Najlepsze Covery I Remixy
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Najlepsze Covery I Remixy
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Ahmed @ 10.09.2006 15:15) to ja zrobie liste moze :] Arctic Monkeys - Love Machine (Girls Aloud Cover) Corinne Bailey Rae - Munich (Editors Cover) Daniel Beddingfield - Somebody Told Me (The Killers Cover) David Gray - Smile Like You Mean It (The Killers Cover) Foo Fighters - Lyla (Oasis Cover) Franz Ferdinand - What You Waiting For (Gwen Stefani Cover) Hard-Fi - Seven Nation Army (The White Stripes Cover) Jack Johnson - My Doorbell (White Stripes Cover) Jamelia - Numb (Linkin' Park Cover) James Blunt - If There's Any Justice (Lemar Cover) Jose Gonzales - Hand On Your Heart (Kylie Minogue Cover) Kaiser Chiefs - What Time Is Love (KLF Cover) kano & leo the lion - Feel Good Inc. (Gorillaz Cover) Keane - With Or Without You (U2 Cover) KT Tunstall - Fake Plastic Trees (Radiohead Cover) Lily Allen - Naive (Kooks Cover) Lily Allen - Oh My God (Kaiser Chiefs Cover) Lostprophets - Cry Me A River (Justin Timberlake Cover) Maroon 5 - Don't Look Back in Anger (Oasis Cover) Matt Willis - All These Things That I've Done (The Killers Cover) McFly - I Predict A Riot (Kaiser Chiefs Cover) Natasha Beddingfield - Somewhere Only We Know (Keane Cover) Nelly Furtado - Crazy (Gnarls Barkley Cover) Razorlight - Hey Ya! (Outkast Cover) Scissor Sisters - Take Me Out (Franz Ferdinand Cover) Snow Patrol - Crazy In Love (Beyoncé Cover) Stereophonics - Nothing Compares 2U (Prince Cover) The Arcade Fire - Maps (Yeah Yeah Yeahs Cover) The Kooks - Crazy (Gnarls Barkley Cover) The Magic Numbers - Crazy in Love (Beyoncé Cover) The Magic Numbers - Take Me Out (Franz Ferdinand Cover) The Ordinary Boys - All The Things She Said (Tatu Cover) <=LOL The Zutons - Take Your Mama (Scissors Sisters Cover) We Are Scientists - Hoppipolla (Sigur Rós Cover) uff :] jak przeslucham wszystko to jakies komentarze pododaje :] Ten post był edytowany przez Rysiek_Kowal: 10.09.2006 17:39 |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Ja chcialam tylko powiedzieć że Ronan Keating zrobil naprawde beznadziejny cover 'Iris' Goo Goo Dolls!
|
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
cover hey ya mało znanego zespołu z australii. prosty, surowy, ale ciekawy.
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
A ja polecam gdzieś tam w innym temacie przez Miśka zamieszczone 'Rockin' In The Free World' Younga w wersji Pearl Jamu. Klasyk absolutny.
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Papierowy księżyc by Muchy w Offensywie. Cudeńko
![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a wlasnie
slyszalem ostanio jak David Gray spiewa Friday I'm In Love The Cure moze ktos to ma? bo ja nigdzie nie moge znalezc :/ |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
a może coś w drugą stronę dla odreagowania od tych dobrych coverów?
czyli te gorsze, nieudane próby, niepotrzebne, tudzież zbrodnie przeciwko muzyce. ot choćby coś w stylu "cover'a" 'mazurka dąbrowskiego' edyty górniak. a tak z innych zespołów to np. 'another brick in the wall' w wykonaniu korn'a. nie podoba mi się mówiąc delikatnie. -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
A wykonanie Acid Drinkers lubisz =D?
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
he;>
ale tak się składa, że nie, to wykonanie również mi się nie podoba. nie lubię uogólniać, bo często nagle się coś może przypomnieć, ale nie licząc projektów orbital, to nie pamiętam, żeby podobało mi się czyjekolwiek wykonanie pink floyd'owej piosnki oprócz oryginalnej wersji. -------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
swoja droga - zagrac drugi raz to samo z przesterem... to chyba najwieksza slabosc kukurydzianej wersji
-------------------- |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
jeśli chodzi o floydowe covery to polecam Dream Theater "Hey You" czy "Comfortably Numb". I mówcie co chcecie, ale lubię też "Wish You Were Here" w wykonaniu Wyclefa lub Radioheada.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
a Comfortably Numb w wykonaniu Scissor Sisters?
![]() |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie mogę uwierzyć, że w wielu plebiscytach na najlepsze covery właśnie Comfortably Numb w aranżacji SS zajmuje wysokie miejsca w pierwszej dziesiątce. Bleh. Nie lubię tego kawałka. [ale singiel promujacy nowy album to cacuszko, można przy tym się pobawić. "I don't feel like dancing" xP]
Ten post był edytowany przez Ahmed: 30.09.2006 20:17 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
świetne. najlepszy cover tej piosenki jaki slyszalem.
http://www.youtube.com/watch?v=SmEsx9Jg-Ps -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Nimfka |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 322 Dołączył: 10.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Tutaj znajdziecie bardzo ciekawą wersję 'Feel Good' Gorillaz w wykonaniu Sky Edwards. Może cover Editorsów podobał mi się bardziej, ale to wydanie wkręciło mi się i nucę ciągle.
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
nigdy jakoś spelcjalnie za najtłiszem nie przepadałem (lekko mówiąc), ale po tym
http://youtube.com/watch?v=9Bj4snhGhks naprawdę nienawidzę tych zer muzycznych. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Rysiek_Kowal |
![]()
|
coby odgrzac ten temat:
Radiohead - Sunday Bloody Sunday |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
the ramones - what a wonderful world. cudowne
![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Have a Cigar w wersjach Foo Fighters i Primus.
pierwszej obecnie nie mam, druga wrzuce w najblizszym czasie -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
QUOTE(Child @ 27.01.2007 22:43) Have a Cigar w wersjach Foo Fighters i Primus. pierwszej obecnie nie mam, druga wrzuce w najblizszym czasie no to wez włącz internet i prześlij wersje primusa proszę, fó mnie interesuje w stopniu mocno średnim. -------------------- |
Child |
![]()
|
fó i tak nie zaposiadam. nadal
![]() please wait 74 minutes for download... Ten post był edytowany przez Child: 03.02.2007 23:27 -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
w porządku, nie podnieciłem się jakoś okrutnie, ale wrzucam do worka 'udany cover floydów'.
covery stairway to heaven.i może nie byłoby w tym nic specjalnego, gdyby nie to, że na tej strone jest ok. 101 (słownie : stu jeden) cover'ów tej piosenki. -------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Ja jestem jedna z tych osob ktore uwazaja ze sa swietosci ktorych sie nie koweruje. Flojdow na przyklad. Upewnilam sie w tym przekonaniu kiedy uslyszalam 'umc umc umc badabada umc umc we dont need no umc umc education umc umc'.
-------------------- |
Katon |
![]()
|
E, wiocha ale ujdzie.
Ja uważam, że w muzyce rozrywkowej nie ma świętości. Można i warto brać się za bary ze wszystkim. I tak finalnie skompromitować się może tylko kowerujący, nie zaś kowerowany. |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
No ale ja cierpie, po prostu moja muzyczna strona osobowisci po trochu umiera jak to slysze. No nie, nie, NIE. Nie wyobrazam sobie kowerowania wish you were here. Tak samo jak nie wyobrazam sobie zeby ktos sie zabral za kuinsów i nie polegl :p
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 08.05.2025 12:23 |