Najsmutniejsze Piosenki, czyli to co nas wzrusza w muzyce
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Najsmutniejsze Piosenki, czyli to co nas wzrusza w muzyce
Mumiah spod buta |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 24.08.2006 Skąd: nie rzuca się w oczy Płeć: Kobieta ![]() |
faktycznie najsmutniejsza muzyka to ta, ktora przywoluje na mysl jakies wspomnienia,kojarzy sie nam z konkretna sytuacja,dlatego mi repertuar smętów
co jakis tam czas ulega zmianie.jak na razie moglabym umrzec na : goodbye my lover(james blunt) mad world(gary jules) the scientist(coldplay) tears and rain(james blunt) i jeszcze pare by się znalazlo.. -------------------- Fajrant.
|
jamona |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 46 Dołączył: 24.08.2006 Skąd: z pobliskiej rzeki Płeć: Kobieta ![]() |
Osobiście uważam,że najsmutniejszą piosenką jest ,,My funny Valenteine" w wykonaniu Cheta Bakera.Zwłaszcza,kiedy jest już wrakiem człowieka, wyniszczony narkotykami . widać,że śmierć jest coraz bliżej. ,,Oh God" Jamiego Culluma .
-------------------- wolność dla Tybetu
więcej tolerancji |
aina |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 75 Dołączył: 31.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Według mnie najsmutniejsze piosenki, przy których nawet można wylać litry łez to:
"Wake me up when september ends" - Green Day (łącznie z teledyskiem) "Something in the way" - Nirvana ![]() "Lake of fire" - Nirvana "Lonely day" - System Of A Down "Lost in Hollywood" - SOAD -------------------- "Czas leczy nasze rany, ale zmarszczki są bardziej uparte"
|
Mumiah spod buta |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 24.08.2006 Skąd: nie rzuca się w oczy Płeć: Kobieta ![]() |
HAPPYSAD - WSZYSTKO JEDNO...............
-------------------- Fajrant.
|
Lou D'Sou |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 24.09.2006 Skąd: Biały Sufit Płeć: Kobieta ![]() |
Kaczmarski - "Księżniczka i pirat", "Obława", "Obława III", "Wędrówka z cieniem", "Sara"
Blind Guardian - "When sorrow sang" Closterkeller - "Zaklęta w marmur", "Czas komety" Mandy Moore - "Only hope" Soad - "Chop Suey", "Question!" - z teledyskiem daje do myślenia Fool's Garden - Lemon Tree narazie tyle, bo choć piosenki znam, to zazwyczaj po tytułach nie kojarze |
Mroczny Wiatr |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 223 Dołączył: 07.09.2005 Skąd: Mroczny Zakątek Płeć: Mężczyzna ![]() |
może to dziwne, ale mi za każdym razem gdy słyszę La Bambe (a to przecież nie jest smutny kawałek) przypomina się film ukazujący życie Richiego Valensa i jego wczesną śmierć. Takie skojerzenie sprawia że utwór staje się smutny.
-------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand! ![]() |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam podobnie przy 'Hollow' Pantery [chociaż sam w sobie jest naladowany smutkiem]. Tekst do tego utworu to jak pieprzona samospelniajaca sie przepowiednia.
Dorzucam, bom nie widzial - 'start of something beautiful' [przewrotne], 'deadwing' i 'open car' [z nutka dekadencji] - Porcupine Tree Ten post był edytowany przez Child: 08.10.2006 21:06 -------------------- |
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
TURBO--> Jaki był ten dzień...
-------------------- Luke I'm your father!!!
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Jimmy Eat World - Hear you me. Bezwzględnie.
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
The Kooks - Seaside
dla mnie ale tylko ostatnio -------------------- ![]() ha! |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Dla mnie też. Ostatnio.
I 'Infatuation' The Rapture. Można się pochlastać. Ten post był edytowany przez Katon: 11.10.2006 19:15 |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myslovitz - Szklany Człowiek
Szczere do bólu. Zakochałem się w tej piosence. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
oo, prawda...stara już, ale jakże uwielbiana przeze mnie piosenka. i rzeczywiście bardzo smutna. smutny tekst + smutna melodia + smutne wspomnienia.
|
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
sporo z SDMu: Szczęście, wspomniany Sanctus, Zobaczysz...
A ziemia, zobaczysz, ziemia, to nie będzie ziemia, nie będzie cię nosić... -------------------- |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Emo, pan Stachura się kłania.
