Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

14 Strony « < 10 11 12 13 14 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Elekszyns, idźmy za ciosem

Katon
post 03.11.2005 12:37
Post #276 

YOU WON!!

Grupa: czysta krew..

QUOTE(dominisia888 @ 31.10.2005 00:56)
sejm w Polsce = paranoja, zalosna komedia itd.... to jest straszne co tu sie dzieje... trzeba stad wiac czym predzej... uciekac na wschod czy na zachod? oto jest pytanie....
*

Jak się nie ma nic do powiedzenia to się właśnie taki rzeczy wypisuje, litości.... PO bredzi i kłamie sugerując, że zacznie rozmawiać z PiSem jak Kaczyńscy zrezygnują z koalicji z Lepperem. Nie mam takiej koalicji. Zabieganie o głosy jest w demokracji normalne. Mi się demokracja nie podoba, nie wiem jak wam. Ale jeśli się wam podoba wybiórczo to nie wróżę wam intelektualnej kariery. Nasi wygrywają - demokracja jest w pyte, ich - demokracja jest do d... .
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Eva
post 03.11.2005 16:30
Post #277 

nocturnal

Niezobowiazujace pytanie bez podtekstow, ironii, atakow etc.:
Jesli nie demokracja to jaka masz alternatywe?

--------------------
“You may be as vicious about me as you please. You will only do me justice."

deviantART
last.fm
+Quote Post
Sumiko
post 03.11.2005 18:26
Post #278 

>>blondynki są głupie.<<

Katon baju baju.
ja wszystko moge zrozumieć, ale oni się bratają z SAMOOBRONĄ. z Lepperem kurka. no jacie. o ludziach świadczą również 'koledzy' z jakimi się zadają, a kolega Lepper nie świadczy najlepiej.
no Katon. ja jestem super-duper tolerancyjna przecież wiadomo, ale czegoś takiego zaakceptować nie moge.

--------------------
dupa.
+Quote Post
Syriusz_Black
post 03.11.2005 21:23
Post #279 

Cichociemny.

Sumi, skąd wiesz, że oni stworzyli koalicję? Będziesz święcie wierzyć w to co mówią w TV?
A PO taka święta? Mówili, że nie wezmą pieniędzy jako jedyna partia po kampanii. A teraz już stoją pierwsi w kolejce. I kto jest nie fair?

--------------------
user posted image
+Quote Post
Sumiko
post 03.11.2005 21:33
Post #280 

>>blondynki są głupie.<<

a gdzie ja napisałam, że stworzyli kolalicje? napisałam, że się bratają, bo go poparli, a temu chyba nie zaprzeczysz? POPIERAJĄ Leppera, no kurka weź się puknij w głowe, popierając ich popierasz również Leppera. no chyba, że tak to enjoy.

nie wiem czy PO stoi pierwsze w kolejce czy nie. i to są raczej ploty z tv albo z Fakta. po za tym kasa się należy ustawowo wszystkim co weszli tak czy nie? tak mówi ustawa, a czy mi się to podoba czy nie to już inna bajka.

--------------------
dupa.
+Quote Post
Syriusz_Black
post 03.11.2005 22:14
Post #281 

Cichociemny.

No ja Leppera nie popieram, chociaż popieram PiS. A Ty w ten sposób trochę spekulujesz.
No kurcze, gdzie tu jest miejsce na bratanie się? No daj spokój...

Poza tym - jasne, że się należy, ale problem w tym,że zarzekali się, że jako jedyni nie wezmą. I teraz tu mówisz o plotach? A to co mói PO to nie ploty?
Ehhh...

--------------------
user posted image
+Quote Post
Sumiko
post 04.11.2005 08:12
Post #282 

>>blondynki są głupie.<<

Jak to gdzie? w tym co robi PIS. Ja się na kogoś głosujen to dlatego, że się go nie lubie, nie popiera?
aha.

ja nie słyszałam o takowych deklaracjach PO i to są raczej spekulacje... żadnej kolejki również nie widziałam, a jej na czele PO, za to widziałam podniesione ręce posłów z PISu jak głosowali na Leppera. wszystkich oprucz jednego to jasno o czymś świadczy.
także haj po ko, ale popierasz kogoś kto popiera Leppera.

--------------------
dupa.
+Quote Post
Katon
post 04.11.2005 12:59
Post #283 

YOU WON!!

