Czy Ktoś Z Fanów Hp Czyta Inne Książki?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Czy Ktoś Z Fanów Hp Czyta Inne Książki?
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Muszę Cię zawieśc ale 90% ludzi których znam i którzy czytali LOTR-a to zrobili to zanim P.Jackson ogłosił że zabiera się za ten film
![]() Fakt faktem że film spowodował w wielu osobach taką reakcję że sięgnęli wówczas po książkę, ale myslę że to nie powinno iść w tym kierunku. Adaptacja filmowa wspaniała, każdy fan mógł sobie taka tylko wymarzyć, ale książka ma to dodatkowe "coś" w sobie. Ten post był edytowany przez Ahmed: 19.09.2005 20:38 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Alexa666 |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
a ja nie przeczytałam LOTR i nie przeczytam bo nie chce mi się wysilać umysłu
no i mam zajebistą lukę w życiu, kto mnie nie lubi? |
Mroczny Wiatr |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 223 Dołączył: 07.09.2005 Skąd: Mroczny Zakątek Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() ![]() Huncwotka nie zakładaj się. LOTR nie leży na półkach od premiery kinowej tylko właśnie - wiecie że już 50 lat minęło? ![]() Acha i żebym nie zapomoniał ![]() ![]() -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand! ![]() |
Doti |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 34 Dołączył: 19.09.2005 ![]() |
LOTR czytałam ale tylko I część a na II skapitulowała.m
![]() ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(estiej @ 20.09.2005 04:34) QUOTE Saving Cedric's body reminded me of the Hector-Patroclus-Achilles triangle in the Iliad. That's where it came from. That really, really, really moved me when I read that when I was 19. The idea of the desecration of a body, a very ancient idea...I was thinking of that when Harry saved Cedric's body. http://www.the-leaky-cauldron.org/quickquo...-ew-jensen.html Może czytanie Iliady nie jest jednak takim głupim pomysłem? Lol, nikt nie mówił że głupim ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bez urazy, ale wolę pozostac przys woim avatarku przy najminiej na chwilę(w końcu to moj pierwszy raz
![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Alynn |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 19.09.2005 ![]() |
QUOTE(estiej @ 20.09.2005 10:35) ...głęboka jak bajoro podsuszone przez upały... Nie, nawet mi się podobała. Ale przypuszczam, że mam po LOTRze tudzież Silmarillionie dziwny nawyk porównywania i on się podczas lektury książek Le Guin uaktywnia. Po porstu u niej to wszystko jest takie płytkie. Gawędzą sobie o pierścieniu Erreth-Akbe i to brzmi, jakby ktoś go wczoraj z taśmy zdjął ![]() Taaak, nie sposób we mnie fana LOTRa nie poznać ;] Prawda, prawda. Jak i też prawdą jest, iż fani HP czytają książki... QUOTE Chciałem się dowiedzieć czym ci ludzie sie tak jarają. No, jest się czym jarać ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Ależ nie ma problemu, ja po prostu uwielbiam Ruperta na tym zdjęciu
![]() ![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
potterman |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 115 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: Strefa Mroku... ![]() |
A czytaliscie coś Terry'ego Pratchetta? Ten to dopiero ma fajne książki. Typowy angielski humor
![]() Polecam szczególnie "Kolor magii" i "Straż!Straż!" -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów ![]() Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci... ![]() |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
w życiu nie słyszeliśmy
pytanie kosmicznie bajeczne wypaśne a słyszeliście o Tolkienie? ![]() -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a co to do ciężkiej cholery jest tolkien? harlekina se poczytajcie ;>
-------------------- |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
nie znam tych perfum. i co czytać na perfumach wogóle?
polecam Narnie. mnie stac było narazie na 1 część i kawałek 2. ale całą serie mam, więc może jak mi czas dopisze to całość wchłonę. -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Mroczny Wiatr |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 223 Dołączył: 07.09.2005 Skąd: Mroczny Zakątek Płeć: Mężczyzna ![]() |
Chyba czytałem tego czarnoksiężnika z archipelagu ale to już dawno i nie wiem czy z czymś tego nie myle
To tam była sprawa z imionami? Ten post był edytowany przez Mroczny Wiatr: 20.09.2005 22:24 -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand! ![]() |
potterman |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 115 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: Strefa Mroku... ![]() |
QUOTE(avalanche @ 20.09.2005 22:51) w życiu nie słyszeliśmy pytanie kosmicznie bajeczne wypaśne a słyszeliście o Tolkienie? ![]() hahaha what a joke ![]() ![]() -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów ![]() Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci... ![]() |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pratchett i jego Świat Dysku to kawał dobrej literatury. Pełno w niej ironii, humoru i przede wszsytkim aluzji do innych książek. Ja polecam "Czarodzicielstwo" tegoż autora oraz "Dobry omen" (tym razem pan Pratchett ośmiesza anioły, demony, jeźdźców Apokalipsy, a sam Antychryst jest grzecznym 12 letnim chłopcem).