Ja bardzo lubię "Zobaczysz" w aranżacji Heyu. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Neonai @ 13.11.2006 16:06) oo, prawda...stara już, ale jakże uwielbiana przeze mnie piosenka. i rzeczywiście bardzo smutna. smutny tekst + smutna melodia + smutne wspomnienia. Ty grzdylu naika jedny okropny po coś mi to wysłała, teraz się nakręciłem, wkręciłem i czuje sie jak w tej piosence. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Ahmed |
![]()
|
Coś smutnego w kontraście do wesołych świąt.
Zucchero & John Lee Hooker - I Lay Down Antony And The Johnsons - Hope There's Someone Archive - Taste Of Blood Radiohead - How To Disappear Completely -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
ostatnio. albo nawet dziś:
"Sao Paulo" Guillemotsów. nie miałam tak od początku, ale jakiś czas temu wieczorem wracałam od koleżanki wieczorem, przez ciemny i zimny Pruszków. akurat naszło mnie na głębokie przemyślenia, a "Sometimes I could cry for miles/ but I don't" tak mi się w nie wpasowało, że aż się popłakałam [dobrze, że o tej porze 100% prawdopodobieństwo spotkania w mojej dziurze kogoś znajomego trochę spada...]. już mi to zostało przy tej piosence. całe "Amnesiac" Radiohead. jak słucham i słucham, to wpadam w dziwny stan. "Carnaval" Tribalistas. niby nic takiego, przez całą piosenkę jedno słowo. ale dobija mnie, widząc tytuł spodziewałabym się czegoś skocznego i wesołego, a jest wręcz przeciwnie. mój karnawał też ponury narazie. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Qbek_Wredniak |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 73 Dołączył: 19.12.2006 Skąd: wiesz?? Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ehhh na ciezkie dni? Polecam RADIOHEAD tudziez MASSIVE ATTACK Sluchac tego najlepiej na sluchawkach tuz przed pojsciem spac. Rano czlowiek budzi sie niczym mlody motór. Bardzo ciezki klimat. A coz bez wokalu? Serdecznie polecam muzyke z filmu " Broken Flowers " Autorstwa Mulatu Astetque. Jak nie pomaga to zapodac sobie solidna dawke solidnego HArd Core'u ( ILLUSION RYKERS stary FRONTSIDE ) lub straight edge ( polski SUNRISE ). Gwarantuje, ze postawi nieboszczyka na nogi.
![]() -------------------- |
martusza |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 121 Dołączył: 17.05.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Edyta Jungowska - Nie Opuszczaj Mnie (wbrew pozorom nie jest to piosenka zrozpaczonej kobiety do mężczyzny, który ja opuścił, lecz do ojca)
Myslovitz - Wieża Melancholii Myslovitz - Długość Dźwięku Samotności Robert Plant - Stairway to Heaven Tori Amos - 1000 Oceans The Fugees - Killing Me Softly Edith Piaf - Non Je Ne Regrette Rien Radiohead - Creep Myslovitz - Chciałbym Umrzeć Z Miłości Coma - Spadam Seweryn Krajewski - Kiedy Mnie Już Nie Będzie Agnieszka Chrzanowska - Camille Claudel Magda Umer - Oczy Tej Małej Noir Desir - Des Armes Noir Desir - Ernestine Happysad - Wszystko Jedno Oraz cała płyta Sade "Lovers Rock" |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Robert Plant - Stairway to Heaven -.- -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Darkness and Shadow |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 12.12.2005 Skąd: z dziury zabitej dechami ;) Płeć: Kobieta ![]() |
Ostatnio szczególnie odbiło się na mnie to:
Modlitwa III Pozwól mi - Dżem Deadlocked - Tristania Cisza w jej domu - Closterkeller Vermillion pt I & II - Slipknot Fade to Black - Metallica Put your lights on - Santana & Everlast Little Angel - Deathstars A.T.W.A. - System of a Down Body Dialogue - Moonlight A View of the Burning Empires - Trivium Replica - Sonata Arctica Falling - Lacuna Coil -------------------- Forever, your eyes will hold the memory.
I saw your heart as it overtook me. We tried so hard to understand and reason But in that one moment, I gave my heart away. Wróciłam. Tak jakby. Moje forum. Przystań obłąkańców. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Blackfield - 1000 People, End of the World, My Gift Of Silence
-------------------- |
martusza |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 121 Dołączył: 17.05.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
T.Love - Jest Super, może nie najsmutniejsza, ale b. dołująca.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 07:35 |