QUOTE(Sumiko @ 03.11.2005 22:33)
a gdzie ja napisałam, że stworzyli kolalicje? napisałam, że się bratają, bo go poparli, a temu chyba nie zaprzeczysz? POPIERAJĄ Leppera, no kurka weź się puknij w głowe, popierając ich popierasz również Leppera. no chyba, że tak to enjoy.
*

No właśnie wogóle nie jasne i wogóle nie oczywiste, bo akurat w polityce to tak wszystko fajnie nie wygląda. Rozumiem, że popierają też Olejniczaka?
+Quote Post
Atina
post 04.11.2005 13:26
Post #284 

Prefekt

Grupa: Magiczni Forumowicze

Olejniczak nie ma prawomocnych wyroków, a Lepper owszem.
Poza tym PiSowcy deklarowali się, że nie dopuszczą do tego, aby w rządzie znalazły sie osoby w konflikcie z prawem.
PiS to potężna partia, ktorej w tegorocznych wyborach zaufało wielu Polaków, więc powinni być raczej słowni.

Nie tłumaczy to kwesti - popieraja, bo głosowali za - ale czy to nie jest zbytnie naduzycie? Znowu cyrk w sejmie?
Mimo, że moge obdarzyć nowy rząd pewnym kredytem zaufania, to w wypadku Leppera - jestem na nie - i sądzę, że wiele osób (m.in. głosujących na PiS) jest podobnego zdania.

--------------------
At the end of the world... or the last thing I see...

user posted image
Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so.
+Quote Post
Sumiko
post 04.11.2005 17:10
Post #285 

>>blondynki są głupie.<<

Katon Olejniczak Olejniczakiem, ale mimo wszystko jakby nie patrzeć to nie jest ta sama liga co Lepper.

--------------------
dupa.
+Quote Post
BeBe
post 04.11.2005 17:30
Post #286 

Uczeń Hogwartu

QUOTE(Katon @ 04.11.2005 13:59)
No właśnie wogóle nie jasne i wogóle nie oczywiste, bo akurat w polityce to tak wszystko fajnie nie wygląda.
*

Katon-> Myślę, że jednak dość oczywiste. Samoobrona już stawia warunki PiSowi, które zrujnują budżet.

PiS postawił na kiepskiego konia. Rozumiem, że szukają poparcia dla rządu, ale są jakieś granice. O ile porozumienie z LPR jestem w stanie zaakceptować, o tyle Samoobrony nigdy. Nie obrażając nikogo głosującego na Samoobrone, Lepper to największy kretyn w sejmie.
Co do braku koalicji PO-PiS to naprawdę porażka. Ciężko będzie PiSowi lepszego partnera i szkoda że wybrał Leppera.

--------------------
L'amitie doit etre cultivee comme un grain...

Uczę sie Poznania./ Mam go w dupie i uczyć się go już nie zamierzam.

+Quote Post
Katon
post 07.11.2005 12:36
Post #287 

YOU WON!!

To nie PiS wybrał Leppera. Został do tej koalicji zmuszony przez PO, która stawiając absurdalne warunki uniemożliwiła powstanie koalicji. I tez mnie to nie cieszy.

To Sumiko nie jest kwestia ligi. Uznałaś, że jest oczywiste że podniesienie ręki za Lepperem było poparciem go. Ale to było głosowanie na 'pakiet' wicemarszałków i Lepper został przez PiS poparty w takim samym stopniu jak Olejniczak.
+Quote Post
Atina
post 07.11.2005 19:54
Post #288 

Prefekt

Nie bylo to glosowanie na piątkę kandydatów, tylko na każdego z osobna. Z tym, że w tym samym czasie. Gdyby na nie go nie zagłosowali, to zostałby zapewne wysunięty inny kandytat.

--------------------
At the end of the world... or the last thing I see...

user posted image
Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so.
+Quote Post
voldius
post 08.11.2005 20:38
Post #289 

Unregistered

szczerze, po tym co się wyprawia [czyt. wycofywanie się z obietnic, hiuahihaiahu ; mikrofon tvTRWAM itp.] to wali mnie co powiedzą mędrcy forumowi/nieforumowi, tlko powiem:
PiS to ch...
+Quote Post
Katon
post 09.11.2005 16:22
Post #290 

YOU WON!!

Czy nie byłeś aby jednym z tych, którzy nap......li na PiS, że takie głupie obietnice poskładał? Ja tam się ciesze, że się z nich wycofują, chociaż mało to uczciwe.

