Jak Robiono Film Hp, macie cos?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Jak Robiono Film Hp, macie cos?
dziula |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 16.07.2005 ![]() |
Witam.Interesuje mnie sposob zrobienia filmu o HP. Chodzi mi o sposob krecenia scen itp konkretnie jak go krecono. jak macie jakies stronki itp z fotkami lub filmami to podajcie lub powiedzcie skad sciagnac. Pozdrawiam
|
Berta Griphook |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 25.07.2005 ![]() |
Jedyne co mogę poradzić to kupienie sobie oryginalnego filmu na DVD ,a tam w dodatkach są za pewne kulisy powstania filmu ;-) Pozdrawiam
-------------------- "Kiedy wycięte zostanie ostatnie drzewo, ostatnia rzeka zostanie zatruta i zginie ostatnia ryba, odkryjemy, że nie można jeść pieniędzy."
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
na zagracznych stronach typu np. mugglenet sa filmiki z różnych wywiadów. są tam fragmenty filmów ale tak jakby od strony właśnie kręcenia. są to krótkie urywki.
-------------------- |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
np. jedna z opcji http://www.veritaserum.com/galleries/index.php?cat=39 ale tych stronek jest strasznie dużo wystarczy trochę poszperać i znajdziesz
![]() |
Marionetka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 72 Dołączył: 03.04.2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Najwięcej tego typu pierdziułek jest na płytach DVD z filmem.
Ja, pierdziu, a najłatwiej to sobie po prostu poszukać w google na zagranicznych stronach, tam też jest tego mnustwo. -------------------- "... no body is perfect... "
LSM 2003 III Gniew (Animus) ZSP 2004 (Czerwoni) LSM 2004 III Gniew (Consilium) LSM 2005 II Gniew (Animus <winner! :D>) ZSP 2006 scenka z naszej prezentacji mitologicznej, ten w różowym (hera) to Guziczek xD |
Wróżka14 |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 06.12.2005 ![]() |
Ja mam fragment z czasopisma (z wywiadu z Danielem), jak kręcono scenę, kiedy Harry spada na dach Hogwartu, uciekając przed Rogogonem, jak uczył się tańczyć i troszeczkę o scenie w łazience...
"Wisiałem w studiu do góry nogami, przyczepiony do sufitu specjalną liną. Pode mną jakieś 20 metrów. Nagle słyszę słowo "akcja" i czuję, ze lecę na łeb na szyję w dół.[...]" "Mam dwie lewe nogi do tańca. ;-) Poza tym inni aktorzy mieli na przygotowanie tego fragmentu aż trzy tygodnie, ja tylko trzy godziny... W czasie, gdy moi przyjaciele z planu uczyli się tańczyć, ja kręciłem kluczową scenę z Szalonookim Moodym." "No, nie byłem taki zupełnie goły. W scenie, gdy siedzę w wannie, widać mnie tylko od pasa w górę. Na dole miałem na sobie specjalną cielista bieliznę. Ohyda!" -------------------- wskrzeszam martwe tematy!!!
nie używam 'edytuj' jestem n00bkiem !!! sse. |
Wrona |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra ![]() |
Trzeba było oglądać na MTV "MTV making the movies" o HP
![]() -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Alice |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 09.12.2006 Skąd: GRYFINDOR Płeć: Kobieta ![]() |
Z tego co wiem podczas kręcenia HP i Czara Ognia spok , z którym walczył Harry był zrobiony z silikonu!!!
|
Alice |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 09.12.2006 Skąd: GRYFINDOR Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(estiej @ 19.12.2006 02:18) QUOTE(Alice @ 19.12.2006 05:49) Z tego co wiem podczas kręcenia HP i Czara Ognia spok , z którym walczył Harry był zrobiony z silikonu!!! Nie pisze się spok, tylko Mister Spock. I wcale nie był cały z silikonu, tylko mu uszy dokleili. \\//_ Live Long And Prosper Przepraszam bardzo jaki Spock? Chcialam napisać smok a nie Mister Spock. Z tego co ja czytalam byl zrobiony z silikonu. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:35 |