Harry Potter Rpg, Zrobimy RPG o Harrym Potterze?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Harry Potter Rpg, Zrobimy RPG o Harrym Potterze?
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
QUOTE(Cat @ 29.11.2005 13:04) Czasem ludzie mają złe dni. Ja mam ostatnio złe tygodnie. Czasem naprawdę chcę się powstrzymać, ale niektóre posty są tak prowokująco głupie, że mi słabo. Jestem jak hiena. Poluję na żałosne posty. Doceńcie moją rolą w ekosystemie. Poza tym umiem w miarę nieźle pisać po polsku i nie używam buziek, mordek i innych żółych kółek co trzy wyrazy. Mam też inne zalety i żadnej pracy się nie boje - przytul Katona. |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() ![]() ![]() -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
To współczesna kultura wynosząc homosexualizm na piedestał jednocześnie uczyniła z każdego męskiego uścisku czy pocałunku (tak! rycerze całowali się w usta!) coś o podłożu sexualnym. Bzdury. Możesz mnie przytulić, jeśli nie boisz się moich negatywnych emocji, buehehehe.
Pracuję od wczoraj poważnie nad przygodą rpg osadzoną w realiach HP. Da się to zrobić. Akcja będzie się rozgrywać niedługo po upadku Voldemorta. Powinno się udać... |
potterman |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 115 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: Strefa Mroku... ![]() |
Wspaniale. To brzmi o wiele lepiej niż
QUOTE Oki to napisze jakiś pierwszy scenariusz, zobaczymy, jak wyjdzie, to można grać, jak nie do temacik można zamknąć: "Z głębokiego, twarde snu budzi Cię niezwykły hałas.Po cichu wstajesz. Co wezmiesz,aby przygotować się na atak przeciwnika (o ile tam ktoś jest...)" 1. Różdzkę 2. Siekierkę 3.- Młot 4.- Skórkę od banana Chętnie zobacze potem twoje dzieło, o ile oczywiscie będziesz je udostępniał. Ten post był edytowany przez potterman: 30.11.2005 11:13 -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów ![]() Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci... ![]() |
Katon |
![]()
|
Może być z tym problem, bo to co stanowi moje notatki do każdej przygody rpg to tylko luźne myśli, jakieś niedbale rozrysowane plany i kilka współczynników na krzyż. Reszta jest w głowie. Ale jeśli po wybrubowaniu przygody w praktyce okaże się interesująca to kto wie.... może ją jakoś "opublikuje".
|
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie żebym jakąś kryptoreklamę robił, ale zapraszam z przygodą na strefę
![]() -------------------- |
Katon |
![]()
|
Chętnie skorzystam. Kiedy już będzie miała jakiś realny kształt. Ja muszę długie mielić i przeżuwać takie pomysły, żeby coś z nich wyszło.
|
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
To w takim razie idąc za radą Childa WYPRASZAM SOBEI MIELONEGO, a poza tym jesteś człlwiekiem więc mogę używać formy rodzaju męskiego
![]() chciałobysie ![]() ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Cat: 03.12.2005 01:06 -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Mi'vel'nuruodo |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 03.12.2005 ![]() |
PBF to niegłupi pomysł. O ile ktoś wie, jak za to się zabrać.
Dobrze by było całe forum zrobić, bo ten pmoysł ma spory potencjał. A co do MGowania...ja mogę się piszę, bo mam niejakie doswiadczenie w tych sprawach. Oto mała próbka moich możliwości. " Ciemne, ciasne korytarze tego starego domostwa przerażają Cię, ale nie dajesz tego po sobie poznać i oświetlając sobie drogę różdżką przedzierasz się przez nieprzebyty mrok. Każde skrzypnięcie podłogi, lub inny dźwięk powoduje, że instynktownie oglądasz się za siebie. Gdy w końcu docierasz do końca swej wędrówki odkrywasz, że drzwi, które były twoim celem są chronione przez jakieś potężne zaklęcie. [ Tutaj post gracza o rzuceniu Alohomory] Niestety Alohomora nie wystarczyła do otwarcia drzwi. Ochronne przeciwzaklęcie narobiło tyle huku, ze na pewno wszyscy już wiedzą o twojej obecności. Wiesz, że powinieneś uciekać jak najszybciej. [Gracz pisze o ucieczce w kierunku , z którego przyszedł] Niestety, gdy już docierasz d oschodów drogę zagradza Ci wysoka postać w masce. Zaczyna powoli unosić różdżkę ...ty czynisz to samo. [Gracz używa Expelliarmusa] Niestety...twoje zaklęcie strąciłoi jedynie maskę oponenta. Przeciwnik szczerzy się do Ciebie i wyszeptuje słowa...ostatnie słowa, które słyszysz w swoim życiu.... -Avada Kedevra... " -------------------- |
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja pominę tę próbkę milczeniem (co nie znaczy, że uważam ją za jakieś kuriozum). Powiem tylko - wierzcie mi, drodzy magiczni forumowicze - sesje RPG na forach nie mają sensu, jeśli nie zbierze się odpowiednia grupa odpowiednio zdeterminowanych ludzi, którzy naprawdę chcą coś zrobić. Na forum ogólnotematycznym, moim zdaniem, szanse powodzenia takiego śmiałego przedsięwzięcia są dość nikłe. (nie powiem, że tak jest w ogóle, bo Matoos się po mnie przejedzie - i słusznie, na strefie nigdy nie byłem)
-------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
Mi'vel'nuruodo |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 03.12.2005 ![]() |
A i owszem. Dlatego lepiej jest stworzyć forum stworzone tylko do tego celu.
Sesja w zwykłym temacie to zwyczajny spam, bo wiele osób może się zadowolić klasycznymi "jednolinijkowcami"...ale gdyby, tak jak mówisz znaleźć odpowiednią ilość osób zdeterminowanych to naprawdę ten pbf może mieć dużą siłę przebicia. -------------------- |
matoos |
![]()
|
Wejdźcie na strefę, dobrze wam radzę. Nikt nie każe tam wam robić przygody w jednym temacie. Jak zbierzecie odpowiednią ilość graczy w temacie rekrutacyjnym, zostanie stworzone specjalnie dla was forum z przygodą. Możecie zrobić osobne podforum na hasło dla każdego gracza jeśli chcecie żeby gracze nie znali swoich poczynań, możecie zrobić ile chcecie tematów na forum, jeśli chcecie rozgrywać kilka scen jednocześnie.
Ogranicza was tylko własna wyobraźnia. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:39 |