U- No- Poo
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
U- No- Poo
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
![]() ![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Uuu, Beatko, a co by Twój mąż powiedział?
![]() -------------------- just keep dreaming.
|
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Ale nie powie, bo się nie dowie:P....
-------------------- ![]() |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Gem, za przeproszeniem, to Ty masz męza????????????????????
-------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
![]() ![]() NIE!! Oczywiście, że to nie o mnie chodziło! Tu była mowa o kim innym!! Jesssu, gdybym miała wyjść za mąż w wieku 18 lat, to by mnie musiało nieźle pochlastać... ![]() -------------------- ![]() |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oj, wybacz, mój błąd.
Tak się tylko spytałem. Ale np. w hiszpanii(albo gdzieś tam indziej) dfziewczynki mogą wychodzić za maż juz w wieku 12 lam,a w szwecjji jest 12 letnia matka. -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Absolution |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 264 Dołączył: 06.10.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po prostu nie doceniacie instytucji małrzeństwa lub co gorsza pogardzacie nią.
Ten post był edytowany przez kubik: 09.10.2005 19:41 -------------------- ...
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oh i wish
Tylko jak sam widzisz na załączonym obrazku nie ma kandydatek :P -------------------- ...
|
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Ronald @ 09.10.2005 14:57) Oj, wybacz, mój błąd. Tak się tylko spytałem. Ale np. w hiszpanii(albo gdzieś tam indziej) dfziewczynki mogą wychodzić za maż juz w wieku 12 lam,a w szwecjji jest 12 letnia matka. a na ukrainie jest chyba już 10letnia , oc ciekawe , ojcem jest sąsiad ( uciekł ) starszy o ponad 10 lat. -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Ronald |
![]()
|
QUOTE(Absolution @ 09.10.2005 15:11) Oj, baaaaaaaaaardzo przesrane ![]() QUOTE(kubik @ 09.10.2005 20:38) To nie my. Tylko napalone latynoskie, meski, sowinistyczne świnie, które maja ochtę na młode, a debilne kraje na to przyzwalają. Często dziewczyna np. w arabskim kraju zacofanym, to dziewczybka nawet pierwszego okresu jeszcze nie dostła a już żona starego spruchniałego pedofila jest ![]() ![]() ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
kubik |
![]()
|
Przepraszam co masz do pedofili? Oni tylko kochają młode nieskażone ciała. Tylko kochają czyż to nie najpiękniejsze uczucie?
QUOTE To nie my. Tylko napalone latynoskie, meski, sowinistyczne świnie, które maja ochtę na młode haha! Nie latynowskie bo ich nie stać. Tylko niemieckie, amerykanskie czy szwedzkie. Męskie? Szowiistyczne? WTF?!? O_o LOL Mają ochotę? Lol To może nie 50 ale 20% facetów to pedofile. QUOTE a debilne kraje na to przyzwalają. Nie debilne a biedne. To różnica. Kiedy przymierasz głodem sprawy moralne mało dla ciebie znaczą QUOTE Często dziewczyna np. w arabskim kraju zacofanym, to dziewczybka nawet pierwszego okresu jeszcze nie dostła a już żona starego spruchniałego pedofila jest Wiesz co to jest sugardaddy? To jest jedyna szansa dla niej sie wyrwac z zacofania. Nikt nie móił ze świat jest piękny a Kami ma nas w zyc. Tak, BTW widze, ze masz okres w zyciu keidy chcesz zbawiać swiat. Ja w swoim wymyslałem sposoby walki z głodem ty umoralnianie. Ten post był edytowany przez kubik: 10.10.2005 16:46 -------------------- ...
|
Ronald |
![]()
|
Że jak?? Okres w życiu, w którym chcesz zbawić świat?????? Nie wiem co to jest sugardaddy. Ale raczej w hiszpanii czy w portugalii nie ma takiego zacofania i biedy, jka np. w Pakistanie.
-------------------- - A mugole...nie widzą nas?
kubik |
![]()
|
Sugerdaddy to jest taki ktoś kto ma kase i flirtuje z malolatą,
Dobra eot bo jestes daleko w tyle a mi sie niechce wyprowadzac cie na prosta -------------------- ...
|
Gem |
![]()
|
Te no wiesz kubik...lepiej przestań tak bronić tych pedofili, bo jeszcze wyjdzie na to, że sam jesteś
![]() Tak jak czasem się natknę na jakieś fanarty z Malfoy&Potter, albo jakiegoś Snape'a w negliżu to mnie telepie! niektórzy mają fantazje erotyczne na temat kilkunastoletnich dzieciaków i starych pierników to ja dziękuję...ale coś takiego powinni opatrzyć jakimś znakiem, bo kiedyś ktoś oczy sobie połamie :/. Ale moze byśmy tak przeszli do tematu... ![]() -------------------- ![]() |
kubik |
![]()
|
Andrzej Samson chciał leczyc pedofili. Leczyć! Bo to o jest dewiacja. Gdyby polegała nie na krzywdzeniu dzieci nikt by się tym nie przejmował.
