Percy Weasley, Opinie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Percy Weasley, Opinie
Mesthop |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 08.07.2005 ![]() |
Jak sądzicie, jaka będzie reakcja Percy'ego Weasleya na wiadomość, że jego rodzina jednak miała rację, mówiąc o powrocie Czarnego Pana? Czy podkuli ogon i przeprosi za swoją bezmyślność, czy jednak nie będzie potrafił się na to zdobyć? Moim zdaniem to idealny kandydat na zdrajcę - ambitny, zarozumiały, mocno pragnący władzy. Czy sądzicie, że okaże się czarną owcą?
|
Joan P. |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 29.06.2005 Skąd: z ciemnego zaułka Nokturnu. No i Lunatycznego. ![]() |
Mała uwaga: on już okazał się czarną owcą.
A ogona raczej nie podkuli. Mimo, że powinien iść błagać na kolanach całą rodzinę o wybaczenie. Wciąż będzie udawał, że nie ma braci. -------------------- ''To rewolwer w twojej kieszeni czy po prostu przyjemnie ci mnie widzieć?''
(Mae West) Członkini zarządu THE MARAUDERS -Fanklubu Huncwotów ( Peteromaniaczka Naczelna ) |
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
Heh... jeśli Knot( napewno) nie będzie już MM to myśle, że Percy będzie próbował pogodzić się z rodziną... No ale zapewne i tak ich nie przeprosi, bo będzie uważał że mimo wszystko miał racje ;p
-------------------- ...
|
Mimoza |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 09.07.2005 Skąd: ... ![]() |
Na pewno sie pogodzi z rodziną, ale zawsze będzie między nimi jakaś przeszkoda.
Percy to taki typ, który uważa, że zawsze ma rację. Myśli tylko o sobie i nie liczy się z braćmi, którzy stoją za nim. -------------------- Życie jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiesz na co trafisz...
"Forrest Gump" |
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Z nim to nigdy nic nie wiadomo, ale uważam, że Percy podkuli ogonek i wróci do domku! Moim zdaniem, on jest "odważny" gdy "stoi" za nim ktoś mocny i poprostu gdy ma "plecy". W przeciwnym razie to straszny slabeusz !
![]() -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** ![]() |
Wera:) |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 08.01.2004 Skąd: Warszawa ![]() |
A mym zdaniem Voldemort może go wykorzystać by dowiedzieć się gdzie znajduję sie Zakon Feniksa... czyli Percy pogodzi się z rodzinką, ale to jush nie będzie ten sam Percy tylko Percy pod kontrolą Czarnego Pana...
![]() ![]() -------------------- "CZAS SIĘ PRZYDAJE, ALE NIE ISTNIEJE..."
"...Jeżeli mnie nie kochacie, to lepiej żeby was tu nie było..." "Wiem, że mnie kochacie!" |
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Uch, dalej po głowie chodzi mi Percy Weasley z opowiadania „Wigilia w Norze” autorstwa Arthura Weasleya. Może dlatego nie widzę Percivala w roli zdrajcy. Może wróci, może nie. Teraz, gdy Ministerstwo uwierzyło w powrót Czarnego Pana, Percy ma dużą szansę na powrót do rodziny, z racji tego, że Knot wreszcie przejrzał na oczy, a Weasley nie mając wyboru, również musiał przejrzeć, biorąc przykład z ministra magii (mam nadzieję, że byłego), którego był asystentem. Ciekawi mnie tylko, jakby go przyjęli. Rodzice rudej gromadki na pewno z radością (zwłaszcza Molly), choć pewnie też niejaką nieufnością. Bracia natomiast zapewne by dokuczali (mam na myśli głównie bliźniaków).
Wykluczam przyłączenie się Percivala do śmierciożerczych szeregów. Zdecydowanie. Był przecież kiedyś asystentem Bartemiusza Croucha, który niegdyś miał obsesję, by wyłapać wszystkich Śmierciożerców i czarnoksiężników. http://www.tvdarek.republika.pl/heroes.html Jednym słowem – albo powróci, albo nie będzie miał na to odwagi i zostanie w swoim mieszkaniu, nie umiejąc przyznać się do błędu. Merlin jeden wie. No i oczywiście pani Rowling. Ten post był edytowany przez vampirka: 06.10.2016 14:27 |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tutaj odpowiedz jest raczej prosta
![]() a w liście do Rona napisał że Harry jest niebezpieczny itd.. No i dobrze należy mu się pożądne lanie za zdrade rodziny ![]() |
Eowina |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 09.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
A ja uwazam ze nie pogodzi sie z rodziną.