Narnia, Narnia....ile to już lat minęło? Pierwsza książka z literatury fantasy po jaką sięgnąłem i mnie absolutnie zafascynowała, zakochałem się. A potem był Tolkien ( dla tych co nie wiedzą to ten facet od LOTR-a ![]() -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
To, że ktos przeczytał jedna książkę fantazy to nie znaczy, że jest ich fanem. Poza tym można być maniakiem jakiegos gatunku, a niekoniecznie czytac wszystkie buki tego gatunku. Szczerze watpię, żeby ktokolwiek przeczytał chociaz 50% książke np. fantazy.
-------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
nowa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 06.08.2005 Skąd: z mamusi oczywiście:P ![]() |
Mi bardzo podobają się książki Prattcheta. przeczytaj choć jedną! Na pewno ci się podobają. Bardzo fajną książką jest też " Przystań wiatrów " autora nie znam. Wszystkie te książki to fantastyka.
|
Ronald |
![]()
|
Postaram sie. Czy mogłabyś troszke streścic o czym one opowiadją???
-------------------- - A mugole...nie widzą nas?
BeBe |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 229 Dołączył: 11.08.2003 Skąd: Gorzów Wlkp. /szary Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Ronald @ 21.09.2005 22:20) Fantasy jak już. Ty widac nie jesteś ich fanem... A co do książek to polecam powieści Kinga, A. Christie, "Annę Kareninę" Tołstoja, jakąkolwiek komedię Szekspira, "Imie róży" Eco Sapkowskiego nieco mniej... -------------------- L'amitie doit etre cultivee comme un grain...
Uczę sie Poznania./ Mam go w dupie i uczyć się go już nie zamierzam. |
Xel |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 15.08.2005 ![]() |
Musze przeczytac tego czarnoksieznikaz archipelagu zaciekawiliscie mnie.
(wogole albo mnie nie bylo chwile albo ruch sie zrobil na forum) A Pratcheta dobry jest podobno "kosiarz" ale sam nie czytalem jeszcze. Co do LoTRa znam wielu ludzi ktorzy "jaraja" sie fantastyka ogladali filmy wiedza duzo o Srodziemiu a mimo to nie czytali ksiazki. Chociaz teraz staraja sie nadrobic zaleglosci. Ten post był edytowany przez Xel: 22.09.2005 22:07 -------------------- Członek "The Marauders" - fanklubu Huncwotów
![]() Jacy są ludzie takie są ich marzenia... Only solution is a mental revolution... |
avalanche |
![]()
|
QUOTE A Pratcheta dobry jest podobno "kosiarz" ale sam nie czytalem jeszcze. potwierdzam =) od niego zaczełam czytanie Pratchetta. co tam inni. Śmierć to jest dopiero osobowość ^^ -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Ronald |
![]()
|
Fakt, fanem nie jestem, ale napisałem fantasy przez Z tak dla jaj. Ja czytam ksiązki, które wpadna mi w ręce. Zgadzam sie, że książki Ahathy Christie sa super.
A jak zrobic takie fajne cosie co sie wyswietlaja pod treścia postu????????? -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
BeBe |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 229 Dołączył: 11.08.2003 Skąd: Gorzów Wlkp. /szary Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Ronald @ 23.09.2005 19:28) Masz zabójcze poczucie humoru... -------------------- L'amitie doit etre cultivee comme un grain...
Uczę sie Poznania./ Mam go w dupie i uczyć się go już nie zamierzam. |
Ronald |
![]()
|
QUOTE(BeBe @ 23.09.2005 19:31) QUOTE(Ronald @ 23.09.2005 19:28) Masz zabójcze poczucie humoru... Dzieki za komlement ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
Xel |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 15.08.2005 ![]() |
W "kolorach magii" jest dobry fragment jak naklania Ricewinda zeby pojechal do innego miasta bo ma go zabic tam dzisiejszego dnia. Nie bede nawet tego przytaczal (tym bardziej ze nie moge zacytowac bo nie mam ksiazki) to trzeba przeczytac
![]() -------------------- Członek "The Marauders" - fanklubu Huncwotów
![]() Jacy są ludzie takie są ich marzenia... Only solution is a mental revolution... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:51 |