Najsmutniejsze Piosenki, czyli to co nas wzrusza w muzyce
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Najsmutniejsze Piosenki, czyli to co nas wzrusza w muzyce
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Vilanda @ 10.09.2005 18:58) dla mnie nie. ;) za to na pewno Myslo - Dla ciebie, Kraków, Szklany człowiek John Frusciante - Every person, Remain Rogucki - Wrony, Piosenka pisana nocą, Anioły Coma - Droga na południe, 100 tys. jednakowych miast, Pasażer (akustycznie), Spadam, Zaprzepraszczone siły wielkiej armii świętych znaków, Turn back the river, Lesiu Ż., który przejedl sie okrutnie, ale nadal potrafi mnie poruszyc T.Love - Syn miasta, Prawdziwi kochankowie, Farben lehre - Nierealne ogniska, Rozkołysanka Indios bravos - Drogi Hey - List R.E.M. - I've been high, Disapear, Beat a drum, E-bow the letter, New test leper, At my most beautiful. (Everybody hurts NIE lubie.) Phills Colins - Another day in paradise Lamb - Gorecki RATM - Beautiful world Fisz - Sznurowadła The Analogs - Błękitne hełmy Moonspell - Capricorn at her feet (ale dawno tego nie słuchalam,w zasadzie nie wiem, jakie teraz wzbudziłby we mnie uczucia ten utwór...ale kiedys...w sumie smutne to byly odczucia ..) Children of Bodom - Angels don't kill Katatonia - Grey park Placebo - Without you I'm nothing, Special needs, Sleeping with ghosts. Łzy - opowiem wam moją historię (z płyty W związku z samotnoscia,która jest całkiem niezła) Jak wolność to wolność - To jeszcze noc Akurat - Do prostego człowieka, Wielki plan Kult - Ty albo żadna, Komu bije dzwon Kazik - Gdybym wiedział, to co wiem no to taka mieszanka - od rocka poprzez metal, oi! punk,punk rock,reggae,a skonczywszy na hh ;') i jeszcze Chryzantemy złociste zespolu Kury (tak tak :'P),ale to ze względów sentymentalnych... -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
o żesz, o rozkołysance zapomniałam!
Staralfur jest bardzo melancholijne (do pewnego mometu), chociaż tekst jest raczej ...zawiadacki? -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
prawdę mówiąc, to w większości przypadków tekstów Sigurów nawet nie czytam, bo nie uwazam tego za konieczne.nawet nie posiadając wiedzy na temat tego o czym śpiewa Jonsi ta muzyka ma w sobie tyle magii... i dodatkowo czyni to fakt, ze nie mam pojecia, co wokalista tam sobie zawodzi. :) a ładnie zawodzi... brzmienie i muzyka bardzo przyjemne,senne,bajkowe... calosc troche egzotyczna, za względu na język w jakim śpiewają i rodzaj wykonywanej muzyki...ale do czego ja dąże,bo zeszłam z tematu... dla mnie wlasnie ich muzyka utrzymana jest w takiej bajkowej konwencji, jest melancholijna, senna, ale nie ma w niej smutku...
zapomniałam przy T.Love napisać Punk is dead i... no własnie. nie mogę się zdecydowac, czy Ty i tylko ty w wykonaniu oryginalnym ,czyli wwykonaniu Brygady kryzys czy jako cover popełniony przez T.Love...T.Love zrobili chyba ten utwór ostrzej , z większym dramatyzmem... sama nie wiem... chyba jednak pierwowzór... Ten post był edytowany przez Kira: 10.09.2005 22:29 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
BBMak - Miss You more
3Gs- Crush Myra- Miracles Happen Goo Goo Dolls - Iris Placebo - Every me, every You Dżem - Do kołyski, List do M Kasia Nosowska (Hey) - List, Kochana, Tak mi Ciebie brak Kaoma- Lambada 2pac- Gheto Gospel (feat. E.Jones) Oasis - Wonderwall Celin Dion - My heart will go on Myslovitz - Dla Ciebie, Peggy Sue nie wyszła za mąż Nick Cave & the bad seeds - Where the wild roses grow RHCP - Under the bridge,Breaking the girl, Venice Queen No Doubt - Don`t speak Evanescence - My immortal Requiem For A Dream - Main Theme Metallica - Nothing Else Matters Perfect - Niepokonani Pink Floyd - High Hopes Children of Bodom - Angels don't kill ????????????? - Blue The Beatles - Hey Jude, Yesterday 3Doors Down - Kryptonite, So I need you New radicals - Someday You will know Ten post był edytowany przez grlouiee: 11.09.2005 15:24 -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** ![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
