Mój Dom!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Mój Dom!
Time Robber |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 18.04.2005 ![]() |
Kiedy wracałem do Domu ze szkoły
wolnym, zmęczonym krokiem, z okna na piętrze, wysoko pod niebem Matka szukała mnie wzrokiem. Kiedym się stracił w chłopięcej gonitwie wśród rozłożystych buków i sosen, to z chłodnej sieni, leśną ścieżyną Ojciec prowadził mnie głosem. A gdy mnie poniósł łąki kobierzec w obłoków puszyste kwiaty, w ciszy południa, Babcinym głosem wołały brodate skrzaty. Malując cienie migotliwym złotem przez opuszczoną kurtynę okiennic, słońce zdradzało lalkom Siostrzanym prawdę podwórkowych tajemnic. I ja tam byłem pomiędzy swemi pamiętam wszystkie te chwile, i dałbym wiele by wrócić do nich, i stać się znowu motylem... -------------------- Czas nie czeka
Czas nie stoi Zegar czasu Też się boi! |
Milina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 125 Dołączył: 05.05.2005 Skąd: Kraina Marzeń Płeć: Kobieta ![]() |
Zgrabny wiersz. Napisany bardzo plastycznym, ładnym i przyjemnym językiem. Wyobrażałm wręcz siebie, idąc "wolnym, zmęczonym krokiem".
![]() Znając się bardziej na poezji, napisałabym więcej: o rymach itepe, ale po prostu urzekł mnie prozaiczny wykrzyknik w tytule... i Dom z wielkiej litery, jako podkreślenie jego ogromnej roli. Ba jest taka, prawda?.. |
Time Robber |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 18.04.2005 ![]() |
Dom to azyl spokojnego snu, to miejsce gdzie masz przyjaciół i to tych najbardziej Ci oddanych, to najbliższy kawałek Świata oddany do własnego użytku, niedoceniany w czasie gdy jest na wyciągnięcie ręki, ceniony gdy jest daleko, on ukryje Twoje łzy, odbije echem uśmiechy - dobrze że jest, bo masz dokąd wracać, i wiesz że zawsze będzie czekać...
-------------------- Czas nie czeka
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
dokonałas mordu na familii?
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Time Robber |
![]()
|
QUOTE(Myśka @ 15.07.2005 17:25) Familia ma sie dobrze - właśnie wysłała mnie na zakupy - a sama odpoczywa w cieniu! ![]() -------------------- Czas nie czeka
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
wiersz.. a nie podoba mi się. Hmm.. może określę jako "ciężki" ale w innym znaczeniu tego słowa. Trudno określić.
Hehe a ta tematyka mi przypomina wiersz który pisałam w czwartej klasie.. A nadal mi się podoba ![]() Mój dom to nie są cztery ściany Mój dom to ja i rodzina. Pies, który lata jak opętany, No i krasnale z komina. ![]() Eh, stare dobre czasy.. Teraz wiersze się zrobiły za bardzo "moje". -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:10 |