Człowieczy Przetwór
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Człowieczy Przetwór
Semurius |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 04.09.2005 ![]() |
Człowieczy przetwór
Zamknięty w słoju fermentuje z cukrów dodanych wcześniej. Obrasta w łoju emocji wtórnych idei nie swej. Widzi to świat mówiąc go właśnie budulcem tym. Słowami jak brat napełnia czyniąc pusty dym. Pracy to zbiór poleceń garść wiadomo co. Dodatki bzdur usuwa w cień - po co to? Dziś dnia nie było a wieczny ciąg co trwa długo już. Deszczem nie myło nie padał dźwięczny - chmury wiszą tuż. Ciśnienie rośnie ubija masę w zbitą ciecz. Jak przyzwyczajenie, które nabyto żyjesz - tak, becz... -------------------- Z Agrochemią za pan brat
duży ogród, tłusty sad! |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ja też nie rozumiem o co w tym chodzi. Chaos, chaos, chaos... A rymy - aż zęby bolą.
QUOTE dodanych wcześniej. Obrasta w łoju emocji wtórnych idei nie swej. Chciałam delikatnie zauważyć, że tu rytm poszedł w czorty (zresztą nie tylko tu, ale tu aż po uszach dzwoni.) Robiąc taki rym akcent w ostatnim wersie kładziesz na "nie". Bo WCZEśniej - NIE swej. A brzmi to bardziej po polskiemu niż po polsku i w zębach zgrzyta. Ten wiersz nie podoba mi się zupełnie. Ten post był edytowany przez Sihaja: 05.09.2005 09:14 -------------------- |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
A ja myślę, że w Tobie jest potencjał, bo piszesz mądrze, aczkolwiek słowa chyba wymykają Ci się spod kontroli, gubisz rozpozęte myśli, nie bardzo wiesz jak to wszystko zebrać do kupy, aby było ładnie. Rozumiem, każdy chce pisać oryginalnie, inaczej niż całe przecież szare społeczeńswo -- ale pamiętej, że nawet mistrzowie uczyli się od mistrzów. Nie wysilaj się na rymy -- one przychodzą z czasem, a czasem w ogóle nie przychodzą, jednak takie wymuszone więcej potrafią zaszkodzić, niż dodać utworowi uroku. I nie przejmuj się krytyką, bo ona jest po to, aby Ci pomóc. Nawet ta najoschlejsza, i nawet ta Sih (;
-------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ej, no, ja nie jestem taka wiedżma ;P
-------------------- |
Semurius |
![]()
|
Dziękuję za krytykę i słowa otuchy. Zgodzę się, że forma trochę kuleje ( jest to w końcu domeną początkujących
![]() Myśl tą trudno nazwać wypadkową "moich rymów częstochowskich" ![]() Co do formy - obiecuję poprawę ![]() ![]() -------------------- Z Agrochemią za pan brat
Time Robber |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 18.04.2005 ![]() |
Wiadomo, że twórca pisze przede wszystkim dla siebie - może potraktowałeś tą zasadę zbyt serio!
-------------------- Czas nie czeka
Czas nie stoi Zegar czasu Też się boi! |
Semurius |
![]()
|
Rozumiem, uczę się na błędach. Czasem trudno stwierdzić co nimi jest. Teraz wiem o jakie się potknąłem i skrzętnie to wykorzystam w pisaniu lepszych rzeczy:)
-------------------- Z Agrochemią za pan brat
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
W pewnym sensie powtórzę po przedmówcach (przedpisach?
![]() ![]() Natomiast co do samej treści nie mam żadnych zastrzeżeń. Próbowałeś przekazać coś istotnego, co czasem zauważamy kątem oka, ale co z reguły w codziennym życiu wymyka się naszej ograniczonej percepcji. Sęk w tym, że forma wszystko pogmatwała, zchaosiła, wymemłała, przeżuła i wypluła. Ot co. Ten post był edytowany przez Cailith: 06.09.2005 18:49 -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:21 |