Rozstanie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Rozstanie
Time Robber |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 18.04.2005 ![]() |
***Nowe życie - "ROZSTANIE"***
Łagodną ścieżką świadomości poruszam się ostrożnie, całkiem już zdecydowany na gest ostatecznej rozpaczy. Zwiewne skrzydło niepamięci otula białym puchem wpatrzone z ufnością oczy i wyciągnięte w ciszy dłonie. Mgła smutku dotyka ust, które ściśnięte milczą, a pamięć cienką stróżką krwinek zapisuje w sercu słowa i obrazy. Nie jestem wolny od łez, nie jestem wolny od bólu, ale świadomie jestem gotów, przyjąć opłatek nowego życia. Ten post był edytowany przez Time Robber: 09.09.2005 21:10 -------------------- Czas nie czeka
Czas nie stoi Zegar czasu Też się boi! |
Smerfka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 08.06.2004 ![]() |
Nie podobało mi się.
Jak dla mnie "na siłę" starałaś się ubarwić wiersz, używając całego mnóstwa różnorakich - owszem, ciekawych - epitetów,czy metafor i... właśnie na tym polega Twój problem. Owszem, każda poezja potrzebuje kilku środków petyckich, które ją ubarwiaja,ułatwiają odbiorcy zauważenie obrazu, który poeta chciał przekazać, ale... kiedy jest ich po prostu za dużo, wiersz traci swój wyraz, staje się sztuczny, mało prawdziwy... Oczywiście - są ludzie, którzy potrafia łączyć te dwie rzeczy Tobie - niestety - się nie udało. Nie przekonałaś mnie. Następnym razem nie staraj się za wszelką cenę napisać czegoś "innego" - to nie zawsze popłaca. Prostota - też może być piękna. -------------------- ***** One day u'll ask me - "what's more important for u, ur life or mine?" And I'll say : mine... And u'll walk away, never knowing, that YOU are my life... *** "Najbardziej odczujesz brak drugiej osoby,kiedy będziesz siedział obok niej, wiedząc, że ona już NIGDY nie będzie Twoja..." |
Time Robber |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 18.04.2005 ![]() |
Raczej nie starałem sie pisać na "siłę" raczej starałem się przekazać atmosferę chwili, w któej odbywają się zdarzenia opisywane przeze mnie - ale szanuję Twoje zdanie, może następne wiersze Ci "podejdą"!
-------------------- Czas nie czeka
Czas nie stoi Zegar czasu Też się boi! |
Smerfka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 08.06.2004 ![]() |
QUOTE(Time Robber @ 22.08.2005 18:04) Raczej nie starałem sie pisać na "siłę" raczej starałem się przekazać atmosferę chwili, w któej odbywają się zdarzenia opisywane przeze mnie - ale szanuję Twoje zdanie, może następne wiersze Ci "podejdą"! Nie chodzi o to,aby po napisaniu utworu tłumaczyć, co chciałeś w nim przekazać... Ja odebrałam ten wiersz właśnie w ten nieprzyjemny sposób i oczywiście - jak słusznie podkreśliłeś - miałam do tego prawo, ale - też liczę na to,że inne będą lepsze. A to już zależy tylko od Ciebie... Pozdrawiam i życzę weny! -------------------- ***** One day u'll ask me - "what's more important for u, ur life or mine?" And I'll say : mine... And u'll walk away, never knowing, that YOU are my life... *** "Najbardziej odczujesz brak drugiej osoby,kiedy będziesz siedział obok niej, wiedząc, że ona już NIGDY nie będzie Twoja..." |
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
sztuczne (tak odbieram). Zgadzam się ze Smerfką.
-------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
Susanne |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 17.04.2005 Skąd: Europa ![]() |
A mnie się ten wiersz podoba, lekki z nutką melancholii, pracuj dalej...
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:23 |