mi się, że stanowili oni mniejszość jego elektoratu

- nie było też moim zamiarem obrażać słuchczy Radia Maryja, jednakowoż są to ludzie ( co nie raz udowodnili swoim zachowaniem) w większości niepotrafiący myśleć samodzielnie, zdający się na PRZEWODNIKÓW w każdej dziedzinie życia nawet w wyborze prezydenta

- ludzi niewykształconych też pragnę serdecznie przeprosić ( bo są wyjątki) ale. jak wiadomo czytają oni mało, jeszcze mniej rozumieją , a co za tym idzie nie potrafią wyrobić sobie obiektywnego zdania lub wcale go nie posiadają

- jedyną grupą, ktrótrej za ostre słowa nie zamieżam przepraszć są zwollennicy Leppera- cóż tylko burak buraka potrafi zrozumieć

świadomie użyłam słowa CIEMNOTA,znając jego negatywny wydźwięk, jeśli komuś nie odpowiada, może go zastąpić określeniem LUDZIE O NISKIEJ ŚWIADOMOŚCI, do których zaliczyć należy także tych, którzy na wybory nie raczyli sią stawić!

mam tylko nadzieję, zę pan Kaczyński jest świadom tego KTO na niego głosował i za CZYJĄ sprawą wygrał...więc niech nie chodzi dumny jak paw, bo naprawdę nie ma z czego!!! mad.gif

no...ulżyło mi biggrin.gif

Ten post był edytowany przez smagliczka: 24.10.2005 12:39
+Quote Post
Syriusz_Black
post 24.10.2005 13:59
Post #219 

Cichociemny.

QUOTE(kubik @ 24.10.2005 10:28)
Dobra przyznawac się kto zdradził!!! Wsród pełnoletnich forumowiczów jest 8% zdrajców!!!

Kara bedzie lekka. Ukamieniowanie.

:devilmad:

kolejny raz sie pokazało kto powinien miec prawa wyborcze a kto nie.

Absolwenci ekonomii ;p
*

Zdrajców? Kubuś... raczej tego nie skomentuję...
Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień, mr. Kubik.
Drogi Jakubie ekonomia bez prawa byłaby niczym, tak samo jak prawo bez ekonomii. A widzę, że chciałbyś wprowadzić cenzusowe prawo wyborcze, czyli ograniczyć wolność mój drogi, a to isę z poglądami Twojego kandydata chyba nie za bardzo zgadza. Gdzież tutaj jest miejsce na wspaniały liberalizm?

Smagliczka.
Ja za poplecznika Leppera, ani buraka się nie uważam. Głosowłąem na Kaczyńskiego ponieważ jego ideały są mi zdecydowanie bliższe niż propozycje Tuska. Zanim powiem dlaczego, jeszcze chciałbym powiedzieć o czyms innym.
W czym są gorsi ludzie ze wsi od miastowych? To, że elektorat Kaczyńskiego to głównie ludzie ze wsi, jeszcze o niczym nie świadczy. Lepper to demagog i populista, który nie powinien w ogóle wychylać głowy z chałupy. Ale! Nie wszyscy zwollenicy Leppera to ciemnota. Tam też jest wielu porządnych ludzi - nie w partii, ale tych, którzy głosują. Poza tym nie tylko wykształcenie jest ważne. W życiu nie tylko to się liczy. Ważna jest też moralność i pojęcie etyki jako wyznacznik wartości życia. Po śmierci nie będziemy oceniani za to ile wiemy, tylko za to jak żyliśmy. I ci, którzy nie mieli dostępu do oświaty na tym nie ucierpią. Do oświaty oczywiście na odpowiednim poziomie, bo wiadomo, że analfabetyzm to zjawisko w Polsce praktycznie nie istniejące, aczkolwiek poziom szkół wiejskich pozostawia jeszcze wiele do życzenia.
Dodatkowo warto zauważyć, że wiele zamożnych osób, bogatych przenosi się z miast i zamieszkuje na wsi. To również mogą być osoby głosujące na Kaczyńskiego.

Co do obiektywizmu... traktujesz to relatywnie. Mówisz, że ludzie nie potrafią wyrobić sobie zdania obiektywnego. Całe wybory i przekonanie do siebie kandydata jest niestety subiektywnie. Każdy walczy o głos i bywa to walka mniej lub bardziej uczciwa. Obaj kandydaci popełniali błędy. Ale to właśnie jak rozdawali karty podczas debat zadecydowało o wyrobieniu sobie zdania przez ludzi.

