Gdzie Znajduje Sie Hogwart
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Gdzie Znajduje Sie Hogwart
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
QUOTE To po co tak piszesz. Najpierw dajesz do cos zrozumienia, a zaraz potem piszesz zupelnie cos innego. Troche kosekwencji dziewczyno w tym co myslisz. QUOTE(kruk @ 28.08.2005 15:57) Wzystko wskazuje na Szkocję...ten tajemniczy klimat;) Szkoda, że uczniowie nie noszą kiltów...wyobraźcie sobie jakby to było ![]() Odpowiadalam na ten post Ronaldzie ![]() ![]() Heh, ciekawe czy mieszkancy okolic, w ktorych rozgrywa sie akcja HP cieroia z powodu zalewu turystow? ;P Ten post był edytowany przez Pszczola: 10.09.2005 00:34 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Phiii,co to za frajda ze Szkotki w kitlu?;P
Ja sobie przede wszystkim wyobrazam,ze Hogmeade jest od tej strony Hogwartu,z ktorej nie widac jeziora. Nie widzialam chyba mapy narysowanej przez J.K.Rowling. A moze widzialam, tylko nie pamietam? ;P Czy to przypadkiem nie bylo nagroda za rozwiazanie jakiejs zagadki na jej stronie? -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Olgusiaa007 |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 13.09.2005 ![]() |
QUOTE(HUNCWOTKA @ 26.08.2005 14:38) Przecież my-mugole (chyba że są tu jacyś czarodzieje:P) nie widzimy prawdziwego,pięknego zamku tylko ruiny nad brzegiem jeziorka,więc może lepiej poszukać kupy gruzów:D Zgadzam się z tą teorią, że my mugole napewno byśmy nie zobaczyli tego pięknego zamku <tak jak opisuje to J.R > tylko jego ruiny !! :-P ![]() -------------------- |
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
plan jest narysowany przez sama Jo wiec ukazuje okolice najlepiej. Dziwi mnie jednak oddalenie stacji Hogsmeade (tym razem nie popełniłam błędu) od miasteczka...jakos inaczej to sobie wypbrazałam.
Estiej=> fajny kitel, już widze tłum śliniących się facetów chcących dąłączyć do tej szkoły:P Ten post był edytowany przez kruk: 13.09.2005 17:29 -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Przepraszam bardzo, ale mnie ten kitelek nie rusza kompletnie, a to jest dyskryminacja
![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Xel |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 15.08.2005 ![]() |
QUOTE(estiej @ 13.09.2005 03:28) Przy okazji proszę zwrócić uwagę na ewidentny brak cmentarza (powinien być gdzieś po drodze do chatki No no tylko bez spojlerow ![]() QUOTE(kruk @ 13.09.2005 16:08) plan jest narysowany przez sama Jo wiec ukazuje okolice najlepiej. Dziwi mnie jednak oddalenie stacji Hogsmeade (tym razem nie popełniłam błędu) od miasteczka...jakos inaczej to sobie wypbrazałam. Estiej=> fajny kitel, już widze tłum śliniących się facetów chcących dąłączyć do tej szkoły:P Naczy w sumie pewnie w lini prostej do miasteczka nie jest daleko no ale po drodze jest pare ciekawych rzeczy jak niedzuze jeziorko, malo wazny zamek i takie tam. Po za tym przeciez czemu nie moze byc oddalona od miasteczka ? Nawet jesli stacja nie byla pierwotnie przeznaczona pod miasteczko to przeciez nie nazwa ja stacja Hogwart ![]() QUOTE(estiej @ 13.09.2005 16:30) Ja też wyobrażałem sobie to inaczej, bo stacja tak daleko od miasteczka po prostu nie ma sensu IMHO. Ale Jo wie lepiej. Przy takich pielęgniarkach, to chyba można się też nabawić choroby wieńcowej i ślepoty, nie tylko ślinotoku ![]() Ślepoty ? To chyba najgorsza z możliwych chorób przy takich pielęgniarkach ![]() Ten post był edytowany przez Xel: 13.09.2005 19:32 -------------------- Członek "The Marauders" - fanklubu Huncwotów
![]() Jacy są ludzie takie są ich marzenia... Only solution is a mental revolution... |
owczarnia |
![]()
|
QUOTE(estiej @ 13.09.2005 17:07) A nie łaska samej poszukać? ![]() http://planetcontradiction.tripod.com/site.../picture024.jpg (o ile się nie mylę, to Josh Hartnett) Nie otwiera się ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Jeżeli stacja jest bliżej Hogwaru to powinni ją nazwać Hogwart, prawda?