QUOTE ????????????? - Blue "Blue"? Czy chodzi o to z "Cowboy Bebopa"? Ending 26. odcinka? Muzyka Yoko Kanno, wykonanie Mai Yamade? *____* Zaczyna sie "Never seen a bluer sky..."? "Wonderwall" Oasis nie wpedza mnie w dola, wrecz przeciwnie. Wiaze sie z milymi wspomnianiami ;) Tak samo jak "Kiss from the Rose". Tylko kto to nagral? O_o Wiecie, to do "Batmana" ;P. No i "Chryzantemy zlociste" Kiro, mnie tez sie dobrze je wspomina. To ladna piosenka. No co? Facet cierpi, ona go zdradzila ;PPP Ostatnio znowu powrocilam do "Myslowitz". Jednak "Sen" i ta ostatnia z "Milosci w czasach popkultury" (nie mam przy sobie opakowania od kasety-tak, takie to stare ;P) najbardziej mnie doluja i najbardziej je lubie. Nie wiem dlaczego tak na mnie dzialaja O_o. "The Beatles" i "R.E.M." tez ostatnio mecze. A teraz, kiedy Sting ma przyjechac, mecze "Desert Rose". No i (nie smiac sie!!!) "Bad Day" tego no...a nie pamietam ;/ No, ale teraz popularna jest. - czyt. mam dola wywolanego wrzesniem ;P. Chyba sobie Maaye Sakamato wlacze... Ten post był edytowany przez Pszczola: 12.09.2005 19:55 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pat Metheny - Icefire. Najsmutniejsze piosenka. Chcę by towarzyszła mojemu pogrzebowi. Thomas Newman - Road to Perdition Yasushi Ishii - Bodhisattva Cathedral [pierwsza część, pwena piosenka z Hellsinga] Yoko Kanno (Macross Plus) - Voices (Acoustic version) Al Green - Ain't No Sunshine When She's Gone Lamb - Gabriel Mandy Moore - Only Hope Moby - Natural Blues Sigur Rós - Untitled One a.ka. V.A.K.A Sigur Rós - Untitled Three Sigur Rós - Untitled Four a.ka Nothing Song [dzięki Myśka..] Sigur Rós - Untitled Five - i reszta płyty "()", ale te szczególnie Sigur Rós - Ny Battery Sigur Rós - Svefn-G-Englar Sigur Rós - Ba Ba Nancy Wilson - Elevator Beat RJD2 - Making Days Longer Sage Francis - Crack Pipes Nirvana - Heart Shaped Box Silverchair - Anthem for the Year 2000 Led Zeppelin - Stairway to Heaven David Drew - Safety Love Myslovitz - Peggy Brown R.E.M - Loving My Religion U2 - Staring at the sun Fugees - Kiling me softly Mountain - Nantucket Sleighride R.E.M - Everybody hurts John Lennon - Imagine Edyta Bartosiewicz - Jenny Myslovitz - Długość Dźwięku Samotności Wilki - Son of the blue Sky U2 - Beautiful Day [przywołuje piękne wspomnienia, one smucą] Eagle Eye Cherry - Save tonight [-----||------] Dido - Thank You Toni Braxton - Un-Break My Heart Radiohead - Talk Show Host Limp Bizkit - Boiler Tab Two - Club Mambo Eldoka - Chodź ze mną Eldoka - Połamany Ludzik Eldoka - Plaża Gabriela Robin - Shehn-Vih Lahn Diglehs Chrono Cross OST - Reminiscence Chrono Cross OST - Reminiscence~Feelings Not Erased Chrono Cross OST - Radical Dreamers~Without Taking The Jewel Chrono Cross OST - Fragments Of Dreams Chrono Cross OST - Scars Left By Time Chrono Cross OST - Star-Stealing Girl Zero 7 - When It Falls Melanie Safka - Save me Jann Arden - Elsewhere Goo Goo Dolls - Sympathy Goo Goo Dolls - Iris Maaya Sakamoto & Shanti Snyder - You're Not Alone Gustavo Santaolalla - Do We Lose 21 Grams? Gustavo Santaolalla - Can Things Be Better? Gustavo Santaolalla - Can Dry Leaves Help Us? Gustavo Santaolalla - Can Light Be Found In The Darkness? Gustavo Santaolalla - When Our Wings Are Cut, Can We Still Fly? Yoko Kanno - Rakuen Yoko Kanno - Paradiso Yoko Kanno - Go to "Rakuen" Yoko Kanno - Strangers (Raj Ramayya) Yoko Kanno - Gravity (Maaya Sakamoto) Yoko Kanno - Could You Bite A Hand? Yoko Kanno - Heaven's Not Enough (Steve Conte) Yoko Kanno - Amore Amaro (Franco Sansalone) Yoko Kanno - Friends Yoko Kanno - Sold Your Soul Ike/Fokus/Rahim - 30.09.2000 Afu-ra - Whirlwind Thru Cities The Gathering - Broken Glass (Piano Version) Thomas Newman - Angella Undress Diox - Wątpie Jay-Z - 9th December Lorak/Gawer - Fortece Wersów K-Pax OST - Grand Central K-Pax OST - Bluebird i kilkanaście utworów z Final Fantasy VII. I tak właściwie wygląda moja playlista, niełatwo było ją skolekcjonować. Ponadto na płytach dużo rzeczy z lat 70.. Tutaj też kilka perełek się znalazło. Gdybym miał wybierać.. Wybrałbym top 15. Jak widać często Soundtracki. Są też utwory dla nastolatek zapatrzonych w romantyczne filmy.. Życie. Taki już jestem. Cos bym jeszcze dopisał pewnie.. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
przecie bucu dales swoja cala plejliste?!
