Kursk, jeden z moich najlepszych
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kursk, jeden z moich najlepszych
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
"Kursk"(tekst
piosenki)
Zawiesiste powietrze kroimy na porcje Niewielkie, by na dłużej wystarczyło Posępnie dudnią chwiejne kroki w korytarzu Który przecież prowadzi donikąd Zimne światło nie dodaje otuchy Będąc tylko inną odmianą ciemności Która w końcu całkiem zapadnie W tym podwodnym, wymierającym mieście Stalowe ściany i ciężkie włazy Izolują nas od bezmiaru pustyni Coraz płytsze oddechy, coraz czarniejsze myśli Wraz z tlenem ubywa nadziei W dusznej kajucie rozpuszczają się godziny Może zresztą tutaj wcale nie płynie czas Nikt nie przypłynie, wszyscy o tym wiemy Ale nie wypowie tego żaden z nas Jeden milczy od wczoraj, schował twarz w dłoniach Wciska się w kąt jak gdyby chciał się tam schować Inny półgłosem odmawia modlitwę Przyłączam się, choć słowa grzęzną mi w gardle Najmłodszy, naprzeciwko, oparty o ścianę Wpatruje się w zdjęcie dziewczyny roześmianej Myślę, co on myśli i czuję co on czuje Mój Boże! nikt nas już nie uratuje Kończy się tlen, później niż nadzieja Zacieśnia się wokół bariera stalowa To miejsce już na zawsze będzie naszym grobem Radziecka łódź atomowa....... Kobiety nie płaczcie nad śmiercią bohaterów Spełnili powinność żołnierską Zalśni pierś marynarska od wstęg i orderów Dla Rosji odnieśli zwycięstwo Ojczyzna swe dzieci miłuje Lecz od nich wymaga poświęceń Oni spełnili swój obowiązek, wierzcie w to Wierzcie, wierzcie!!!!!! Oni też w to wierzyli, wierzyli z całej siły Gdy na okręcie Kursk podcinali sobie żyły. |
Vlary |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katowice Płeć: Mężczyzna ![]() |
Baaardzo mi siem ten text podoba, tylko
braqje yeshcze melodii...
A przynajmniej chyba nie będę miał okazji jej poznać, bo może dałoby siem śpiewać... ![]() Taka kolejna smutna w stylu Ballady Rajdowej, albo tej o Titanicu by siem przydała... ![]() -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Jest do tego melodia, tylko że nijak nie
wiem jak Ci ją przekazać. Nawet jeśli znasz nuty to trudno ją w takowe ująć.
Taka lekka psychodela......
|
Vlary |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katowice Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale za to słowa w pełni profesjonalne i
przemawiające do odbiorcy...
-------------------- |
ikar |
![]()
|
![]() Mały człowieczek... Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Wawa :D Płeć: Mężczyzna ![]() |
A spróbuj dać toto w mp3
![]() ![]() -------------------- "At least we had a chance to say... Goodbye"
Nie ma opowiadań doskonałych - są tylko takie, w których jeszcze nie znaleziono błędów... (albo już je poprawiono :D) Tolerancja, Wolna wola, Miłość (:)), Optymizm :) Największe polskie forum RPG by Forum: Strefa Forumowych RPG ^^ |
Sir Momo Mumencjusz Mum |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 154 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: z Warszawy ![]() |
Koniecznie zamieść to gdzieś
w sieci. Jeżeli piosenka będzie choć w połowie tak dobra jak wiersz, to z
pewnością stanie sięjedną z moich ulubionych.
P.S. Nie zamierzasz czasem wydać płyty? -------------------- W imię Moda, bezczelnym nabijaczom wieczny przynosimy odpoczynek! Amen.
jam ci on gdyżeś aniele wzbił się księżyc świeci w jeziorze pluskają ryby i do tego wcale idę i widzę i słyszę i tak dalej bo w końcu zaiste przeszłość przepowiedziana przeznaczeniem jest zawsze ten obcy co jeździł koleją w armacie widziany huk raz za razem niby on nie ja wy amen To ja ^^ |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
ikar=> swietny pomysl, jestem
za....