Dlaczego ? Dlatego ze pozostanie wierny ministerstwu bo bedzie bal sie im sprzeciwic. -------------------- "Nie każdy bładzi,kto wędruje..." J.R.R Tolkien
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Dlatego ze pozostanie wierny ministerstwu bo bedzie bal sie im sprzeciwic. ministerstwo już wie o powrocie voldemorta i jest za dumblem. więc działają po tej samej stronie tak w gwoli ścisłości ![]() Percy przejdzie na stronę Voldzia. -------------------- |
Nimbuska2000 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 166 Dołączył: 13.05.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Sądze, że Percy dopiero po dłuuuuuższym czasie wroci do rodziny i wydaje mi się, że nikt nawet Molly nie wybaczą mu. Zostanie przyjęty, ale dopiero kiedyś przełamie barierę między rodziną, a nim, która powstała, gdy... no wiadomo...
![]() ![]() -------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
-Możemy przyprowadzić gości-powiedziała Hermiona, która z jakiegoś powodu zrobiła się purpurowa na twarzy- i zamierzałam zaprosić ciebie, ale skoro uważasz, że jesteś ponad takie głupoty, nie będę nawet próbowała! (...) -Zamierzałaś mnie zaprosić?- Zapytał Ron zupełnie innym tonem. -Wyobraź sobie, że ta.- Odpowiedziała ze złością Hermiona.- Ale jeśli wolisz, żebym chodziła z McLaggenem... (...) -Nie, nie chcę- powiedział bardzo cicho Ron. |
Eowina |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 09.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Anagda,dzieki za poprawe
![]() Jezeli wrocilby do rodziny to przeciez Molly mu wybaczy - przeciez to taka dobra kobieta... pozdrawiam ![]() -------------------- "Nie każdy bładzi,kto wędruje..." J.R.R Tolkien
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Eowina @ 12.07.2005 21:49) Anagda,dzieki za poprawe ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
Eowina |
![]()
|
No wiesz,niestety
![]() ![]() pozdrowionka ![]() -------------------- "Nie każdy bładzi,kto wędruje..." J.R.R Tolkien
|
Milina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 125 Dołączył: 05.05.2005 Skąd: Kraina Marzeń Płeć: Kobieta ![]() |
Według mnie nie podkuli ogona, żeby pokazać jaki jest twardy, nie mientki. I twardo będzie dążył do zostania Ministrem Magii albo zdbycia jakiejkolwiek innej władzy. Pragnie jej tak bardzo, więc możliwe, tak jak pisze Anagda, że przejdzie na złą stronę.
A taka kochająca mugoli rodzina na nic mu nie jest potrzebna. Ten post był edytowany przez Milina: 12.07.2005 21:38 |
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
a ja sądzę wręcz przeciwnie do powyższego. Percy jest zbyt wielkim tchórzem. Jest zbyt miętkim graczem żeby mieć swoje zdanie. Pójdzie za ogółem. Będzie robił wszystko co mu karzą. I w końcu przez to stanie się sprzymierzeńcem Volda. Donosicielem. Może i nieświadomie.. I moim zdaniem jeszcze nie w VI tomie. Na ten czas będzie grzecznym, zahukanym chłopczykiem. Potem się zobaczy.. Percy przypomina mi w tym trochę za bardzo Petera. Naprawdę bardzo.
-------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
GooD AnGeL |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 18.07.2005 ![]() |
Według mnie Percy pogodzi się z rodziną ,ale tak naprawdę jest strasznym egoistą. Mysli że wszystko wie.
-------------------- Za pisanie postów nie na temat i zakładanie durnych topiców. Wiesz co się dostaje za prace nie na temat. - kubik
|
joancostam |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 09.09.2006 Skąd: Małe miasteczko w zachodniopomorskim Płeć: Kobieta ![]() |
Co sądzicie o Percym Weasley'u. Percy, Naczelny Prefekt, prymus, zawsze miał bzika na punkcie przestrzegania regulaminu. Ze swojego urzędu Prefekta był bardzo dumny. Czasem aż za bardzo, bo chodził po szkole dumny jak paw. W V części jego rodzina uwierzyła Harry'emu, tylko on trzymał stronę Ministerstwa. Zaślepiony ambicją, nie dostrzegał swego błedu, nie pomyślał, iż jego rodzice na pewno mają powód, by trzymać stronę Harry'ego. Nie dostrzegał błedów Ministerstwa. Najważniejsze było dla niego pięcie się coraz wyżej. Marzyła mu się wielka kariera. Co o nim sądzicie ? Chętnie poznam Wasze opinie o bracie Rona, najlepszego kumpla Harry'ego.
