Gdzie Znajduje Sie Hogwart
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Gdzie Znajduje Sie Hogwart
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
A no własnei Huncwotko, przeciez Hogwart jes tzabiezpieczony czarami, ze mugole go nie widza
![]() ![]() -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** ![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
No to chiba wezme sie za mape Szkocji, szukac ruin trza ;P Yeah...
No coz, jezeli ktos nie bylby przekonany,czy Hogwart jest na polnocy, to nawet ze dwa razy w Potterze byla mowa o kierunku polnocnym ^_- Zreszta, Rowling mieszka w Szkocji, to jasne,ze wydarla przywilej Anglikom ;P No i wiemy z II czesci, trasa wiedzie przez Norfolk i jakies miasteczko Peebles. Ktos wie jak daleko od Szkocji jest to miasteczko? ;P Ten post był edytowany przez Pszczola: 27.08.2005 02:31 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Niedaleko Edinburga czyli w Szkocji
![]() -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
No czyli jak narazie sie wszystko zgadza
![]() Dobrze kombinujemy ![]() -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Wzystko wskazuje na Szkocję...ten tajemniczy klimat;)
Szkoda, że uczniowie nie noszą kiltów...wyobraźcie sobie jakby to było ![]() -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
grlouiee |
![]()
|
Jedna z klas Hogwartu ![]() ![]() No ale w sumie uczniowie Magicznej Szkoły nosza szaty ![]() ![]() Ten post był edytowany przez grlouiee: 28.08.2005 15:07 -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
kruk |
![]()
|
urocze foto
![]() Tylko, że pod kiltami nic się nie nosi a pod szatami...no właśnie? W filmie noszą pod spodem normalne tzn mugolskie ciuchy a w ksiązce?? Mają coś tam czy świecą no wiecie czym ![]() -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Za 5 dni wyjeżdżam do Edynburgha do jednej ze szkół więc się przekonam na własne oczy.
![]() -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Za 5 dni wyjeżdżam do Edynburgha do jednej ze szkół więc się przekonam na własne oczy.
![]() P.S. -> a tak wogóle to do zobaczenia w grudniu jak wrócę na ferie Bożonarodzeniowe -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wg mnie to Hogwart znajduje sie gdzieś w jakiejś puszczy niedaleko Edynburga. Tez Szkocja, a w książce nie było nic o górach.
Polska szkoła magii to na 100% tak jak ktoś powiedział Malbork. Niby taki do zwiedzania, ale jak tam byłem to całydzień stałem w kolejce a i tak bardzo mało ludzi tam wpuścili. -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Katty |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 03.08.2005 Skąd: Lochy Gryffindoru ![]() |
Taa...Co do Polskiej Szkoły Magii to czy ktoś wie jak tam się dostać??(
![]() ![]() Szkocja na 100 per centos. Taka fajowa dzika kraina, nikt się nie będzie bez potrzeby plątał... -------------------- - Seviczku! Witaj, moje bóstwo Podziemi!