Katon=> strasznie podoba mi siem ten text. Chcialabym go uslyszec w formie piosenki... Popieram Moma (sorx, za skrot). Jeszcze hitem to bedzie!! -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Sir Momo Mumencjusz Mum |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 154 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: z Warszawy ![]() |
Heheheheh - ciekaw jestem, dlaczego ludzie skracają moją jakże piękną, wspaniałą, podniecającą, zabójczo ekscytującą i jednocześnie przerażającą xywkę? ![]() -------------------- W imię Moda, bezczelnym nabijaczom wieczny przynosimy odpoczynek! Amen.
jam ci on gdyżeś aniele wzbił się księżyc świeci w jeziorze pluskają ryby i do tego wcale idę i widzę i słyszę i tak dalej bo w końcu zaiste przeszłość przepowiedziana przeznaczeniem jest zawsze ten obcy co jeździł koleją w armacie widziany huk raz za razem niby on nie ja wy amen To ja ^^ |
||
Egwadien |
![]()
|
||||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Tya... iscie ciekawe zagadnienie... Od razu mi sie prztypomina stwierdzenie Visimira z Wiedzminie odnoscie dlugich nazwisk... ale ja jush nic nie moowie... ![]() -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
||||
Katon |
![]()
|
Z płytą sprawa wygląda następująco.
Zespół istnieje od grudnia roku pańskiego 2001, więc mam ponad rok i około
17 własnych kawałków z których jesteśmy zadowoleni. Nie stać nas na studio.
Narazie gramy za friko koncerty gdzie się da i się
"popularyzujemy" wśród ludu. W wakacje na własnym sprzęcie, w
naszej własnej kanciapie zamierzamy nagrać taką ćwierć profesjonalną płytę i
wysłać do różnych wytwórni. Co będzie dalej, to się okaże.......Dziękuję za
te wszystkie uwagi i komplementy. Mój najlepszy wiersz(nie tekst piosenki)
jeszcze przed wami.......
|
nadya |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 53 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie mam slow
a piekne to zle slowo, chociaz mi sie cisnie hmm na palce. przerazajoce, tragiczne to chyba jedyne odpowiednie kompelementy -------------------- "Kiedy patrze na ciebie, mowisz nie ma lekko, nie ma lekko-zalatwie to ucieczka"
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Przypomina mi "Burzę"
Mickiewicza.
Taki sam dreszcz podczas czytania. Chyba lepiej nie umiem pochwalić |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
juz to kiedys komentowalam, ale widocznie
awarie serwera zjadly moje posty...
![]() tekst naprawde rewelacyjny... bardzo mi sie podobaja te wrecz wrzace emocje, ktore czuje... jestem pod wielkiem wrazeniem i piosenke sobie doskonale wyobrazam... moim zdaniem tekst znakomicie bedzie wspolgral z melodia... i na pewno tak jest... pozdrawiam -------------------- |
Meliana |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 30.07.2003 ![]() |
nom cudne, podpisuję sie pod tymi wszystkimi
komplementami.......
mnie się to kojarzy z 'Pieśnią o żołnierzach z Westerplatte'......... nigdy nie myślałam o tragedii Kurska w ten sposób, tzn wiedziałm że tam poginęli ludzie, młodzi, żonaci itd, ale nie zasanawiałm się nad tym co w tedy czuli i co sie działo, a ten wiersz(tekst) świetnie to oddaje..... brawo! |
Katon |
![]()
|
The best of me ciąg dalszy. Nie mogłem się powstrzymać, żeby tego nie wywlec, sory...
|
Katon |
![]()
|
The best of me ciąg dalszy. Nie mogłem się powstrzymać, żeby tego nie wywlec, sory...
|
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
KAton sam to napisałeś? Bo mnie powaliło na kolana. Dopiero ten wiersz (tekst?) uzmysłowił mi tragedię Kurska, jezu, czytałem dwa razy i cały czas mam mokro w gaciach. Proponuje żebyś wysłał ten tekst do Kazika, albo innego człeka , który zrobi z tego piosenkę roku. Gratuluje
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:05 |