Ale dzieki cudnemu Fucktowi mozemy sie pozegnac z uleczeniem pedofilów ze społeczenstwa. <--- duzo goryczy Ahhh jak ja bym chciał by Adrzej pozwał fakt o tyle by to gówno poszło z torbami -------------------- ...
|
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
To może ja doleję troszkę oliwy do ognia
![]() ![]() Kubik ma rację. Pedofilia jest chorobą, w różnym stopniu uleczalności, ale jest. Pomijam już, że zawieranie w jednym zdaniu stwierdzenia o kastracji i wieszaniu, a jednocześnie o chorobie i potrzebie leczenia jest delikatnie mówiąc nielogiczne. Nie wiem tylko, co tu mają do tego fan arty Potter & Malfoy, na których uwiecznia się rysunkową bądź fotomontażową miłość pomiędzy dwoma kilkunastoletnimi chłopcami (z których jeden ma lat 16, a drugi właśnie skończył 18, bo na fotomontażach siłą rzeczy jest z reguły Daniel Radcliffe i Tom Felton) lub nawet mężczyznami (fan art ma to do siebie, że może sobie wybiegać w przyszłość ile tylko zechce). Czy ktoś będzie próbował mi wmówić, że kilkunastoletnie dziewczyny nie uprawiają seksu bądź choćby pieszczot ze swoimi chłopakami??? Nie widziałam osobiście ani jednego erotycznego fan artu z postaciami HP w wieku dziecięcym (co rzeczywiście byłoby chore), przeglądam za to mnóstwo slashowych i bardzo mi się podobają (te dobre, oczywiście). Myślę, że w tym przypadku, Gem, nie chodzi o tępienie pedofilii, ale o zwykłą homofobię. Podobnie rzecz ma się z parringiem Snape & Harry bądź Snape & Malfoy (ciekawe, że nie wspomniałaś o innym, równie popularnym - Snape & Hermiona). Dorosły facet i młody chłopak? Trochę kontrowersyjne, ok. Ale chłopak, nie dziecko. Szesnasto- czy siedemnastolatek plus trzydziestoparolatek budzi zgorszenie, ale siedemnastoletnia panna z takowym już nie? Mało to takich par? I jeszcze nie słyszałam, by ktoś wówczas o pedofilii wołał. Może to nie jest do końca zgodne z pewnymi normami społecznymi, ale jeśli odbywa się za obopólną zgodą i przyzwoleniem - nikomu nic do tego. Nastolatki też bywają różne, jedne bardziej rozwinięte (psychicznie), inne mniej. I niektóre mają zjazd na starszych od siebie, nawet dużo. Nic nie poradzisz. Ja też mam syna, dwanaście lat w lipcu skończył. I może nie byłabym zachwycona, gdyby w wieku lat siedemnastu zafundował sobie kochanka o dwie dychy starszego od siebie, ale na pewno bym go nie nawyzywała, tylko próbowała dowiedzieć się dlaczego. Bo jeśli chłopak wychowany w zdrowej, normalnej rodzinie zdradza takie skłonności, to znaczy, że po prostu tak ma i można ewentualnie przespacerować się z nim do psychologa, żeby to fachowo zanalizować (bo a nuż jednak coś w tej rodzinie zgrzyta, a mi to umknęło), a następnie zaakceptować i kochać dalej takiego, jakim jest. Gdyby natomiast związał się ze swoim mniej więcej równolatkiem płci również męskiej, najzwyczajniej w świecie nie zrobiłabym nic. Poza zwykłymi rzeczami, jakie się zwykle robi gdy Twoje dziecko się zakocha - chęcią poznania jego sympatii, zaproszenia ich razem na obiad i tak dalej, oczywiście. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Gem |
![]()
|
QUOTE(estiej @ 13.10.2005 15:02) Jeśli ktoś otworzy specjalny temat o pedofilii, to jako stary piernik, też się może wypowiem, ale w temacie o zatwardzeniu? Eeee...jaki tam z ciebie piernik...w końcu jesteś tu z nami ![]() Dobra... ![]() ![]() QUOTE ciekawe, że nie wspomniałaś o innym, równie popularnym - Snape & Hermiona). Dorosły facet i młody chłopak? Trochę kontrowersyjne, ok. Ale chłopak, nie dziecko. Owca, pomijam już fakt, że istnieją tacy ludzie, którzy tworzą tego typu arty, bo raczej każdy zdaje sobie z tego sprawę: http://snarry.individum.com/art/001184.php ...nie powiesz, że to nie zajeżdża pedofilią. Nie wiem co sobie myślał ten, kto to narysował. To wyjątkowo trudna kwestia, bo niewiadomo kiedy kończy się odpowiedzialność autora za to co tworzy, a zaczyna nasza własna, za to co oglądamy. Jezeli ktoś nie chce zepsuć sobie swojego obrazu sytuacji, postaci, to się nie będzie babrać w takich artach, czy nawet ficach. Ale z drugiej strony z taka osobą musi być coś nie tak, skoro postacie z książek zamienia w pedofili, gejów i lesbijki. My point is, niedługo ludzie będą pisać o związku między Tygryskiem a Prosiaczkiem. W życiu nie przeszłoby mi przez myśl, że taki Snape pała pożądaniem do Pottera i na odwrót. Ja jestem tolerancyjna, ale jakieś granice powinno się zachować. -------------------- ![]() |
owczarnia |
![]()
|
A czy ja bronię pedofili? Nie. I nigdy nie będę bronić, bo to potworność. Z tym, że ta potworność jest chorobą, nie świadomym wyborem, i z tego trzeba zdać sobie sprawę.