A co do mikrofonu w Radiu Maryja. k..... Ludzie. Jak w radiu ZET i innych rozgłośniach niepublicznych (ale napewno nie neutralnych i obiektywnych) oraz telewizjach polityk się pojawi - jest ok. Tak mam być. W Radiu Maryja nie wolno. Ono jest fuj. A jego słuchacze mają berety i są obrzydliwi. Odbierzmy im prawa wyborcze.
+Quote Post
Cailith
post 09.11.2005 16:31
Post #291 

Ścigający

Świetnie wiesz, że to nie chodzi o 'moherowe berety' ani o RM jako takie (przynajmniej mi nie chodzi). Fakt, z większością prezentowanych tam poglądów się nie zgadzam, ale to jakby inna bajka (nie chcę, nie słucham).
Chodzi tylko i wyłącznie o to, że RM jako rozgłośnia jest katolickie ('RM, katolicki głos w twoim domu...'). A ja mówię twarde i bezwzględne NIE agitacji politycznej, przedstawianiu programów politycznych itp. w kościołach tudzież innych prokatolickich (ew. pseudokatolickich) miejscach... Po prostu razi mnie to - i myślę, że nie jestem w tym względzie osamotniona.

--------------------
Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.

Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem.

Proud to be a lesbian.
+Quote Post
Katon
post 09.11.2005 16:33
Post #292 

YOU WON!!

Słuchaliście tej audycji, czy zapoznaliście sie może ze światłym streszczeniem w GW?
+Quote Post
voldius
post 09.11.2005 17:15
Post #293 

Unregistered

QUOTE(Katon @ 09.11.2005 17:22)
Czy nie byłeś aby jednym z tych, którzy nap......li na PiS, że takie głupie obietnice poskładał? Ja tam się ciesze, że się z nich wycofują, chociaż mało to uczciwe.

A co do mikrofonu w Radiu Maryja. k..... Ludzie. Jak w radiu ZET i innych rozgłośniach niepublicznych (ale napewno nie neutralnych i obiektywnych) oraz telewizjach polityk się pojawi - jest ok. Tak mam być. W Radiu Maryja nie wolno. Ono jest fuj. A jego słuchacze mają berety i są obrzydliwi. Odbierzmy im prawa wyborcze.
*

nie jest ważne to czy wycofują się i jak mi to odpowiada, tylko o sam fakt. po prostu nazywam to oszukianiem wyborców.

a co do RM.
to tak właśnie uważam [no w 3/4, nie uważam, że każdy musi być obrzydliwy i nosić beret].
+Quote Post
BeBe
post 09.11.2005 19:56
Post #294 

Uczeń Hogwartu

QUOTE(Katon @ 09.11.2005 17:33)
Słuchaliście tej audycji, czy zapoznaliście sie może ze światłym streszczeniem w GW?
*

Słuchałam. I też uważam, że nie powinno sie robić z RM mównicy sejmowej. Kościół powinien byc apolityczny.
Nie wiem, co masz do GW. Gazeta subiektywana jak wiele innych. Ani nie gorsza od nich ani lepsza. A wiadomości regionalne ma naprawdę dobre.

--------------------

+Quote Post
Katon
post 10.11.2005 12:24
Post #295 

YOU WON!!

QUOTE(Elvaralinde @ 03.11.2005 17:30)
Niezobowiazujace pytanie bez podtekstow, ironii, atakow etc.:
Jesli nie demokracja to jaka masz alternatywe?
*

Filozoficznie i teoretycznie? Całe mnóstwo lepszych. Praktycznie rzeczywiście nie mam, bo umowy międzynarodowe i fetysz demokracji na który niebezpiecznie jest nasikać. Ale entuzjazmu wyrażać nie zamierzam.

QUOTE(BeBe @ 09.11.2005 20:56)
Słuchałam. I też uważam, że nie powinno sie robić  z RM mównicy sejmowej. Kościół powinien byc apolityczny.
Nie wiem, co masz do GW. Gazeta subiektywana jak wiele innych. Ani nie gorsza od nich ani lepsza. A wiadomości regionalne ma naprawdę dobre.
*

Radio Maryja to nie Kościół tylko Radio Maryja.

Co ma do GW? To jest tem,at na referat.

1. Fakt, jest subiektywna (bardziej niż "Fakt") i wolno jej. Ale nie pod świetnie skrojonym płaszczykiem obiektywności i wyważoności sądów, która śobie ubrała. Jako medium indoktrynujące jest przez to o wiele silniejsza, sprawniejsza i skuteczniejsza niż działające z otwartą przyłbicą RM.

2. GW dzieli świat. Jak o.Rydzyk. Na Ciemność i Światło. Na Nas, mądrych, światłych, otwartch na Europę i Ich, ciemnych i ksenofobicznych.

3. Adam Michnik. Szkodnik, bufon, człowiek przewrażliwiony na punkcie siebie i swojej osoby, manipulator usiłujący za wszelką cenę zataić i zakłamać najnowszą historię Polski, szara eminencja całego skorumpowanego układu jaki tym krajem ciągle jeszcze rządzi.... Lustrzane odbicie Rydzyka. Ale gorsze, bo mające status świętej krowy.