Pozwalam sobie też zauważyć, że nie można negatywnie do końca oceniać Radia Maryja. Wiem, że Rydzyk to praktycznie mafiozo, bo inaczej tego nazwać nie można. Ale wiele ludzi, którzy słucha tego radia to ludzie wykształceni i inteligentni. Choćby byli członkowie ROPu jak Olszewski czy Macierewicz, którzy tam się często wypowiadają. Pozwoliłem sobie w ciągu ostatnich kliku dni posłuchać tego radia, żeby sobie wyrobić zdanie na temat tej agresywnej postawy wobec PO. Wszystko to co mówią politycy PO to przesada. Wcale nie jest to aklamacja "PiS, Kaczyński!", tylko prowadzone są debaty polityczne z udziałem członków obu partii, gdzie ludzie dzwonią i zadają pytania. A, że zcasem dodzwonią się rzeczywiście półinteligenci, no to trudno. Bo zdarzają się Ci mniej lub lepiej wyksztalceni. Mamy wolnośc słowa. Każdy może powiedzieć co chce...

Co do pana Tuska. Chciałbym zauważyć, że jego elektoratem są Ci, którzy wczesniej głosowali na SLD, dodatkowo PD. Wolę ludzi ze wsi, niż postkomunistyczne ścierwa, byłych działaczy partyjnych, kłamców lustracyjnych, którzy grzeją swoje dupska w sejmowych fotelach i żrą za nasze podatki. Ci, którzy kilkanaście lat wczesniej skazywali ludzi do więzień, pałowali studentów, robotników..
Poza tym aż 7% ludzi głosujących na Tuska w 1 turze zagłosowało w 2 na Kaczyńskiego, a w drugą stronę tylko 1% przeszedł.

Dlaczego Kaczyński, a nie Tusk? Lech nie zmnieniał swoich poglądów podczas kampanii. I to jest główny powód. Poza tym chcę silnego prezydenta. Wam się wydaje, że powróci sanacja Piłsudskiego. To nie jest tak... myślicie, że jeżeli on mówi o silnej władzy to każdy z was straci cząstkę wolności? Nie, silny prezydent nie pozwoli sobie w kaszę dmuchać. Myślicie, że dlaczego tak zależy np. Niemcom, żeby Tusk był prezydentem? Bo on jest słaby. Słabiutki liberał, chorągiewka. A Niemców trzeba trzymać krótko tak jak i Rosjan. Co z tego mamy, że w ciągu kilku ostatnich lat Kwach układal się z Niemcami i Ruskimi? Cholerny gazociąg nam budują. A z Rosją jest jak z niedźwiedziem, którego się głaska, a on bije nas na odlew swoją łapą. Tu trzeba silnej ręki. Tak, chcę IV RP, bo wiem, że wchodząc na arenę Europy ze zmienioną kadrą polityczną tak, jak to będzie teraz zaczniemy się liczyć, a nie będziemy Polakami od czarnej roboty.

A podadek dochodowy, kolejne złodziejstwo, które chce utrzymać PO. A płatne szkolnictwo wyższe? A podział NFZ na wojewódzkie oddziały i lecznictwo dla elit? Nie...

Poza tym śmieszne jest dla mnie to, że Tusk mówił, że popiera go Polonia w USA, gdzie tak często jeździ... Wygrał tylko w 1 mieście, w Waszyngtonie, a w całych Stanach Kaczyński wygrał 80% do 20%.
Co mi się jeszcze w Tusku nie podoba? To, że mówił, że wstydzi się polskiego sentymentalizmu do historii, że niedobrze mu kiedy mówi się o historii Polski z czasów 2 wojny światowej. Taki powinien być prezydent? Bo chyba patriotyzm powinien być jedną z najwyższych wartości. Nie po to wybitni ludzie oddawali swoje życie, żeby teraz taki Tusk deptał ich ofiarę jak śmieci. Ja takeigo prezydenta nie chcę. No w sumie nie ma się czym szczycić. Dziadek w Wermachcie, a dziadek Kaczyńskeigo to Powstaniec Warszawski.

Dla mnie mój kraj, patriotyzm i honor to jedne z najwyższych wartości. W historii mam też czym się pochwalić, bo moi przodkowie przelali naprawdę litry krwi za kraj, w którym teraz żyjemy. I nie chcę, żeby to wszystko poszło w zapomnienie wraz z nowymi ideami. Konserwatyzm i radykazlim są potrzebne. A wy traktujecie je zbyt skrajnie. Mówicie o homofobii zwolenników Lecha, a sami jesteście Kaczkofobami.

Apeluję i proszę was. Zaczekajcie z negatywnymi opinami. Dajcie trochę czasu. Poszukajcie dobrych stron, bo każdy medal ma takowe dwie strony. Ja też w 100% nie zgadzam się z Kaczyńskim, ale dla mnie jest on kandydatem lepszym. Dlaczego? Przekonacie się po pewnym czasie...

