Draco Malfoy, Co dalej z Malfoy'em??
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Draco Malfoy, Co dalej z Malfoy'em??
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
No tak. To przemawia bardziej za tym, że Snape to był jednak zdrajca. Voldemort napewno prubował legilimencji na Snepie, a Dumbledore niekoniecznie. Voldi napewno ni eufał by Snapeowi gdyby nie miał pewności o jego oddaniu, a to zapewne sprawdzał poprzez wdzieranie się do umysłu. Jakikolwiek opór, lub bariera rzuciłyby cień podejrzenia, a Voldi musiał mieć całkowitą pewność, poza tym nie jest zbyt delikatny. Raczej wątpię, że Oklumencja jest niewykrywalna.
-------------------- ![]() |
nowa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 06.08.2005 Skąd: z mamusi oczywiście:P ![]() |
wydaję mi się, że Malfoy stanie po stronie Harry'ego. Nie wiem dokłdnie kiedy, ale na pewno tak się stanie.
|
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Nop...tak się stanie na 80%...wg. mnie.
Ten post był edytowany przez Gem: 10.08.2005 13:19 -------------------- ![]() |
Lor3L!n3 |
![]() ![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 10.08.2005 ![]() |
Czy ja wiem Malfoy to Malfoy a ja go lubię jako wredną, przystojną świnię, która dokucza Łasicowi i Nocniczkowi oraz Pani-Ja-Wiem-Wszystko, chociaż w takiej historii zapewne pomoże Pottiemu :/ ehh Czekam na to niechętnie :|
|
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Gem @ 09.08.2005 23:46) No tak. To przemawia bardziej za tym, że Snape to był jednak zdrajca. Voldemort napewno prubował legilimencji na Snepie, a Dumbledore niekoniecznie. Voldi napewno ni eufał by Snapeowi gdyby nie miał pewności o jego oddaniu, a to zapewne sprawdzał poprzez wdzieranie się do umysłu. Jakikolwiek opór, lub bariera rzuciłyby cień podejrzenia, a Voldi musiał mieć całkowitą pewność, poza tym nie jest zbyt delikatny. Raczej wątpię, że Oklumencja jest niewykrywalna. http://forum.freeware.info.pl/gry/final-fantasy.html a ja myślę, że Oklumencja jest niewykrywalna, jeśli się jest w tym dobrym. Voldemort jest bardzo dobrym czarodziejem, ale nie może przeskoczyć podstawowych reguł. a wydaje mi się, że jeśli ktoś (jak Snape) osiągnął w czymś najwyższy poziom, to nie ma możliwości, żeby ktoś wykrył, że udostępnia fałszywe informacje. to jest zwykła sztuka koncentracji- umieć się wyłączyć i przestać myśleć o wszystkim, a przestawić się na coś co ktoś inny chce w naszej głowie zobaczyć. i dlatego Harry ma z tym takie problemy (zarówno z Oklumencją, jak na początku z Teleportacją). nie potrafi przestać myśleć o tym, że Voldemort jest jego wrogiem, że Malfoy coś kombinuje, że Syriusz jest dla niego ważny i się o niego martwi... jeśli coś go szczególnie interesuje, oddaje się temu tak bardzo, że nie potrafi się skupić na innych, równie ważnych lub ważniejszych, rzeczach. Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 16:14 -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Tenebris69 |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 228 Dołączył: 05.10.2004 ![]() |
Draco, Draco...