i co do smutku ma afu-ra whirlwind czy lorak/gawer? |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(voldius @ 13.09.2005 07:05) Nie playliste tylko skrawek. Cała ma kilkanaście tysięcy pałko głupia ![]() Afura ma melancholijny bit i rap.. Kojarzy mi się z pewną kwestią. Tak jak L/G. Rap nieważny.. Bit i utwór kojarzy mi sie. Od tak. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Norriśka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: currently riding the lightning ![]() |
ależ płodni jesteście ostatnimi czasy...
-------------------- ![]() hiiil de łooooord, mejkit beter pleeeeejs, for juu end for miii end di entaaaajr hjumyn reejs! -Zapraszam na moje Forum Motoryzacyjne- WinAmp zapodaje: ![]() |
Ludwisarz |
![]()
|
życie.
moja mama przynajmniej ma dwie nogi. a slucham wlasnie "Can Thigs Be Better" bo wogole jestem cholernie smutnym czlowkiem jakos ostatnio, to znaczy od maja. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
życie to surfing - myslovitz.
-------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Tak samo jak "Kiss from the Rose". Tylko kto to nagral? O_o Wiecie, to do "Batmana" ;P. SeaL jest wykonawcą tej piosenki, uwielbiam ten utwór ale nie jest on smutny. Myslovitz - chciałbym umrzeć z miłości Gorillaz - demon days -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wziąłem się za Panterę i dochodzę do wniosku, że chłopaki nagrywali świetne balladki - z Hollow po prostu bije smutek i - co najlepsze - autentyczna gorycz i agresja po stracie kogoś bliskiego. reszta jest też niczego sobie, a do tego są bardzo "Panterowe" - po prostu nawet w najżewniejszej piosence muszą zagrać mocno i do przodu.
Mars Volta - ewenement, bo pełno w ich muzyce punk-rocka, funkowych odjazdów i radości z grania, a jednoczesnie płyty tworzone po stracie znajomych. Koncept-albumy, które trzeba słuchać od początku do końca, bo inaczej całość się rozpada [ale pojedyńcze kawałki i tak trzymają klasę] Punch Me I Bleed - niby COB najbardziej znane jest z szaleńczych i pędzących kompozycji, a tymczasem znowu nagrali świetną "balladkę" - powolnie przetaczającą się przez słuchaczy, z genialnym riffem w refrenie i wokalem, który tu idealnie pasuje - takie pseudo blackowe skrzeczenie wymieszane z growlem daje wybuchowy efekt, coś na miarę zeschizowanego człowieka oczekującego pomocy. -------------------- |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja dorwałem calkiem niedawno płytkę "X&Y" Coldplaya. Nigdy nie traktowałem tego zespołu jako jakiejś super-rewelacji mimo że są tak bardzo doceniani na całym świecie. Coldplay jak sama nazwa wskazuje gra piosenki raczej smutne, przygnębiające. Z nowej płytki więc polecem "what if", a ze starej płytki "Scientist" znaną wszystkim piosenkę "in my place". Smutne, smutne, ale nie ekstremalnie dołujące.
