>piwo<, rozmowy o Napoju Bogów
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
>piwo<, rozmowy o Napoju Bogów
Luna Fletcher |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 86 Dołączył: 24.07.2005 ![]() |
QUOTE(Lilly Lill @ 31.07.2005 23:47) Może by tak kubek, który każdy wlany w niego płyn zamienia w wódkę? ^^ Pachnie Losuxem ![]() -------------------- QUOTE( Bohdan Tomaszewski ) Majstruje coś Hewitt przy swoim pantoflu. Ale cóż to są za pantofle... To niemalże tenisowe dzieła sztuki... |
Berta Griphook |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 25.07.2005 ![]() |
Losux jest wszędzie
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- "Kiedy wycięte zostanie ostatnie drzewo, ostatnia rzeka zostanie zatruta i zginie ostatnia ryba, odkryjemy, że nie można jeść pieniędzy."
|
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Lilly Lill @ 31.07.2005 22:47) Dlatego najpierw trzeba przepuscic to przez chleb aby to fioletowe stracilo. Polacy ponoc nawet znalezli sposob obalania plynu borygo ![]() QUOTE(Berta Griphook @ 31.07.2005 22:52) wez cholera przestan pisac na koncu postow ten roznorakie 'pozdrowienia' bo sie juz zygac chce jak sie widzi kazdy teoj post tak zakonczony Ten post był edytowany przez BlackOmen: 31.07.2005 23:02 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Berta Griphook |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 25.07.2005 ![]() |
Dobrze , Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem .
-------------------- "Kiedy wycięte zostanie ostatnie drzewo, ostatnia rzeka zostanie zatruta i zginie ostatnia ryba, odkryjemy, że nie można jeść pieniędzy."
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Polacy ponoc nawet znalezli sposob obalania plynu borygo tjaaa... a pierwsza trójka wśród najbardziej naprutych na świecie to Polacy ;d -------------------- |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Jakis gosc z Wroclawia co mial ponad 11 promili (ludzie! On mial 1% krwi alkoholem!) to jeszcze na rowerze jechal jak go zlapali ;P
Ale przyzwyczajenia w Polsce sie zmieniaja. Za to w Rosji naprawde wszyscy sa narombani. Widzieliscie kiedys u nich takie srebrne puszki, jak u nas od piwa? Tam jest wóda -_-". Aha, a to tak na przyszlosc. Wiecie jak sie leczy zatrucie metanolem? ;) Czy ktos zna odpowiedz? Ten post był edytowany przez Pszczola: 01.08.2005 01:53 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
QUOTE Jakis gosc z Wroclawia co mial ponad 11 promili (ludzie! On mial 1% krwi alkoholem!) to jeszcze na rowerze jechal jak go zlapali ;P umm, to raczej jest quote z pewnego rodzimego naszego filmu ;P QUOTE Aha, a to tak na przyszlosc. Wiecie jak sie leczy zatrucie metanolem? ![]() najlepiej prewencyjnie zainwestować w etanol. |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
jagodzianka na kościach, tania, bo 3.95 za pół litra, a jak kopie! i można kieć nawet schizy. i to takie tró ;p a przelewanie przez chleb i tak nie niweluje tego syfu chemicznego, którym to skazili, więc droga wolna.
Ten post był edytowany przez Vilanda: 01.08.2005 08:20 -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Pszczola @ 01.08.2005 01:52) Jakis gosc z Wroclawia co mial ponad 11 promili (ludzie! On mial 1% krwi alkoholem!) to jeszcze na rowerze jechal jak go zlapali ;P To chyba powinno mu sie spora bialka zdenaturatyzowac... -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ścieło się pewnikiem ;]
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
To nie cytat, ale polaczenie zdania pewnej pani dr z SGGW i wiadomosci z Teleexpresu pare lat temu ;P.
A jakze! Trzeba wlewac w ebie etanol, bo zarowno metanol jak i etanol wiaze ten sam enzym. Trzeba tylko liczyc, zeby nie zakonserwowac sie od srodka metanolem i nie sciac przez etanol ^^""" -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
i tak najlepsze są etykiety typu dawka śmiertelna alkoholu wynosi xg. Nie dotyczy Polaków i Rosjan ;p
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
rosjanie ostatnio schodzą na psy niestety;]]] niedługo będziemy liderami:D
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
a ja właśnie słyszałem że wódkę to piją całymi kubeczkami bez zapojki
![]() Odnośnie wyczynów Polaków to oprócz płynu borygo opracowalismy jeszcze metodę picia kwasu solnego ![]() -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
MisieK |
![]()
|
kubeczkami bez zapojki to ja piję;p a biorąc pod uwagę starz rzuli spod mojego sklepu to jeszcze długa droga przedemną ;]]]]
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Zapojka?!?!?!?!?! Ludzie skąd wyżeście się urwali że tak na PRZEPITKĘ mówicie
![]() |
Child |
![]()
|
a co to jest ta zapojka/przepitka? ;d
-------------------- |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
a własnie że zapitka!