Dziwny z niego facet. ![]() Od drugiego rozdziały byłam pewna na 99% co ma zrobić i nie pomyliłam się. Wiedziałam także, że nie da rady. On naprawdę nie chciał tego zrobić i nie zrobił. Tak, jak powiedział Dumbledore gdy ten celował w niego różdżką. Bał się. Bał się, ze stanie się z nim to samo co z jego własnym ojcem. Ze będzie mordercą bez sumienia, przed którym wic się będzie jedna droga - w kierunku Voldemorta. Spanikował i poniesie tego konsekwencje nawet jeśli Sev zrobił to za niego. Nadal pozostał jednak "czysty". Może jeszcze zrezygnować. Może pomóc Harry'emu, czy komukolwiek innemu. Może zrozumieć, że istnieją rzeczy ważniejsze od jego arystokratycznego tyłka. I ja mam wielką nadzieję, że to "może" będzie kiedyś mogło zniknąc z tego posta, a ja będe mogła go przeredagować na czas przeszły dokonany. O. -------------------- ![]() |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
oh! ah! jakie to romantyczne, a jakie odkrywcze! uchwyciłaś istotę tego tematu i ujęłaś mnie swoją inteligencją. chyba się wzruszę...
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
Tenebris69 |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 228 Dołączył: 05.10.2004 ![]() |
Kto? Ja?
-------------------- ![]() |
Lor3L!n3 |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 10.08.2005 ![]() |
Tak ty powiedziałaś bardzo słuszne i dobrze wydedukowane informacje. Zgadzam się z tym co napisałaś i jestem pewna że Malfoy jr. pomoże HP ale i tak nie stanie się taaaki dobry jak trio bo w końcu to Malfoy idealny przykład ślizgona.
|
Cloud |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 45 Dołączył: 23.07.2005 ![]() |
a gdzie jest napisane ze kazdy slizgon jest zly. pamietajcie co mowila o nich tiara przydzialu.
-------------------- Historia przypomina niekończący się walc. Trzy takty: wojny, pokój, rewolucja i tak bez końca.
|
Gem |
![]()
|
zara...gdzie to ja czytałam...chyba w dziurawym kotle....
![]() nie... cholercia ni mogę tego...No dobra nie wiem gdzie to jest, ale zapewne wszyscy o tym słyszeli, jak Rowling podobno zdradziła, iż harry i Malfoy w ostatecznej rozgrywce bedą razem walczyć przeciwko Voldiemu. A powiedziała to juz dość dawno, tak więc to bardzo możliwe, szczeólnie ze względu na nowopowstałą sytuację. -------------------- ![]() |
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Taa... Szkoda mi było Dracona, jeszcze wredy jak płakał w ubikacji i wyżalał się Jęczącej Marcie... wtedy to ja też się o mało co nie popłakałam (lol) Domyślałam się, że ma on zrobić coś Dumblowi i jak czytałam moment kiedy wpadł i powiedział Albusowi, że go zabije, wiedziałam, że tego nie zrobi, do tego trzeba być naprawdę ZŁYM... Malfoy może był wredy dla Harry'ego, ale napewno nie był zdolny zabić... Szkoda mi go i mam nadzieję, że Voldemort nic mu nie zrobi... Jemu, ani jego rodzinie... Malfoy może nigdy nie będzie aniołkiem, ale przypuszczam, że będzie on po stronie Harry'ego, kiedy wszystko będzie się miało ostatecznie rozegrać - albo wygra Harry, albo Voldi...
-------------------- |
Gem |
![]()
|
QUOTE(??? @ 20.08.2005 14:30) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bez kitu,to było takie szokujące, że aż nie mogłam uwierzyć!!!(lepsze niż szok po zdradzie Snape'a) Ale naprawdę szkoda mi go było jak cholercia. Aha. Mała poprawka. Nie twierdzę, ze Malfoy rzuci się na kolana do Harry'ego błagając o litość i zostaną big friends. Po prostu sytuacja go do tego zmusi. Przejdzie na ta strona po której będzie "bardziej" bezpieczny. Jestem pewna, ze nigdy ie zapała wielka sympatią do bliznowatego, aczkolwiek będzie zmuszony go tolerować i w rezultacie może się przydać. Napewno posiada jakieś cenne informacje, albo też cakiem przypadkowo pomoże mu wybrnąc z opałów. -------------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 13:32 |