![]() ps. Ja też bym chętnie popatrzyłą na Josh'a:P -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
owczarnia |
![]()
|
Lol, to ja mam lepszego Josha Hartnetta
![]() Uwaga, drogie panie ![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno, też całkiem apetyczny widoczek ![]() ![]() A żeby nie było, że nie jestem w temacie, to i w kitelku się coś znalazło ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 14.09.2005 15:34 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
kruk |
![]()
|
mmmm...fajne fotki Josh'a
![]() => ten Josh w kitelku to jak jakiś ufok wygląda ![]() A co do Hogsmeade to miasteczko musi być jakoś chronione przed mugolami. Taki mugol by się lekko zdziwił trafiając tam. Mozliwe ze to jest powid według jo na oddalenie miasteczka od stacji... Ten post był edytowany przez kruk: 14.09.2005 17:15 -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
Xel |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 15.08.2005 ![]() |
QUOTE(estiej @ 14.09.2005 03:07) 1. obecność cmentarza wyszła na jaw przy trzecim filmie, więc to żaden spojler. 2. stacje rzadko budowane są w szczerym polu, ale w Szkocji nie byłem to się nie znam. Dla mnie dziwne. 3. ślepota, hmm, nie straszyli Cię nią nigdy? ![]() 1. Chodziło mi o to skreślone ![]() ![]() 2.A Rosja to co ? ![]() 3.No tak księża którzy źle zrozumieli słowa papieża jeszcze w średniowieczu i głupi przesąd który dotrwał do dzisiejszych czasow. Jeżeli w tym sensie to tak ![]() ![]() QUOTE(kruk @ 14.09.2005 16:03) Jeżeli stacja jest bliżej Hogwaru to powinni ją nazwać Hogwart, prawda? ![]() ps. Ja też bym chętnie popatrzyłą na Josh'a:P To by była troche dekonspiracja szkoły jak na mój gust ale ciiii..... Przecież mugole mogą się zastanawiać skąd nazwa się wzieła jeśli... QUOTE(estiej @ 14.09.2005 16:21) Mnie zastanawia jeszcze taka rzecz, bo nie pamiętam, zamek jest niewidoczny dla mugoli, nie? Natomiast Hogsmeade? Stacja kolejowa? Linia kolejowa z Londynu? Nigdzie chyba nie ma takiej wzmianki, by mugole ich nie widzieli. Możliwe więc, że stacja w pewnym stopniu należy do świata mugolskiego i znajduje się przy mugolskim miasteczku, ale to czysta spekulacja. .... jesli wlasnie widza caly linie kolejowa, stacje i Hogsmeade. Chyba ze niedalko jest mugolskie miasteczko o tej samej nazwie ? Np. po drugiej stronie a wg. mugoli tam gdzie jest czarodziejskie Hogsmeade jest las lub dalej jezioro. I próbując się tam dostać zawsze błądzą gdzieś w lesie albo wychodzą nad jezioro. Kruk -> Z tego co zrozumiałem to ten w "kiltelku" to Ewan McGregor, a nie Josh ![]() -------------------- Członek "The Marauders" - fanklubu Huncwotów
![]() Jacy są ludzie takie są ich marzenia... Only solution is a mental revolution... |
kruk |
![]()
|
chodziło mi o foto, które wstawił Estiej:D
-------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
Pszczola |
![]()
|
To mialo byc sexy wdzianko ;P ^^""""
Ha! Tak sobie wyobrazalam rozmieszczenie Hogwartu i Hogsmeade! Ale rzeczywiscie, ze ta stacja tak daleko O_o Zdziwilam sie. A ja mysle,ze Hogwart i Hogsemeade sa w srodku nieczego, czyli jakas puszcza, w ktorej ludzie sie gubia. Normalnie moze to dzialac (i pewnie dziala) na wszelkie ew. samoloty jak Trojkat Bermudzki? ;P. O to sie martwic nie musimy, Hogwart jest ukryty. Ciekawe co by bylo gdyby Mugole tam jednak dotarli? Masowe wymazywanie pamieci? ;P Ten post był edytowany przez Pszczola: 14.09.2005 19:42 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
kruk |
![]()
|
Podobnie to sobie mniej więcej wyobrażałam...