--------------------
user posted image
+Quote Post
kubik
post 24.10.2005 14:12
Post #220 

Mistrz Różdżki

Zdrajców? Kubuś... raczej tego nie skomentuję...Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień, mr. Kubik.

Rzut! ;) Zresztą, ja nie zdradziłem, ba byłem na wszystkich 3 wyborach. ;p Pozatym wiesz o czym mówiłem? ;d

Drogi Jakubie ekonomia bez prawa byłaby niczym, tak samo jak prawo bez ekonomii.

Prawa ekonomii są niezmywalne niezaleznie od praw państwa. No chyba, że by się ludzi zmusiło do kupowania takich a nie innych rzeczy.

A widzę, że chciałbyś wprowadzić cenzusowe prawo wyborcze, czyli ograniczyć wolność mój drogi, a to isę z poglądami Twojego kandydata chyba nie za bardzo zgadza. Gdzież tutaj jest miejsce na wspaniały liberalizm?

Demokracja jest chorym systemem mój drogi ;D A już na pewno polacy znów udowodnili, że dają się nabierac na piękne słówka więc demokracja w ich wykoaniu jest jakąś karykaturą. Przydałby się nam jakiś łukaszenko z odchyłem ku wolnemu rynkowi... A Korwin-Mikke! ;d
A Tusk był mniejszym złem. Bo sam bez winy nie był oczywiście.

PS:

Co do Twojego wywodu odnośnie kaczyńskiego zgadzam się. Ale i tak go nie trawie ;d

--------------------
...
+Quote Post
Syriusz_Black
post 24.10.2005 14:24
Post #221 

Cichociemny.

Mniejsze zło? No obawiam się, że się pomyliłeś smile.gif Poza tym sama kwestia mniejszego zła. Zło to zawsze zło.
Co do zdrady ja tez byłem na wszystkich 3 wyborach. A zdradzili jednynie Ci, którzy nie poszli.

Prawa ekonomii są niezmywalne niezaleznie od praw państwa. No chyba, że by się ludzi zmusiło do kupowania takich a nie innych rzeczy.

A co ma kwiatek do kożucha smile.gif wszędzie jest jakiś kruczek. W prawach ekonomii też są głupoty (gospodarka, w którym nie ma wolnego rynku -> patrz np. gosp. ZSRR)

Demokracja jest chorym systemem mój drogi ;D A już na pewno polacy znów udowodnili, że dają się nabierac na piękne słówka więc demokracja w ich wykoaniu jest jakąś karykaturą. Przydałby się nam jakiś łukaszenko z odchyłem ku wolnemu rynkowi... A Korwin-Mikke! ;d

Chory system mówisz... to który jest lepszy? Bo do tej pory wydaje mi się, że ludzie lepszego systemu nie wymyślili. Demokracja wyraża się na 2 sposoby - poprzez wybory pośrednie i bezpośrednie. A skoro wolisz Tuska, zapalczywego obrońcę Liberalizmu i demokracji, to chyba powinieneś właśnie chwalić demokrację. Poza tym, żeby było tak jak jest wielu ludzi oddało swoje życie. Zatem wydaje mi się, że chyba niczego od demokracji lepszego nie będzie. I to nie jest chory system bo każdy ma prawo oddać głos, a że polska kultura polityczna jest jaka jest, to niestety nasz problem narodowy. Ale to nie jest wina demokracji, tylko edukacji i piętna jakie pozostawiła komuna i oszustwa wyborcze...

Co do Twojego wywodu odnośnie kaczyńskiego zgadzam się. Ale i tak go nie trawie ;d

Heh, a tego to już nie skomentuję...

A wyniki są już oficjalne:
Wybory prezydenckie wygrał Lech Kaczyński. Kandydat PiS uzyskał 54,04 proc. głosów; jego rywal Donald Tusk otrzymał - 45,96 proc. - podała oficjalnie w poniedziałek po południu PKW.
Frekwencja wyniosła 50,99%

Różnica była znaczna bo aż 8,08% a przypomnijcie sobie jakie były dane w sondażach w TV. 10% więcej dawano Tuskowi. I czy to nie jest manipulacja?