-------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE kubeczkami bez zapojki to ja piję;p a biorąc pod uwagę starz rzuli spod mojego sklepu to jeszcze długa droga przedemną ;]]]] gratuluję wyczynów! Zapojka się mówi!!Chociaż zapitka też ujdzie.... -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
o, zacny temat a ja sie jeszcze nie wypowiedziałem :]
Jak można nie lubić piwa nie rozumiem... no ale , nvm, konkrety! Najpierw chwila smęcenia na temat - czego to ja nie piję ;] Zależy z kim, czasem sie idzie w towarzystwie, leje sie (moje ulubione) Lech, Żywiec, Okocim (mocne) Debowe (długo ważone, szybko wypite) Tatra, Harnaś ( ot i fenomen, dobre i tanie!) jedynie Warek nie lubię jakoś szczególnie, ale jak daja to biorę ;] Ale od początku lipca jadę prawie wyłącznie na karpackim ( 2 złote, nie najgorsze tanie ;]) I toto sie całymi literkami pije bo wchodzi bardzo przyjemnie :] Z innych tanich i często pitych - VIPy, w biedronkach po 1,60 (7,8% chyba !) Z plastików też kiedyś miałem okazję pić, hmilnoje (nie wiem jak sie to pisze) kozackie i takie inne wynalazki. Jak nie ma kasy a pić sie chce... Wina też lubię...Warka miodowa, Wino marki Wino, Leśny dzban, Keleris - same zacne trunki i to w miare dobrej cenie (oprocz dzbanu, 5,80 to już troche dużo jak za wino ;]) A własnie Jezeli ktos dotrwał do końca posta stawiam ważne pytanie które mnie nurtuje - jak pijecie? czy istnieje kultura picia? czy alkohol jest dla wszystkich? Naszło mnie to pytanie ze zdwojoną mocą kiedy kilka dni temu wraz ze znajomymi piłem spokojnie piwko w cieniu kasztana wielkiego i starego. Było to na wsi, ciemnica już zapadała. Zwyczajem już jest w tamtych stronach że się pije dużo - więc piliśmy oka mocnne, a to piwo ma kopniaka niezłego. Wszyscy byli mniej lub bardziej pijani i weseli, zabawa trwa, toczą się rozmowy itd. Aż tu nagle z drugiej strony dochodzi grupka młodzieży (4 osoby) z innej wsi, po 4 piwach byli, te typowe znienawidzone przezemnie parodie ludzi - łysi, średnio inteligentni, przekonani o swojej wyższości, słuchacze hiphopu ( a jakże ;]) I następuje kulturalny wstrząs - idąc wrzeszczą, klną na całe gardło, rozpierdalają co im sie pod nogi nawinie - zachodzą do nas i pytają czy się przysiąść mogą - znali jednego z moich kompanów więc powiedział że owszem jeżeli sie uspokoją. Więc siedzieli cicho...15 minut może. Potem zaczeli tą samą oborę robić, a jeden z tych kurewskich pomiotów zaczą się do mojej kobiety dobierać (też idiota... dziewczyna siedzi mi na kolanach a ten sie do niej przystawia) Dosyć - pomyslałem - po czym niechcąc sprawiać przykrości Radkowi (temu który ich znał) kazałem kolesiowi wypierdalać miast po prostu dać w ryj. poszedł do swoich i uradzili że idą po piwo. A my mieliśmy w planach odprowadzić część ludzi do domów bo 12 dochodziła. Gdy tamci to zobaczyli zaczeli iść za nami, drąc się przy tym niemiłosiernie - spojrzałem na Radka - powiedział tylko - przepraszam Bocian - odprowadziliśmy kogo trzeba a gdy mieliśmy iść na swoją miejscówę tamci zaczeli się buntować - któryś kopną psa przechodzącego dorogą - pech jego w tym że był to pies Przemysława, 2 metrowego znajomego który stał obok...chwycił on sztachetę a na ten widok wszyscy 4 panowie uciekli do swej wsi... Wiem - długo... ale teraz pytanie - dlaczego jedni potrafią się upić i nie robic obory a inni piją tylko po to? I jak to wyglada u was "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
MisieK |
![]()
|
QUOTE jak daja to biorę ;] Jak dają to i ja biorę;]]] wszystko. no prawie. smakowych nieznoszę. ostatnio mnie moja źąmalka częstuje swoim ulubionym limonkiem, bo biedna poległa a pięknej kobiecie nie odmówię, to niestety wylałem gdy poszła za drzewo. ;> Co do kultury picia. Mam to samo. Niestety. Polskie dresy jak się napiedolą to są niereformowalni. Ja jak się pierwszy raz(jej jak to dawno było, aż się łezka w oku kręci ![]() ![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Konrad89 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 121 Dołączył: 06.11.2004 ![]() |
Nie wiem ksąd bierzecie to słownictwo ale ja co tydzień mówie dużo razy: najlepiej POPITY...
-------------------- ![]() |
Ahmed |
![]()
|
Odnośnie kultury picia to widze że wszędzie jest tak samo. Niektórym poporstu agresor się włacza po spożyciu większej ilości alkoholu i zaraz mają ochotę na jakieś burdy. Jestem zwolennikiem kulturalnego picia, bez darcia mordy i bez odstawiania jakiś szopek. A to że mili łysi panowie są wszędzie i uważają że ich dresy szeleszczą najbardziej to wcale nie oznacza że mają prawo do odstawiania takiej obory. JAK PIĆ, TO KULTURALNIE!!!
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Konrad89 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 121 Dołączył: 06.11.2004 ![]() |
U nas jest kultura i nie ma łysych panów w dresach....meiszkam sobie w miesteczku w którym raz czasami więcej razy w tygodniu jest grill na którm jest tak zwana elita:D czyli młodzież 16-23 lata lubiąca wypić...u mnie picie najczęściej kończy się tym ze zwróce pokarm i ide do domu spać albo po prostu usypiam ładnie na jakiejś dziewczynie po głębszych oględzinach czy można na niej spać
![]() Ten post był edytowany przez Konrad89: 01.08.2005 19:27 -------------------- ![]() |
Child |
![]()
|
gorzej, jak z ogniskowaniem i ostrością widzenia jest źle, bo możesz się niemile obudzić :}
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:55 |