Co do tego konkretnego arta - masz rację, jest nie do przyjęcia, nawet jak dla mnie. Ale z kolei my point is, że nie każdy art z udziałem Snape'a i Harry'ego jest taki, z oczywistych względów polegających na tym, że dzieckiem młody Potter jest w zasadzie tylko w pierwszych czterech tomach (może piętnastolatek to jeszcze nie partner do seksu, ale już też i nie dziecko). I o ile zgadzam się z tym, że z osobą rysującą arty z w stylu tego, do którego wkleiłaś link rzeczywiście prawdopodobnie nie do końca wszystko jest w porządku, o tyle z gejowskim czy lesbijskim aspektem kompletnie nie mogę się zgodzić. Dodatkowo: skąd przekonanie, że bohaterowie HP są "zamieniani" w cokolwiek? Wszak nie wiemy nic o ich orientacjach seksualnych? Zresztą już Alfonso Cuaron, reżyser Więźnia Azkabanu, bardzo wyraźnie zarysował Remusa Lupina jako geja, a dzieciaki wprowadził w okres dojrzewania. I słusznie. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
kubik |
![]()
|
Nie przesadzacie?
Przeciesz tam nic nie ma. No chyba, że przeszkadza wam sam fakt homo? Ale wtedy nie powinnyscie się wypowiadac bo wasza opinia będzie z góry skrzywiona do homoseksualnej miłosci Ten post był edytowany przez kubik: 16.10.2005 17:36 -------------------- ...
|
Mione |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 141 Dołączył: 17.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Owczarnia ma trochę racji. Cauron w jednym z wywiadów powiedział że chce żeby dzieciaki postrzegały Lupina, jako "ulubionego homoseksualnego wujka" ( w efekcie filmowy Lupin kojarzy mi się z pedofilem) cokolwiek ma to znaczyć
![]() A co do tych fanartów...pół biedy gdy są to tworzone przez fanów ilustracje z orginalnymi wyobrażeniami postaci z książek...są wystarczająco obrzydliwe, ale do przełknięcia. Gorzej w przypadku fotomontaży z udziałem aktorów z filmów HP. Nie wiem jak wy, ale gdybym była Alanem Rickmanem albo Jasonem Isaackiem wpadłabym w szał widząc w sieci siebie obściskującego gołego Daniela Radcliffa albo Toma Feltona. A pedofila z prawdziwego zdarzenia doczekaliśmy się w HBP w postaci Greybacka. Ten post był edytowany przez Mione: 17.10.2005 13:29 -------------------- ![]() |
Gem |
![]()
|
![]() QUOTE(estiej @ 16.10.2005 18:18) QUOTE(owczarnia @ 16.10.2005 23:48) ... Zresztą już Alfonso Cuaron, reżyser Więźnia Azkabanu, bardzo wyraźnie zarysował Remusa Lupina jako geja... ![]() ![]() ![]() ![]() ...eeeee, ![]() QUOTE(Mione @ 17.10.2005 14:25) A co do tych fanartów...pół biedy gdy są to tworzone przez fanów ilustracje z orginalnymi wyobrażeniami postaci z książek...są wystarczająco obrzydliwe, ale do przełknięcia. Gorzej w przypadku fotomontaży z udziałem aktorów z filmów HP. Nie wiem jak wy, ale gdybym była Alanem Rickmanem albo Jasonem Isaackiem wpadłabym w szał widząc w sieci siebie obściskującego gołego Daniela Radcliffa albo Toma Feltona. A wiesz ze też sie nad tym zastanawiałam. Jak oni w ogóle reagują na te arty? No ja bym nie była zadowolona nawet na miejscu takiej watson, że obmacuje mnie na zdjęciu stary oblech... http://www.deviantart.com/deviation/21570830/ http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...6lr%3D%26sa%3DN ...to jest tragiczne <ściana> ![]() poprawione ![]() Ten post był edytowany przez Gem: 19.10.2005 14:48 -------------------- ![]() |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Mnie ten ostatni link nie działa ;]