Ten post był edytowany przez Syriusz_Black: 24.10.2005 14:40

--------------------
user posted image
+Quote Post
smagliczka
post 24.10.2005 14:40
Post #222 

Prefekt Naczelny

powiem tak...zgadzam się z tobą syriuszu blacku,ale nie w 100% wink2.gif

masz racje mieszkańcy wsi nie są gorsi od mieszkańców miast...ale nie da się ukryć, że w WIĘKSZOŚCI mają z góry ukierunkowane zdanie na rózne tematy, bynajmiej nie dlatego, zę myślą tak samodzielnie, ale dla tego ,że nie chcą odstawać od swojej wiejskiej społeczności.

wiem coś o tym zjawisku bo mam liczną rodzinę na wsi

w miastach to zjawisko trzymania z grupą jest znaczie mniej widoczne, bo miasta są bardziej anonimowe i nikomu nie zależy, co ktoś o tobie pomyśli jęsli jesteś innego zdania niż on

bynajmiej nie odbieram luidziom ze wsi parwa głosu!!! każdy ma do tego prawo

po drugie szanuje wszystkich ŚWIADOMIE głosujących na pana Kaczyńskiego ( tych nieświadomie dłosujących również sznuję aczkolwiek ich nie rozumiem)- więć sznuję również twój wybór syruiszu blacku chociaż, jak widać po miom poprzednim poście, ja dokonałam innego.

nie uważam wszystkich słuchaczy Radia Maryja za ciemnotę, w swojej wypowiedzi pisałam o WIĘKSZOŚCI- ale to jest tylko moje zdanie, ty możesz mieć inne

Dziadek w Wermachcie, a dziadek Kaczyńskeigo to Powstaniec Warszawski.

wybacz ale akurat sprawa dziadka Tuska g***no mnie obchodzi, to na Tuska głosowałam , a nie na jego dziadka

nie będe ci pisać dlaczego na niego , bo już nie mam siły teraz tego tłumaczyć, chce zaznaczyć ,że nie uważam wyników wyborów za jakąś tragedie narodową!!! uważąm po prostu, zę lepszym na to stanowisko kandydatem był Tusk, chć podobnie jak ty z Kaczyńskim , ja nie zgadzam się z Tuskiem w 100%

wyborcy dokonali wyboru...czas pokaże czy właściwego

+Quote Post
Syriusz_Black
post 24.10.2005 14:46
Post #223 

Cichociemny.

Jasne, że nie na dziadka ale chodzi mi o sam kontekst. Poza tym jaka była przez to afera z Kurskim, a Tusk wielki historyk piszący historię o Gdańsku i swojej rodzinie nie wiedział takich rzeczy o własnym dziadku, a wiedział a bracie dziadka. To mnie tylko zastanawia. No ja nie głosowałem na Kaczyńskeigo dlatego, że jego dziadek był Powstańcem. Chcę tylko zaznaczyć czym mogą być sugerowane jego wypowedzi na temat Polski. I jestem przekonany, że Donald o tym wiedział, tylko nic nie chcaił powiedzieć.

wyborcy dokonali wyboru...czas pokaże czy właściwego

Ot co, zaczekajmy z opiniami do czasu, aż będziemy mogli powiedzieć, czy robi dobrze, czy robi źle. Nie podchodźmy sceptycznie. Dajcie mu szansę. Ja mu szansę dałem, bo mu zaufałem. Jeśli się pomyliłem, trudno, będę się na błędach uczył. I wtedy będziecie mogli powiedzieć, że zrobiłem źle, że byłem głupi.
Teraz tylko dajcie mu szansę...

--------------------
user posted image
+Quote Post
kubik
post 24.10.2005 14:53
Post #224 

Mistrz Różdżki

Mniejsze zło? No obawiam się, że się pomyliłeś  Poza tym sama kwestia mniejszego zła. Zło to zawsze zło. Co do zdrady ja tez byłem na wszystkich 3 wyborach. A zdradzili jednynie Ci, którzy nie poszli.

Nie. Tusk przegrał wybory. Kaczynski ich nie wygrał. Mówiłem o zdradzie elektoratu Tuska -> i też nie całkiem serio jeezzz
Ależ oczywiście, że istnieje mniejsze zło. ;D

A co ma kwiatek do kożucha  wszędzie jest jakiś kruczek. W prawach ekonomii też są głupoty (gospodarka, w którym nie ma wolnego rynku -> patrz np. gosp. ZSRR)

To nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi. Wyjaśnisz? ZSRR nie ma. Są za to Chiny.

A skoro wolisz Tuska, zapalczywego obrońcę Liberalizmu i demokracji, to chyba powinieneś właśnie chwalić demokrację.

Nie popieram TUSKA do kwa mać! Uważam, że był mniejszym złem.

A tak poza tym włącz gg pogadamy sobie ;d

--------------------
...
+Quote Post
Syriusz_Black
post 24.10.2005 15:05
Post #225 

Cichociemny.

Offtop: GG mi się zwaliło :/ Nie chce się w ogóle włączyć..

No wiem, że są Chiny, ale podaję przykład historyczny tongue.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post

14 Strony « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 16.05.2025 00:14