Co Się Zdarzy W Hbp..., spoiler na maksa. nie radzę wchodzić!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Co Się Zdarzy W Hbp..., spoiler na maksa. nie radzę wchodzić!
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
jak spoilerowac to na maksa. mam pierwsze informacje dotyczące fabuły HBP... na razie co się stanie w 2 pierwszych rozdziałach. jest to fragment rozmowy gg, wiec bądźcie wyrozumiali...
Cały pierwszy rozdział był o spotkaniach premiera bbrytyjskiego z knotem, który go poinformował o wszystkim. m.in.o ucieczce syriusza i mistrzostwach quidditcha. potem pojawił się nowy minister magii. amelia bones nie żyje i emmelinda vance też. w drugim rozdziale, spinners end to nazwa ulicy przy której mieszka snape i to razem z glizdogonem (!). narcyza i bellatrix go odwiedziły, bo jakąś sprawę mają, chyba chodziło o dracona. ta nowa postać MCLaggen (czy jak mu tam...) to nowy uczeń z gryffindoru. niedługo może coś więcej mi się uda wygrzebać -------------------- |
Mira |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Snape z Glizdogonem??
![]() hę? żeby sie nie okazało ze Snape to zdrajca ![]() ![]() kurcze czemu musimy tak długo czekać ![]() ![]() |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobra dam to w tym temacie:
Snape to HBP Snape to nowy Dada Remus/Tonks [jes!] jest już oficjalnie Ginny/Harry [buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!] też [na 70%] -------------------- ...
|
snape'rka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 16.07.2003 Skąd: NT-kto zgadnie ten jest dobry ;) ![]() |
Fiuuuu...
Kubik coś mi tu nie gra. http://m.freeware.info.pl/need-a-hero.html Snape zabija Dumble'a jak twierdzi link przez ciebie podany i jednocześnie jest HBP? A Sama Rowlling stwierdziła, że HBP to postać pozytywna. Węszę grubszy przekręt.... A tak poza tym witam was po swojej (dość długiej nieobecności) ![]() Ten post był edytowany przez vampirka: 07.10.2016 14:18 |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak Snape jest HBP i zabija Dumbla...
W 1 rozdziale Fudge mówi, że Black był niewinny. -------------------- ...
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
kubik co ty tutaj wrzucasz!? ja zupełnie co innego słyszałam...... :|
heheh... mamy sprzeczne informacje ![]() -------------------- |
kubik |
![]()
|
Dobra tu jest moje streszczenie 1 rozdziału.
QUOTE 1 rozdział: A other minister - Dzieje się to w gabinecie prime ministra - Na początku wspomina swoje relacje z Fudgem - Pojawia się Fudge i mówi mu ze wypadki nie były normalne - zaatakował Gigant - Nowym ministrem magii jest Rufus Scrimgeour ten Lew. - Fudge został odwołany przez magiczna społeczność. - To nie jest sen Harry'ego. Harry się wogóle nie pojawia. Podświetl jeżeli chcesz wiedzieć. Ten post był edytowany przez kubik: 16.07.2005 10:04 -------------------- ...
|
Koralina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
http://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_...lf-Blood_Prince
W wersji angielskiej streszczenia niektórych rozdziałów 6 tomu - wszystko pewnie pojawi się w późniejszym czasie. -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
kubik |
![]()
|
2 rozdział spinners end
- Nie wiem jak to powiedzieć ale.. no sami musicie to przeczytać. QUOTE - Nie wiem jak to powiedzieć ale.. no sami musicie to przeczytać. Snape to podły, dwulicowy, ochydny, robaczywy zdrajca. Spiskował u Volda od poczatku. Ten post był edytowany przez kubik: 16.07.2005 10:03 -------------------- ...
|
anagda |
![]()
|
nie wieże. po prostu nie wierze.
Ten post był edytowany przez anagda: 16.07.2005 10:28 -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(anagda @ 16.07.2005 10:12) ![]() PS. nie wierze Ten post był edytowany przez BlackOmen: 16.07.2005 10:24 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
anagda |
![]()
|
i tak nie wierze.