Faktem jest, że ludzie, w tym fani HP, mają różne zboczenia i dziwne skłonności do łączenia postaci w pary, o których np ja osobiście nigdy bym nie pomyślała. Draco i Harry? No dobra, mogę zaakceptować ostatecznie. Ale dla mnie osobiście Harry/Severus czy Hermiona/Severus są nie do przyjęcia, biorąc pod uwagę nie tylko różnicę wieku, ale także to, jakie te postacie są. Remus/Syriusz? Dziwne mi się wydaje, że niektórzy ludzie nie chcą wierzyć w normalną przyjaźń między dwoma mężczyznami, tylko od razu doszukują się czegoś więcej. Po prostu to troszkę dziwne... a Lupin w filmie? Nie no, gejem wprost nie zalatywało, ale gdyby się uprzeć, to można by się było czegoś tam dopatrzeć... ![]() Co do artów wykorzystujących twarze aktorów - ładne, często romantyczne rysunki przedstawiające Harry'ego z Ronem, Harry'ego z Hermioną czy Rona z Hermioną wyglądających tak jak Dan, Rupert i Emma, są w porządku. Ale tak jak ktoś napisał, łączenie postaci o twarzy Daniela czy Toma z postaciami wyglądającymi np jak Alan Rickman jest po prostu niesmaczne. -------------------- just keep dreaming.
|
Ronald |
![]()
|
No to teraz wypowiem się JA
![]() estiej>tej książki nie znam i nie na jej podstawie się wypowiadam Fan arty przedstawiające pedofilskie albo gejowskie parki(Hermiona+Snape; Haarry+Snape) sa tylko wyrazem czyjejś chorej wyobraźni, ale moga ostatencznie byc tolerowane. Jednak jak juz ktos zauważył, takie fotomontaże to nie tylko debilne CUS, ale tez obraza dla aktorów. Bo jak widzimy twarz takiej Watson z takim Rickamanem to nie odczytujemu tego jako Hermiona+Severus tylko jako Emma+Alan. A to jest zwykłe chamstwo. Remusa gejem bym nie nazwał. Taka jest dziwna mentalność ludzka, że jak dziewczyny się całuja na dzień dobry(często w usta, a nie tylko w policzek) to jest wszystko OK, bo to są przyjaciólki. Ale jakby chłopak powiedzmy objął sie z drugim i klępnął go po plecach to tro jest zaraz pedalstwo. Zgadzam się równiez z owczarnią i kubikiem, że pedofilia jest chorobą, ale nadal uważam, że tych ludzi można określac epitetami, których juz wcześniej użyłem. Nie rozumiem dlaczego owczarnia uważa, że jesli jej syn przyprowadzi sobie CHŁOPKA, żeby jej go przedstawić to ona przejdzie nad tym do porządku dzienneg,o. Rozumiem, że to nie jest zależne od niego, ale wg mnie pogadanka z dzieckiem by się przydała. Wracając do artów. Ludzie, którzy tworzą te dziwne akty muszą miec równiez ciutek spaczona psychike skoro zwykłe postacie z książki, w której te postacie mają relacje typu uczeń-nauczyciel, łącza w pary kochankow. Człowiek normalny jak coś czyta to przyjmuje to takim jakie jest, a nie dorabia jakieś chore ideologie. A ci ludzie wymysłaja coś co wiadomo, że sie nie zdaży. A tak poza tym to ja dzieckiem nie jestm choć mam 14 lat ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
kubik |
![]()
|
QUOTE Ale jakby chłopak powiedzmy objął sie z drugim i klępnął go po plecach to tro jest zaraz pedalstwo. Nieprawda. Ja bardzo często tak obejmuje mojego kumpla. QUOTE Rozumiem, że to nie jest zależne od niego, ale wg mnie pogadanka z dzieckiem by się przydała. Nie, Owczarnia po prostu by się cieszyła z tego, że jej syn jest szczęśliwy bo znalazł kogoś sobie. Płeć tego kogoś, zeszła na dalszy plan. Ważne jest 'czy' a nie 'kogo'. -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 05:20 |