[zabawa Filmowa], zgadnij co to za film?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[zabawa Filmowa], zgadnij co to za film?
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jest to idea zaczerpnięta z innego forum. Jedna osoba pisze w swoim poście o jakimś filmie, daje wskazówki ( ale nie piszcie od razu całej obasdy i reżysera//im trudniejsza zagadka tym lepiej). Trzeba odgadnąć co to za film. Jeśli zagadka jest zbyt trudna to podaje się kolejne wskazówki.Jeśli odpowiedź jest dobra to zwycięzca zadaje nastepną zagadkę.
Ten post był edytowany przez Ahmed: 29.08.2005 16:17 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
To macie ;P :
"To moje sąsiedztwo. A to- moja ulica. To... moje życie. Mam czterdzieści dwa lata. Mniej więcej za rok będę martwy. Oczywiście jeszcze o tym nie wiem. A w pewnym sensie... już jestem martwy". Dysponuję angielską wersją tego cycatu, ale to by było za proste ;P Jak za trudne, to mogę rzucać cycatami typu "Kargul, podejdź no do płota" czy "Nie ze mną takie numery, Brunner" |
Wena |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 10.04.2005 ![]() |
czyżby American Beauty?
jam stary czytelnik. witam wszystkich przy okazji ;> -------------------- porównaj to z resztą, wybierz drogę najlepszą
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
si, amerikan bjuti.
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ludzie Ludzie!!!
Uważam że lepiej będzie jesli bedziemy zgadywać nie po cytatach tylko opisywać treść filmu w jednym, dwóch zdaniach. Np. Dwójka braci próbuje zdobyć kasę by uratować sierociniec przed zamknięciem. Zacznę więc.... Pewien pisarz przeżywa kryzys związany ze swą twórczością. Poznaje kobiete wychowującą grupkę dzieci, które stają się dla pisarza natchnieniem do stworzenia swego najwiekszego dzieła. Ten post był edytowany przez Ahmed: 29.08.2005 20:18 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Visala |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 26 Dołączył: 11.05.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Marzyciel? [finding neverland]
to teraz ja? mlody chlopak mieszkajacy w malym miasteczku na islandii marzy o ucieczce z tegoz kraju, najlepiej na cieple wyspy. zyje z ojcem alkoholikiem i dziwna babka. poznaje dziewczyne, ktora probuje namowic do wyrwania sie z tego 'wiezienia'. jesli napisze, jak sie nazywa, albo kim jest, to bedzie zbyt latwo... |
Ahmed |
![]()
|
"noi albinoi"
![]() Film opowiada historię kobiety która po przeżyciach w Oświęcimiu postanawia rozpocząć życie w Ameryce. Spotyka swoją wielką miłość, mężczyznę który okazuje się być schizofrenikiem. Jeden z najlepszych filmów XX wieku, piękny i wzruszający. Ten post był edytowany przez Ahmed: 29.08.2005 22:35 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Wena |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 10.04.2005 ![]() |
''Wybór Zofii'' z genialną Meryl Streep
Film rozpoczyna się od niezapomnianego momentu; bohater znajduje odcięte, ludzkie ucho. wiem, że banalne, ale pora późna jam zimprezowana, myśleć mi się nie chce ;] -------------------- porównaj to z resztą, wybierz drogę najlepszą
|
Ahmed |
![]()
|
BLue Velvet w reżyserii Lyncha.
Szaleni kochankowie podróżują po Ameryce dokonując serii morderstw. W ślad za nimi podąża policja oraz pewien reporter pragnący uwiecznić parę psychopatów w swoim reportażu. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Wena |
![]()
|
proooste
![]() ''Natural Born Killers'' (Urodzeni mordercy). pytanie oddaję ;] Ten post był edytowany przez Wena: 29.08.2005 23:43 -------------------- porównaj to z resztą, wybierz drogę najlepszą
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
mkay, przejmuje ster
![]() dziewczyna dowiaduje sie ze jest nosicielka wirusa hiv, probuje znalesc swojego bylego, znajduje go pod koniec dnia, na imprezie w lozku z inna, socjologiczny, amerykański ![]() ulatwie moze odrobine Ten post był edytowany przez voldius: 29.08.2005 23:53 |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
kids? :F
nie widzialam, ale wiem, ze lubisz. edit: no, to kids ;p dwoch 30latkow wybiera sie na kawalerski tydzien, poprzedzajacy slub jednego z nich. jeden bawi sie w towarzystwie win, drugi penetrujac cialo stephanie. Ten post był edytowany przez Myśka: 30.08.2005 10:06 -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Ahmed |
![]()
|
Hmmm...."Bezdroża"???
Główny bohater zostaje przeniesiony wstecz w czasie by uratować świat od zagłady spowodowanej przez.....śmiercionośny wirus (jednak o tym dowiadujemy sie na samym końcu). -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
12 małp
Doktor po wypadku postanawia pomóc chłopcu, który widzi umarłych. easy -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
6ty zmysł.
okej. znowu cos trudniejszego... /zalezy dla kogo ![]() pieciu chlopcow z wielka fascynacja obserwuje zycie pieciu siostr... a wszystko tragicznie sie konczy. |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
ojejku!
to fajny film musial byc. edit: okej, znalazlam. the virgin suicides. i opis filmu: mike to imie zenskie czy meskie? [welcome to europe!] ![]() Ten post był edytowany przez Myśka: 30.08.2005 20:07 -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
eurotrip?
|
Myśka |
![]()
|
eurotrip :)
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dwaj policjanci znajdują zwłoki, których właściciel przejadł się....
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
siedem?
-------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
to fajnie, bo nawet tego filmu nie obejżałam ;>
północny wiatr gra w tym filmie znaczącą rolę (; jak również wyimaginowany kangur ;p -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Visala |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 26 Dołączył: 11.05.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Czekolada!!!! [mniam =D]
mozna powiedziec, ze przemoc jest glowna bohaterka tego filmu. mezczyzna wybiera resocjalizacje zamiast dlugiego wyroku. doswiadcza na wlasnej skorze tego, co zrobil w przeszlosci innym ludziom... czlowiek ze wstretem do przemocy nie moze normalnie f-cjonowac w spoleczenstwie. auć. Ten post był edytowany przez Visala: 31.08.2005 19:05 |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Mechaniczna Pomarańcza ?
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
okej... ; )
starszy człowiek dowiaduje się o chorobie brata. wyrusza w drogę przez kilka stanów kosiarką... |
Shell |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 459 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: z krainy Oz Płeć: Kobieta ![]() |
Prosta Historia?
mam nadziej ze tak ![]() wiec ja mam łatwą zagadke: Rzwódka wytacza sprawę wielkiej korporacji. jak napisze o co to bedzie za latwo ;P Ten post był edytowany przez Shell: 31.08.2005 21:16 -------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 03:31 |