Voldius - miło, ze wreszcie ujawniłeś swoje natsawienie.
+Quote Post
voldius
post 10.11.2005 17:29
Post #296 

Unregistered

ależ Katon, ja sie nigdy z tym nie kryłem wink2.gif
+Quote Post
BeBe
post 10.11.2005 21:47
Post #297 

Uczeń Hogwartu

QUOTE(Katon @ 10.11.2005 13:24)
Radio Maryja to nie Kościół tylko Radio Maryja.
*

W RM pracują w większości księża( przynajmniej jako prowadzący). Oni z kolei są przedstawicielami Koscioła i czesto ich zdanie bierze się za oficjalną opinię.

1. Fakt, jest subiektywna (bardziej niż "Fakt") i wolno jej. Ale nie pod świetnie skrojonym płaszczykiem obiektywności i wyważoności sądów, która śobie ubrała. Jako medium indoktrynujące jest przez to o wiele silniejsza, sprawniejsza i skuteczniejsza niż działające z otwartą przyłbicą RM.
*

Z "Faktem" to troszkę przesadziłeś. Nie ma nic gorszego. GW ten płaszcz ma nie gorszy niż inne media. Nie wmówisz mi, że TVP była obiektywna jeśli chodzi o niedawne wybory prezydenckie. Tak samo jak "Newsweek", niekiedy "Rzeczpospolita" oraz "Polityka". To ich prawo. A naszym prawem(lub co więcej powinnością) jest zastanowić się, czy zgadzamy się z tym, co przed chwilą przeczytaliśmy, a nie przyjmować opinie innych (czyt. redaktorów GW).

3. Adam Michnik. Szkodnik, bufon, człowiek przewrażliwiony na punkcie siebie i swojej osoby, manipulator usiłujący za wszelką cenę zataić i zakłamać najnowszą historię Polski, szara eminencja całego skorumpowanego układu jaki tym krajem ciągle jeszcze rządzi.... Lustrzane odbicie Rydzyka. Ale gorsze, bo mające status świętej krowy.
*

Na ten temat wypowiedzieć się nie mogę, bo o facecie wiem niewiele. Nigdy mnie nie interesował ani on ani jego poglądy. W tej chwili też mnie nie interesują.

GW nie jest bez wad. Właściwie ma ich całkiem sporo. Ale bez przesady. Dobra jest na prasówkę do szkoły, bo zawiera wymagane minimum informacji, ma przejrzysty program telewizyjny i, co dla mnie najważniejsze, wiadomości regionalne o Gorzowie lepsze niż Gazeta Lubuska.

Ten post był edytowany przez BeBe: 10.11.2005 21:50

--------------------

+Quote Post
Potti
post 10.11.2005 21:50
Post #298 

Plotkara

wkurza mnie mieszanie się kościoła w wybory, tak jak większość tu zgromadzonych i namiętnie dyskutujących ;p. a szczególnie odnosi się to do mojego księdza, którego co niedziela słucham ostatnio- babcia jest ze mnie dumna, a ja po prostu idę do bierzmowania i na mszy mam ochotę wstać i coś powiedzieć, choć wiadomo, że nie mogę.
posunął się nawet do stwierdzenia, że głosowanie na PiS jest nie tylko obowiązkiem obywatelskim, ale także chrześcijańskim. congratulations!

co do RM nie słuchałam audycji, bo nie mam w zwyczaju marnować czasu. nie potępiam ludzi, którzy go słuchają, bo nie mają nic lepszego do roboty i nie uważam, że są obrzydliwi oraz noszą berety... ale myślę, że łatwo im zrobić wodę z mózgu.

a co do obietnic PiSu- chyba każdy to przewidywał, ja np. od początku uważałam i uważam dalej, że nic na lepsze nie zmienią. i naprawdę nic mi to nie daje czy się wycofali czy nie- co to jest na dłuższą metę?

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
Magya
post 10.11.2005 22:33
Post #299 

Czarodziej

Udzielili wotum zaufania rządowi MArcinkiewicza.
Witamy w IV RP dry.gif

--------------------
Motylem jestem.

user posted image

Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów
+Quote Post
grlouiee
post 10.11.2005 22:43
Post #300 

Prefekt

A jak dużo posłów było na dzisjaszym posiedzeniu.
Caała sala.....dokładnie, cała salaa...
Witamy w IV RP  dry.gif

Witamy.

--------------------
' proszę pożycz mi swój grzebień. '

Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów

user posted image
+Quote Post

14 Strony « < 10 11 12 13 14 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic