Data Skończenia, VII tomu?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Data Skończenia, VII tomu?
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
to bylby hit, tyle ze sama JKR sie od tego odcina. kiedys stwierdzila ze musialaby tak ksiazke nazwac 'hp - episode I' ;P
-------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
zoola |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 100 Dołączył: 14.08.2005 ![]() |
a wiesz lupek ze z ta lektura to niengorszy pomysl?
![]() historia huncwotow byla by jakims wypelniaczem pustki, po skonczonej leturze Harry'ego pottera ale w sumie bardziej by mi zalezalo na dodatkowej czesci, ktora by wujasniala rzeczy nad ktorymi my nak ciezko mozgujemy ![]() |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzięki książce HP wszyscy zaczeli by czytać choc jedną lekture nie
![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Lupek: 02.09.2005 15:00 |
BeBe |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 229 Dołączył: 11.08.2003 Skąd: Gorzów Wlkp. /szary Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Lupek @ 02.09.2005 15:58) Dzięki książce HP wszyscy zaczeli by czytać choc jedną lekture nie ![]() ![]() ![]() Lupek wybacz, ale jestes strasznie ograniczony. Świat nie ogranicza się tylko do HP i WP. Tak jak ty nie lubisz lektur, tak wiele osób nie cierpi książek fatasy, a przez Tolkiena nie może przebrnąć. Zresztą "walnięte" 'Kamienie na szaniec" jest przepiękną lekturą przy której wiele ludzi roniło łzy. -------------------- L'amitie doit etre cultivee comme un grain...
Uczę sie Poznania./ Mam go w dupie i uczyć się go już nie zamierzam. |
HUNCWOTKA |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 213 Dołączył: 06.06.2005 Skąd: :] ![]() |
BeBe zupełnie się z tobą zgadzam,co za Polak mówi że "Kamienie na szaniec" to głupia książka"
![]() Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 16:11 -------------------- |
BeBe |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 229 Dołączył: 11.08.2003 Skąd: Gorzów Wlkp. /szary Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Kiedy ja była w gimnazjum bodajże w drugiej klasie to HP był lekturą dodatkową. Tak żeby czasem nam sie nie nudziło pod koniec roku. I tak powinno zostać według mnie. Ja bardzo dobrze wspominam lektury gim. No może oprócz "Krzyżaków" do których nie mogłam się przekonać, ale i do tego dorosłam. Przepraszam wszystkich inaczej myślących, ale HP to niezbyt kształcąca lektura.
-------------------- L'amitie doit etre cultivee comme un grain...
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
U mnie też był jako lektura, którą można wybrać. Tylko większością głosów wybrano inne książki m.in Kamienie na Szaniec i Starwego człowieka i morze( dlatwego, że były najkrótsze)
![]() ![]() QUOTE Ja bardzo dobrze wspominam lektury gim. tak, tamte przynajmniej były ciekawe ![]() -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
BeBe |
![]()
|
QUOTE(kruk @ 02.09.2005 17:40) nie wiem, może mam spaczony umysł, ale przepadałam za "Hamletem", który notabene przydał mi się w liceum, "Antygoną" i "Dziadami". No ale gusta są różne... -------------------- L'amitie doit etre cultivee comme un grain...
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie mówię, że wszystkie są nudne ( ja uwielbiam po prostu romantyzm, widzę, że nie tylko ja lubię "dziady",
![]() edit: myśle, że włączenie Hp do kanonu lektur obowiązkowych jest możliwe ale w młodszych klasach czyli tak pomiędzy 5-2gim. Wyżej niestety nie ma szans.(wtedy by się co po niektórzy oburzyli:P) Ten post był edytowany przez kruk: 02.09.2005 17:41 -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
BeBe |
![]()
|
Tak, tylko Robinsona przerabia się w 6klasie, a "Kamienie na szaniec" w 3 klasie gim. To zupełnie inny poziom, a został on wcześniej porównany.
A "Dziady" istotnie lubię, głównie część II i IV:) -------------------- L'amitie doit etre cultivee comme un grain...
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wszystko było w tonie żartu a wy robicie już problem. Po pierwsze strasznie lubie Historie i kamienie na szaniec przeczytałem z chęcią tak samo jak krzyżaków. A wprowadzenie fantasy do lektur wcale nie było by według mnie dobrym posunięciem po prostu lubie ten gatunek i czytał bym takie lektury szybciej i zwiększym zainteresowaniem i tyle ale on zdecydowanie nie pasuje do "budy", choć wiele osób które znam nie miało by nic przeciwko temu.
Ten post był edytowany przez Lupek: 02.09.2005 20:21 |
BeBe |
![]()
|
BeBe jaka ty jesteś głupia. Nie wiedziałaś,że to żart...haha
Lupek |
![]()
|
Nie jesteś głupia tylko ja dałem za mało wskazówek że to żart po prostu kamienie przyszły mi pierwsze na myśl bo nie dawno pożyczyłem bratu ciotecznemu właśnie tą książke i powiedziałem te walnięte kamienie.... itd.
|
BeBe |
![]()
|
Lupek |
![]()
|
Spoko ale szczerze mówiąc to odeszliśmy bardzo od tematu. Teamat brzmi Data skończenia VII tomu.
![]() ![]() |
zoola |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 100 Dołączył: 14.08.2005 ![]() |
jeszcze chwile nie na temat. co do tej lektury to to wcale nie bylby glupi pomysl, bo o ile do lieceum ta ksiazka sie powiedzmy nie nadaje, o tyle w gimnazujem czemu nie? ona naprawde ma duzo takich "mysli" ktore moze czasem trudno zauwazyc, ale sa madre i zyciowe...
wracajac do tematu od ktorego faktcznie troche odjechalismy: tak mi sie wydaje, ze rowling bedzie nas dluzej trzymac zeby wszystkich tak "podburzyc" do maximum. z jednej strony to dobrze bo nikt tak naprawde nie chce przeczytac !ostatniej! czesci, ale z drugiej strony mega nas bedzie zrzerac ciekawosc... ![]() ![]() |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Lupek...!!!!! Zmień avatka...on jest okrrrropny
![]() ![]() Na temat: Ja typuję skończenie na 2007 :] i taką też mam nadzieję ![]() -------------------- ![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
U mnie w ktorejs ze szkol "Hobbit" byl lektura. I dobrze, bo to wstep do WP, a ja to i tak wczesniej juz czytalam(zreszta babka wolala to niz Sapkowskiego ;P). Ale byl to nasz wybor. Drze na mysl,ze HP stalby sie lektura. Po pierwsze, nie jestem w stanie czytac lektur szkolnych. Specjalnie czytalam je jakies 2 - 3 lata przed albo po omawianiu danej ksiazki. I nie tylko ja mam taki problem. Teraz to ok,ale za pare lat? Uczniowie beda maksymalnie wkurzeni,ze musza czyatac jakies badziewie, ktore podobalo sie ich rodzicom. W razie czego maja filmy z kiepskimi za pere lat efektami specjalnymi. Jak ktos po ksiazke siegnie, to moze i owszem, spodoba mu sie. Ale i tak bylaby to "lektura szkolna".
Poza tym ktora czesc HP by kazano czytac? Pierwsza oczywiscie? Czytanie w III klasie obok "Ani z Zielonego Wzgorza"? Ja bylam chyba jedyna osoba w roczniku, ktora przczytala cala serie. A Ania przciez tez rosla, dojrzewala. O nie, byleby tylko to nie byla lektura! Chyba ze dodatkowa. Gem, a co? Nie podoba Ci sie Dementor bez kaptura? ;P Ten post był edytowany przez Pszczola: 03.09.2005 13:41 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Lupek |
![]()
|
|
zoola |
![]()
|
mega ladny dementorek, az szkoda ze takie male to zdjecie
![]() no dobra, z ta lektora to byl tylko taki niegrozny pomysl, itak nikt by sie na to nie zgodzil wiec... co do daty skonczenia to pewnie tak wypadnie ze gdzies w 2007 bo tak mniej wiecej co dwa lata, rok sie kolejne czesci ukazuja. w sumie to dobry termin, moze do tego czasu juz na tyle wydorosleje, ze nie bede tego przezywac tak jak teraz, ze wlasnie skonczylam kolejna czesc, a na dodatek ostatnia... ![]() |
itachi |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 100 Dołączył: 16.07.2005 ![]() |
To ostatnia część wszystko się skończy pozamykają strony i za kilka lat Harry będzie leżał zakurzony na półce
![]() ![]() Ten post był edytowany przez itachi: 06.09.2005 23:22 -------------------- www.animevisions.net
Rivieres pourpres / Oblivion? Bramy otwarte... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 18.06.2025 11:46 |