te pająki i ośmiornica to ci super wyszły:P -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
Xel |
![]()
|
QUOTE(estiej @ 15.09.2005 03:30) Heh wieeedziałem ![]() QUOTE(kruk @ 15.09.2005 14:54) Ośmiornica rox No widzicie nie czarodzieje są inteligenti nie ma co się nad tym rozwodzić pomyśleli o tym wieki temu ![]() -------------------- Członek "The Marauders" - fanklubu Huncwotów
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Taaa ośmiornica wymiata, ale pająki też niczego sobie
![]() Mniej wiecej mapki, obrazują moje wyobrażenia o SZkole Magi i CZarodziejstwa - Hogwart ![]() ![]() A Josh i tak jest najładniejszy ![]() ![]() ![]() -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** ![]() |
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No to ja wam ulatwie sprawe
![]() W Edynburgu jest zamek w ktorym znajduje sie prawdziwa szkola ![]() (Tam tez Rowling byla na premierze 6 tomu) A zamek jest wykopany wkosmos ![]() -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
kruk |
![]()
|
taka szkoła w zamku musi miec super klimat:P tylko pewnie trochę wieje zimą
=>Hiob jak tam w Szkocji? ![]() -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiać to raczej nie bo okna maja szklane i pewnie szczelne. Ale zato od murów musi byc potwornie zimno. Nie ma tam zwykłego ocieplenia w postaci styropianu a dywanów to jak na lekarstwo
![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
kruk |
![]()
|
Mojka szkolka jest nowa a wiatr hula po korytarzach jak nie wiem. Ja bym chciała chodzic do szkoły w starym budynku (no nie musi byc od razu zamek, moze byc taki przedwojenny) Niestyety nie wybieram sie na polibude (gmach główny robi wrażenie) tylko na uniwerek gdzie jest nowiusienki budyneczek...
-------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(kruk @ 18.09.2005 12:43) Mojka szkolka jest nowa a wiatr hula po korytarzach jak nie wiem. Ja bym chciała chodzic do szkoły w starym budynku (no nie musi byc od razu zamek, moze byc taki przedwojenny) Niestyety nie wybieram sie na polibude (gmach główny robi wrażenie) tylko na uniwerek gdzie jest nowiusienki budyneczek... Moja szkoła w przyszłym roku kończy 40 lat i jakoś w niej nie wieje. A wręcz czasem jest za gorąco(może to ldatego, że niedawno ja ocieplali ![]() ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Pszczola |
![]()
|
W mojej szkole w lato jest goraco,a w ziemie zimo. Ale to tylko na ostatnim pietrze- czyli tam gdzie ja mam zajecia ^^". Drugi zas budynek szkolny (czy raczej pierwszy? ;P) jest tuz kolo Starowki i jest stary i ladny. Ale tylko na zewnatrz ;P.
Estiej, masz talent ;P Heh, ale zesmy z tematu piknie zeszli ^^". Wiecie co, fajnie by bylo studiowac w jednym z najstarszych collage'ow w Oxfordzie albo Cambridge *_*. Tam to wrazenia a la Hogwart gwarantowane ;P. -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Ronald |
![]()
|
Ale przynajmniej dyskusja sie toczy
![]() A co do tych studiów to masz racje. Fajnie byłoby uczyc się w szkole z historia i tajemnicami do odkrycia. Tylko niestety w Polsce nie ma zbyt wielu takich szkół (albo i w ogóle nie ma). Ten post był edytowany przez Ronald: 18.09.2005 22:10 -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
Pszczola |
![]()
|
No, po trroszkkuu Jagiellonka? Chyba? ^^"
-------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:46 |