QUOTE ,,Krytykowanie naszych rodziców sprawia mi ból, ale obawiam się, że nie mogę mieszkać z nimi pod jednym dachem, skoro przyłączyli się do niebezpiecznego grona wielbicieli Dumbledore'a". estiej: połączyłem dwa tematy w jeden. Usunąłem też kolory (czarny do postowania, niebieski i reszta do moderowania). Ten post był edytowany przez estiej: 15.09.2006 13:43 -------------------- [FONT=Times][SIZE=1][COLOR=blue][QUOTE],,Muzyka łagodzi obyczaje".
|
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
No według mnie to Percy straszny palant. Po pierwsze - dość, że nie szanuje własnej rodziny ( rozumiem, każdy może miec jakieś ale do rodziców - nikt rodzinki sobie nie wybiera, ale żeby aż tak?? )...po drugie - przestał w V części ufać Harry'emu i namawiać Rona do zerwania przyjaźni z nim. Oczywiście wielkie brawa za zasługi Ministerstwa w tej sprawie
![]() Oby jak ajszybciej zdjął te ciemne okularki i zaczął NORMALNIE się zachowywać - w stosunku do rodziny, znajomych i wogóle wszytskich... -------------------- Gryffindor
KLL |
Death Eater |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 17.09.2006 ![]() |
Według mnie Percy jest po prostu nudny. Gdy jest jakaś scena z jego udziałem, aż nie chce się czytać. Ale kto wie, może kiedyś będzie miał jakiś większy wpływ na rozwój wydarzeń.
|
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Mysle ze Percy mial juz swoje piec minut w ksiazkach i ostatni czesc vedzie w wiekszosci o tym jak pokonac Voldiego
eureka. Ten post był edytowany przez emoticonka: 05.10.2006 20:46 -------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
Evans Lily |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 23.09.2006 Skąd: Hogwart Płeć: Kobieta ![]() |
nie to przesada. percy jest wredny ale nie do tego stopnia. wydaje mi sie ze w koncu zrozumie blad i wroci. przyzna sie do bledu i przeprosi. zgadzam sie ze molly wybaczy mu od razu ale pan weasley nie tak szybko. reszta tym bardziej. a blizniaki na pewno beda mu docinac i przypominac o tym zeby czul sie jeszcze gorzej i maja racje
![]() bez przesady a co moze zrobic percy? zacznie przepychac sie przez tluma pierwaszakow i powie "przepraszam,przepusccie mnie jestem percy wealey skonczony dupek i niemota oraz prefekt nadenty" blizniuaki mieli racje jest i nadenty i bezczelny. ![]() |
Ailith |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 01.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Wg mnie Percy dość niechętnie przyzna się do błędu, pogodzi się z rodziną (a raczej z matką), ale jego stosunki z braćmi i ojcem będę raczej chłodno-uprzejme.
Sam Percy? Heh... cóż... zawsze widziałam go jako zimengo drania, który robi wszystko dla własnej wygody i własnego dobra, nie zwraca na nikogo uwagi, a zależy mu tylko na karierze i wysokiej pozycji... jak dla mnie to taki mniej wpływowy, brzydszy i posiadający mniej klasy Lucjusz Malfoy. Tyle. -------------------- "Experience is the name everyone gives to their mistakes."
"A friend is someone who will bail you out of jail, but your best friend is the one sitting next to you saying "that was f***ing awesome" (- J-Dub) "Stand up for what you believe in, even if it means standing alone." |
wickie |
![]() ![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 19.11.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mam 3 wersie
1: Będzie błagał na kolanach matka mu przebaczy, Artur nie przyjmie go do swego domu , a jego bracia będą źli i wcieklii jak nie wiem co.......... 2:Przyjdzie do domu nikogo nie będzie , bo ukryją sioe kaś...Percy będzie zrozpaczony będzie ich szukał , znajdzie ich a oni mu przebaczą bo wrócił do nich jako marnotrawny syn i będzie błagał o wybaczenie. 3:(najgorsza) Percy'ego wyleją z roboty (MM) do domu nikt go nie prtzyjmie zostanie wyrzucony za drzwi..........i przechodząc zabije go jakiś auror bo myślał że to śmierciożerca (bo Percy zrobi sobie tatuaż żeby wyróżniac sie z tłumu) No i mam tyle do powiedzenia! ![]() -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Musi być jakaś forma odkupienia. Ale trudno powiedzieć jaka. Raczej mocno dramatyczna.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:19 |