Ideały, Chwila refleksji...?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Ideały, Chwila refleksji...?
kelyy |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 202 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
"Ideały"
Lustrzane odbicia mijają mnie, nasycone barwą codzienności. Życie bez życia ogarnia cię, bez krztyny zmienności. Tchnienie bez celu, bez pragnień, bez wspomnień... A niby tak wielu, chce marzyć. Zapominasz o... Śnieniu we śnie. Zapominasz o Istnieniu istniejąc. Zapominasz o Drodze szukając jej wciąż, przecież... A tak trudno zawrócić. ................................................................................... Ten wiersz to nie moje podejście do życia. Ja z natury jestem optymistką. Po prostu taka chwila reflekji... Może warto się zastanowic czy kroczymy dobrą ścieżką? Ten post był edytowany przez kelyy: 30.08.2005 20:18 -------------------- Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy" |
Anita |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 88 Dołączył: 13.05.2004 Skąd: (z)myślona ![]() |
"Zapominasz o Istnieniu
istniejąc." jakoś najbardziej we mnie trafiło. tak dokładnie. błądzenie... ale nigdy nie uzyskasz pewności, czy ta wybrana ścieżka jest właściwa. prawie nigdy. nie da się ukryć, skłania do refleksji... -------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Jej. Przede wszystkim za krótkie te wersy. Pojedyncze słowo użyte jednokrotnie jest ok, ale tu trochę nadużyłaś. Chaotycznie, rymy niepotrzebne.
No, ale jakaś wrażliwość niby w tobie jest :) |
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
pierwsza tak jakby zwrotka to nie to. Rymy jednak zawaliły treść. Nie trafiło do mnie.. jakoś nie. Chyba przez barierę nastroju. Ale podoba mi się mówiąc banalnie i prosto.
A myślę że nie warto się zastanawiać czy nasza droga jest dobrą drogą. Jest tyle rozwidleń.. na każdym kroku. Tyle decyzji które zmieniają bieg zdarzeń i kierunek ścieżki. Trzeba tylko zauważyć różnice. Zresztą dla każdego droga jest inna, dla jednych lepiej dążyć za czymś nowym, dla innych znowu lepiej być konsekwentnym.. Jestesmy zbyt skomplikowani a jednocześnie zbyt prości żeby wspólnie myśleć nad hm.. życiem. -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Aj, nie lubię rymów (powtarzam się? XD)
Coś w tym jest. Ale... urywane zdania wprowadzają taki bełkot, wybijają z rytmu i w sumie sprawiają, że łatwo się zapomina o wierszu. Bo jeszcze pisząc początek tej wypowiedzi, miałam pełen obraz wiersza, ale on cały czas ulatuje, ulatuje... I zostaje kilka suchych, acz trafnych fragmentów. A wiersz to nie puzle. Powinny zostawać w całości. Ćwiczyć proponuję, bo może być kiedyś ciekawie ![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 07:30 |