– Tonks! Moja radości! Moja miłości! Nareszcie jesteś! Tak za tobą tęskniłem! Powinnaś się do mnie wprowadzić. I rzucić tę zwariowaną pracę. - ... O Merlinie i siedmiu krasnoludków... – Moja najmilsza. Mój skarbie. Jak się miewasz? Czy już mówiłem, jak strasznie za tobą tęskniłem? – Kim jesteś, nędzny oszuście, i co zrobiłeś z moim Sevem?! - ... Wydało się. Jestem Gilderoyem Lockhartem. Uciekłem ze św. Munga i zmusiłem Severusa, żeby zajął moje miejsce. Jeśli szybko tam pobiegniesz, zdołasz go może uratować, zanim lekarze mu wmówią, że jest mną. Arien Halfelven - "Rozmowy Trumienne VIII: Exegi monumentum" Fanka pairingu NT/SS - łaskawie proszę o nie wieszanie ![]() |
kruk |
![]()
|
Polska szkoła magii...hehe czy ją też objeła reforma z 99? Malbork- za dużo ludzi, ja typuję góry...może gdzieś na wyż krakowsko-częstochowskiej A w sumie to dobry pomysł na ff lub dyskusje -polska szkoła- jak wygląda, gdzie sie znajduje czego sie tam uczy itd
Ten post był edytowany przez kruk: 31.08.2005 14:55 -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
To jezeli juz to w Ojcowie, to do dopiero sa malownicze riuny ;PPPPPP
A tak w ogole, to do Hogwartu chodza dzieciaki z calej Wielkiem Brytanii. Jakby sie taki Irlandczyk czul w kitlu ;P? I tak McGonagall (jakie nazwisko klanowe ^_-) reprezentuje soba szkocka krate gdzie tylko sie da. -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
nowa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 06.08.2005 Skąd: z mamusi oczywiście:P ![]() |
![]() |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Pszczola @ 03.09.2005 13:19) A tak w ogole, to do Hogwartu chodza dzieciaki z calej Wielkiem Brytanii. Jakby sie taki Irlandczyk czul w kitlu ;P? I tak McGonagall (jakie nazwisko klanowe ^_-) reprezentuje soba szkocka krate gdzie tylko sie da. Wielka Brytania to tez Irlandia Północna ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Pszczola |
![]()
|
No co Ty powiesz ;P Zreszta, jako zywo nie slyszalam o szkole (nawet w Szkocji) gdzie by sie w kitlach chodzilo ;P
Heh, wystarczy mi juz nauczyciel - Szkot ^^" -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
HUNCWOTKA |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 213 Dołączył: 06.06.2005 Skąd: :] ![]() |
kto Ci teraz w Szkocji w kitlach chodzi:P
Przecież to juz tylko tradycja.Mężczyźni zakładają kitle tylko na jakies swięa czy ważniejsze okazje,a wy tu mówicie o szkole:) -------------------- |
Ronald |
![]()
|
QUOTE(Pszczola @ 08.09.2005 01:03) No co Ty powiesz ;P Zreszta, jako zywo nie slyszalam o szkole (nawet w Szkocji) gdzie by sie w kitlach chodzilo ;P Heh, wystarczy mi juz nauczyciel - Szkot ^^" To po co tak piszesz. Najpierw dajesz do cos zrozumienia, a zaraz potem piszesz zupelnie cos innego. Troche kosekwencji dziewczyno w tym co myslisz. -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
łoooo^^
Owczarnio, jesteś wielka ;] ja tam jestem przychylna teorii, że Hogwart to w Polsce leży ;P gdzież by indziej. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
HUNCWOTKA |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 213 Dołączył: 06.06.2005 Skąd: :] ![]() |
HEJJJJJ! nie każdy uczy się angielskiego więc może niektóre rzeczy mozna przetłumaczyc??:>No gdzie Hogwart i Azkaban to zauwazyłam ale o reszcie nie mam pojecia:)jaki ze mnie ......lol
-------------------- |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Przepraszam, ale jak mam przetłumaczyć Ottery St. Catchpole? Albo Little Whinging? Czy Little Hangleton?... Przecież te nazwy w dokładnie takiej samej formie występowały w książkach!
PS Może jeszcze jakieś mapki ![]() Londyn ![]() Ulica Pokątna ![]() Ministerstwo Magii: Atrium ![]() poziom2 ![]() poziom 9-10 ![]() Dom Dursleyów: parter ![]() piętro ![]() Ottery St. Catchpole i Nora ![]() Hogsmeade ![]() Hogwart i okolice ![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 08.09.2005 22:30 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
HUNCWOTKA |
![]()
|
No jz dobrze,jakoś sobie poradziłam:P Dom Dursley'ów bardzo mi się podoba,bo podobnie go sobie wyobrazałam
-------------------- |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
he? lol
Owczarnio skąd wzięłaś te mapki ;> -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
grlouiee |
![]()
|
Świetne są te mapki
![]() Wiele wyjaśniajaą i w czytelny sposob opisują ![]() Dom na Privet Drive - dokładnie tak sobie go wyobrażałam ![]() -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:37 |