Nie krzywdźcie zwierząt, one też
czują i cierpią
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Nie krzywdźcie zwierząt, one też
czują i cierpią
Sir Momo Mumencjusz Mum |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 154 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: z Warszawy ![]() |
Właśnie przeczytałem wiersz
ashly, o cierpieniu koni, i przypomniało mi się o wierszu, który napisałem
ok. rok temu na konkurs ekologiczny. Zająłem w nim pierwsze miejsce, i
dyplom do tej pory wisi na mojej ścianie. (szkoda tylko, że zająłem miejsce
pierwsze na jednego uczestnika
![]() Zwierzę też człowiek - ono też żyje I też ma prawo do życia godnego Więc niech przed ludźmi już się nie kryje, w końcu to przecież jest nic wielkiego. "Nie rób drugiemu co Tobie niemiło" słowa te jakże prawdziwie brzmią. Chcemy, by nam się z szczęśliwością żyło dajmy zwierzętom też pożyć z nią. Nie krzywdźcie zwierząt, one też czują, one też płaczą, i też się cieszą. Gdy się ich sprawy z ludzkimi krzyżują, to nie ich wina, one nie grzeszą. Nie można naginać wszystkiego dla siebie, nie można krzywdzić innych, bo słabsi! A jakby tak spotkało to Ciebie? Nie chciałbyś, czasami, żeby byli lepsi? Nie chciałbyś przecież, by się nad Tobą znęcać! Wołałbyś, żądając sprawiedliwości! A jak zwierzęta mogą o to wołać zagłuszone krzykiem bezczułości? -------------------- W imię Moda, bezczelnym nabijaczom wieczny przynosimy odpoczynek! Amen.
jam ci on gdyżeś aniele wzbił się księżyc świeci w jeziorze pluskają ryby i do tego wcale idę i widzę i słyszę i tak dalej bo w końcu zaiste przeszłość przepowiedziana przeznaczeniem jest zawsze ten obcy co jeździł koleją w armacie widziany huk raz za razem niby on nie ja wy amen To ja ^^ |
Shell |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 459 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: z krainy Oz Płeć: Kobieta ![]() |
Nie zważając na wszystko (wiesz o co mi
chodzi) pisze koment.
Ten wiersz jest piękny. Strasznie fajny, zresztą wiekszość Twoich wierszy mi się podoba. Pisz więcej ![]() -------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Wiersz o temacie bardzo
kontrowersyjnym... ale to wszystko. Nadal nie wyczuwam ani krzty uczucia,
dlaczego? Twoje wiersze wydaja mi się zimne, bezduszne...czemu? Tematy
zawsze masz b. dobre ale na tym sie konczy. Nic do mnie nie przemawia nic...
Nie widze głebi... płytkośc to słowo nasuwa mi sie namyśl jak czytam te
wiersze... Forma też mi nie odpowiada... przykro mi. Życzę dalszych moze
wiekszych sukcesów. Pozdrawiam.
Ten post był edytowany przez _Marcia: 21.12.2003 12:32 -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Vlary |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katowice Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ten wiersz.... rzeczywiście taki
dziwny.
Wątek zgubiłem już po połowie. Może przez to, że nierozdzielony zwrotkami? Poza tym chyba zbyt namieszane. Co chwilę coś się powtarza. Niby taki piękny, a jednak tak banalny... -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 08:39 |