-------------------- |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Za ile czasu ukażą się pierwsze polskie streszczenia książki a za ile pirackie tłumaczenie na necie?
![]() ![]() |
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
Ha! jadnak 'spinners end' to ulica, a jednak. przynajmniej tyle trafilem...
reszta to jak dostac siekiera przez łeb... cholera i want angielską piracką werszyn! arghhhh. -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
Golden Phoenix |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 351 Dołączył: 16.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Toruń Płeć: Kobieta ![]() |
Streszczenie 14 rozdziałów (a bedzie ich więcej) znajduje się już na stronie http://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_...lf-Blood_Prince
Nie wiem jak wy, ale ja się nie mogę oprzeć, choć wiem, że będę tego potem żałować ![]() W sumie, to i tak, nawet jeśli poznam treść, to czytanie polskiego HP bedzie mi sprawialo przyjemność, wiec ja idę czytac ![]() -------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
snape'rka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 16.07.2003 Skąd: NT-kto zgadnie ten jest dobry ;) ![]() |
Omen czy nie powinno być czasem:"killed" a nie "kills"?
A ja wam zarzucę linkiem: skan Jest to najprawdopodobniej skan z wersji dziecięcej HP6, nie chcecie nie wchodzicie, półtorej strony, ale zawsze coś. Nikt nie odpowiedział na moje pytanie: W którymś z wywiadów (to chyba nawet Kubik dawał ten cytat) Jo powiedziała, że HBP to postać pozytywna, więc jeśli jest nim Snape to czemu zabił? Przecież to się kupy nie trzyma ![]() Ten post był edytowany przez snape'rka: 16.07.2005 13:40 -------------------- Proszę się nie bać i nie regulować odbiorników. To tylko ja.
Life is a waterfall we're one in the river and one again after the fall swimming through the void we hear the word we lose ourselves but we find it all.... cause we are the ones that want to play always want to go but you never want to stay and we are the ones that want to choose always want to play but you never want to lose aerials, in the sky when you lose small mind you free your life |
Mira |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
moze zrobił to bo Dumble mu kazał????
![]() nie ja nie wytrzymam... ![]() |
anagda |
![]()
|
QUOTE(Mira @ 16.07.2005 14:11) hę?? ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
Mira |
![]()
|
no wiesz zeby Voldemort myslal ze Snape jest jego najwierniejszym sługa
taki podstep |
Milina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 125 Dołączył: 05.05.2005 Skąd: Kraina Marzeń Płeć: Kobieta ![]() |
Ale przecież Dumbel ufał Snapowi. Aż tak się pomylił?
|
Mira |
![]()
|
mi to wszystko tutaj nie pasi...
Snape Ksieciem? Przeciez II tom miał sie tak nazywac co nie? A jaka tam Sanpe odgrywał role? moze Dumbel sie przeliczył z tym zaufaniem? A moze wrecz odwrotnie razem jakiś podstep uknuli? Ja już głupia z tego jestem ![]() |
anagda |
![]()
|
e tam... posrane to wsystko trochę jest... chyba se poczekam na polską wersję...
-------------------- |
Mira |
![]()
|
ale zeby pół roku??
![]() to jest przesada moze jakis strajk? ![]() |
Kudlaty |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 14 Dołączył: 16.07.2005 ![]() |
obawiam sie ze ta część to bedzie hardcore!! i to taki bez trzymanki... własnie sciągam cała ksiazke po angielsku, i jezeli to jest naprawde ksiazka to zaraz sprawdze te wszystkie pogłoski... ale obawiam sie ze w wiekszosci sie potwierdzą....
QUOTE napewno Knot nie bedzie ministrem Magii!! napewno Snape bedzie nauczycielem obrony przed czarna magią!! a dojdzie nowy nauczyciel od eliksirow tak pozatym to witam ;P -------------------- Bad Boys!! Bad Boys!! What you gonna do when we come for YOU!!
|
MalGanis |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 174 Dołączył: 12.04.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja słyszałem, że jest tylko 605 stron, a to jest 606
![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:43 |