The Loners "Lucky Boy". Piosenka z filmu "Samotni", głęboko ale to bardzo głęboko zapadła mi w pamięć już x lat temu, gdy widziałem reportaz promujacy "samotnych". Dopiero niedawno udało mi się zassać tą piosenkę z neta i teraz ją mocno katuje. Przypomina mi zawsze jednego z bohaterów filmu, aczkolwiek nie był on raczej człowiekiem smutnym (miał tylko trochę przepalony mózg_ ![]() Ten post był edytowany przez Ahmed: 02.10.2005 23:12 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Kira |
![]()
|
Rzepczyno - Tylko jeden dom. ostatnio towarzyszy mi ciągle.
chciałam widzieć więcej a pustkę widzę wszędzie... -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
jedna z niewielu piosenek, ktora prawie zawsze potrafi zepsuc mi humor jest 'sober' tool'a. po raz kolejny polecam tworczosc nine inch nails - obowiazkowa pozycja dla wszystkich majacych ochote na dawke tekstow o samobojstwie, dragach i paru innych 'wesolych' sytuacjach.
poza tym, ostatnimi czasy lubie posmecic sobie przy the cure (teksty), niektorych kawalkach toma waitsa (swoja droga kiedys spotkalem sie z niezlym okresleniem jego balladek - cysterna wodki na dzien dobry). tyle na dzis, opieram sie na tym, co ostatnio mnie 'jesienniedeprech..e'. -------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Sober? Sober slucham jak mam zly humor, chyba tylko po to zeby sie w nim utwierdzic, ale nie przypominam sobie zeby mi ten humor popsulo. Natomiast linia melodyczna Mad World - personifikacja robotnika ktory wielka lopata kopie mi piekna depresje :P
Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 01.11.2005 15:13 -------------------- |
Ahmed |
![]()
|
QUOTE Natomiast linia melodyczna Mad World - personifikacja robotnika ktory wielka lopata kopie mi piekna depresje ![]() ja właśnie po obejrzeniu Donnie'go Darko znowu złapałem klimat na ten utwór. W wykonaniu Gary'ego Julesa i Micheala Andrewsa grającego na fortepianie - ten kawalek jest po prostu niesamowity. Jedyne co mnie ciekawi to jak brzmi oryginał w wykonaniu Tears for Fears. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
mida |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 99 Dołączył: 02.08.2005 Skąd: z Polski Płeć: Kobieta ![]() |
Ostatnio złapałam fazę na słuchanie muzyki z "Gladiatora". Najbardziej podobają mi się kawałki do walk. Niesamowite...
-------------------- "Na mój zew chłoń nocy smak, tylko nocą zatracisz duszę
Przeklnij ze mną słońca blask, pragnień twych nic już nie zagłuszy Uwierz mi i uwierz w noc, tylko nocą odkryjesz prawdę Sny wstydliwe skryje mrok, z marzeń nikt cię tu nie okradnie!" |
Quizer |
![]()
|
![]() Gusrim Gehorertz, Syn Odyna, Wielki Wódz Nordów, Arcykapłan Zakonu Auril Grupa: kontroler ruchu Postów: 671 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Wellington Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ludwig van Beethoven :]
-------------------- "We Stand Alone but Stand Together"
|
ZERO |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 12.11.2005 ![]() |
Najsmutniesza piosenka?? Hmmm.... ostatnio to poruszyło mnie "Wake Me up When September Ends" Green Day'a. No i Queen'ów "Show must go on" ( ale to drugie, zawsze mnie porusza ). I jeszcze muzyka z filmu o Copperfield'zie, nigdy nie pamiętam nazwy utowru...
Ten post był edytowany przez ZERO: 12.11.2005 16:05 |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
najsmutniejsze, czyli rozumiem najbardziej dobijające?
mnie dołuje zawsze "uciekinier" myslovitz, bardziej przez tekst niż przez muzykę. a z zagranicznych, nie wiem czemu, ale "my own prison" creeda i tego samego zespłu "one last breath". Tom Waits też. -------------------- |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wrzuce swoje ukochane zespoły i ich smutne piosenki
Black Sabbath -Changes Rainbow - Catch The Rainbow (wg mnie najlepsza piosenka w historii rocka) Dire Straits - Brothers in Arms Iron Maiden - Infinite Dreams aha no i standard: Led Zeppelin - Stairway to Heaven Rolling Stones - Angie Ten post był edytowany przez Katarn90: 12.11.2005 18:44 |
Ahmed |
![]()
|
Radiohead z szczególnym ostatnio naciskiem na "Fake Plastic Trees", coś pięknego.... Żałuję że wcześniej nie miałem okazji poznać tego zespołu, który przecież odmienił oblicze rocka lat 90. Są przecież wielką inspiracją dla wspólczesnych brytyjskich zespołów, Coldplay to przecież Radiohead pierwszej dekady XXI wieku.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 13:07 |