Wariatka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wariatka
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Rytm zjadł pies. Sensem się podrapał. Rozpaczą podwinął ogon. Czytajcie aście i "bijcie Nanę, bijcie to bydle".
Wariatka! W samym środku miasta z wiankiem uschniętym na głowie, spódnicą rozdętą przez wiatr. Chodzi tak tylko włóczy się pod wiosennymi oknami, oczy w niej kolorowe i jakaś taka niematerialna. Bosymi stopami rozbija klatkę chodnika i - zda się - biega po łące. Taka dziwnie nieobecna, wariatka, idiotka, bezwstydna. Nie nasza taka jakaś. Śmiech jej na ustach aż wibruje białe dłonie, jak motyle łapią myśli przelotne. Wariatka cholerna. I tylko czasem zdaje się, że ciut więcej rozumie. Wariatka... -------------------- |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
dziś go nie rozumiem. może jutro.
skomentuj mi wiersze. nikt tego nie robi, nie wiem, czy są coś warte.. |
Sarabi |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 03.08.2004 Skąd: fiiii daleko.... ![]() |
Hm, mnie się ta wariatka skojarzyła z wiosną albo z latem.
Które nie przejmuje się niczym i świruje... A moshe jest to zakochana dziewczyna? W każdym razie, bardzo mi się podoba. ;p |
Carmen Black |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 94 Dołączył: 16.04.2005 Skąd: Z Piekła... ![]() |
Piękna ta twoje wariatka! Wprost zachwytu wyrazić nie mogę. Prawdziwa jakaś taka. No i najważniejsze: mnie przypomina. Chwilami, rzecz jasna...
-------------------- Czy będzie ci ze mną dobrze?
Czy będzie ci ze mną źle? Czy będzie ci ze mną lepiej, czy gorzej? Możesz przekonać się! |
Joan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 03.08.2005 Skąd: Ze Slytherinu ![]() |
Wiecie co?... Ja będę wierszyki ludzisk sobie na ozdobnym papierze drukować i zrobię z tego antologie forumową...
-------------------- ![]() ![]() Członkini The Maradeuders- fanklubu Huncwotów |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
TO - JEST - GENIALNE !!!!!!!!! Strasznie mi sie podoba. I nie zgadzam sie, ze wiariatka jest beztroska, bo przeciez na koncu jest napisane, ze wiecej rozumie... Gdybym pisala ksiazki, to bym cos o tej wariatce stworzyla
![]() |
Joan P. |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 29.06.2005 Skąd: z ciemnego zaułka Nokturnu. No i Lunatycznego. ![]() |
Jakieś takie... nietypowe. I podobało mi się. Nie jest to zwykła poezja, masz talent, dziewczyno.
-------------------- ''To rewolwer w twojej kieszeni czy po prostu przyjemnie ci mnie widzieć?''
(Mae West) Członkini zarządu THE MARAUDERS -Fanklubu Huncwotów ( Peteromaniaczka Naczelna ) |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
oj, za długo tu nie wchodziłam, stęskniłam się za Twoimi wierszami i teraz będę Cię obrzucać komplementami samymi (:
ale ten jest świetny! nie wiem czy podjęłabym się napisania na taki temat, a jeśli już, prawdopodobnie nic by mi z tego nie wyszło. a Ty nie dość, że świetnie swoją Wariatkę opisałaś, zewnętrznie i wewnętrznie, to dałaś jej... duszę? często przy takich wierszach gubi się uczucia, a Ty nie zgubiłaś. no i te wersy: I tylko czasem zdaje się, że ciut więcej rozumie nigdy nie sądziłam, że zakocham się w jakiejś Wariatce. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Dziękuję wszystkim, choć "Wariatka" to dość stare popełnienie, jakieś dobrych kilka miesięcy temu powstało. (Sprawdzenie - a nie, w czerwcu).
Ech, Potti, stęskniłam się za Tobą. I wogóle wszystkimi. Gdzie oni się podziali? -------------------- |
Triad |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
(Blur - good song)
Skojarzyła mi się piosenka Manamu =') Ładne, prawdziwe, sympatyczne... Za przedsłowo zabrzmiało, jakby był skierowany do Nany - hyh, nasza Nana... -------------------- wybawca much.
|
Sihaja |
![]()
|
"Bijcie, Nanę, bijcie to bydlę" to cytat z "Nany" Emila Zoli
![]() Miło Cię widzieć, Triad. :* -------------------- |
Smerfka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 08.06.2004 ![]() |
No - i wreszcie coś naprawdę godnego uwagi.
Wszystkie Twoje wiersze są dla mnie takimi niby... perełki na tym forum, ale ten to chyba jeden z moich ulubionych. Śliczny i - jak dla mnie - z bardzo ważnym przekazem. Jestem pod dużym wrażeniem prostoty, jaką przeplotłaś te kilka - wydawać by się mogło - niepozornych liter. Potrafisz czarowac słowem - bez przesadnej liczby sztucznych epitetów - i to jest cenne... -------------------- ***** One day u'll ask me - "what's more important for u, ur life or mine?" And I'll say : mine... And u'll walk away, never knowing, that YOU are my life... *** "Najbardziej odczujesz brak drugiej osoby,kiedy będziesz siedział obok niej, wiedząc, że ona już NIGDY nie będzie Twoja..." |
Joan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 03.08.2005 Skąd: Ze Slytherinu ![]() |
Masz dar... Twoja twórczość wryła mi się w pamięć.
Więcej takich... -------------------- ![]() ![]() Członkini The Maradeuders- fanklubu Huncwotów |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:20 |