Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

6 Strony < 1 2 3 4 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> The Last Horcrux, teoria dotycząca ostatniego Horcruxa

Zeti
post 31.01.2006 11:29
Post #26 

Potężny Mag

Grupa: Prefekci

Mógł to zrobić będąc w Hogwarcie (tak jak pamiętnik)

--------------------
user posted image user posted image
...Prefekt Gryffindoru...
'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.'
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Hito
post 31.01.2006 11:34
Post #27 

Magik

Grupa: Magiczni Forumowicze

Rowling zaprzeczyła pogłosce, jakoby Tiara mogłaby być jednym z Horcruxów. Na jej oficjalnej stronie gdzieś powinno to być napisane.

--------------------
Mój nowy fic

One in Fire Two in Blood
Three in Storm Four in Flood
Five in Anger Six in Hate
Seven Fear Evil Eight
Nine in Sorrow Ten in Pain
Eleven Death Twelve Life Again
Thirteen Steps to the Dark Man’s Door
Won’t be turning back no more
+Quote Post
Luna Lovegood
post 31.01.2006 14:31
Post #28 

Absolwent Hogwartu

Mnie tam bardziej interesuje kto to jest R.A.B... ciekawe biggrin.gif (jak było o tym już wspomniane to perzepraszam biggrin.gif

--------------------
...
+Quote Post
Avery
post 31.01.2006 18:10
Post #29 

Ścigający

Mógł to zrobić będąc w Hogwarcie (tak jak pamiętnik)

Pomysl przez chwile logicznie, pamietnik byl wlasnoscia Toma Riddle'a wiec nie mial z nim problemu, ale tiara lezala w gabinecie dyrektora wiec mogl sie do niej dorwac jedynie podczas ceremoni przydzialu a to nie mozliwe bo tiara zaraz po zakonczeniu ceremoni byla wynoszona w wielkiej sali, a nawet jesli jakims cudem udaloby mu sie ja zdobyc to musialby ja wyniesc gdzies poza hogwart, tam kogos zabic itd. a niby jak mialby to zrobic?

Co do R.A.B.: Na stronie www.auror.pl znajduje sie ciekawa teoria, a mianowicie ze chodzi o brata Syriusza, Regulusa Black.

--------------------
Quidquid agis, prudenter agas et respice finem

user posted image
Z popiołów strzelą znów ogniska,
I mrok rozświetlą błyskawice,
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz powróci na stolicę

+Quote Post
Addiw
post 31.01.2006 20:25
Post #30 

Mugol

Sorry, ale w ogole nie zgadzam sie z ta teoria! Przciez dusza sie rozszczepia, gdy sie kogos zabije, Harry nie umarl, aVoledmort nie mogl zginac, bo wedlug Dombledora nie byl juz czlowikiem. Po za tym dusza jest owszem rozstrzepiona, ale to ten kto ma taka dusze sam wybiera miejsce jej "spoczynku". Po za tym bardziej interesi mnie kwestia innej sprawy. Kto pomaga przy zbieraniu horkruksow o inicjalach R.A.B.?? Przez niego zginal Dumbledore
+Quote Post
Goomisia
post 31.01.2006 20:44
Post #31 

Uczeń Hogwartu

1. Dziennik Riddlea (zniszczony)
2. Pierścień Gauntów (zniszczony)
3. Medalion Slytherina (ukryty przez R.A.B. albo zniszczony co wydaje mi sie wielce prawdopodobne)
4. Czarka Hufflepuff
5. Coś Gryffindora lub Ravenclaw
6. Wąż Voldemorta
7. Dusza w Voldemorcie

niwydaje mi sie by Harry byl przechowalnia dla duszy Voldzia. on twozył horkruksy świadomie. To musi byc rzecz trwala i zabezpieczona magia tak jak ten naszyjnik RAB. moga one tez nznajdowac sie w szkole..to przeciesz bardzo bezpieczne miejsce nie? i kupa tam tajnych pomieszczen i skrytek w ktorych mozna je ukryc. jezeli Voldzio dal rade znalesc komnate tajemnic to talby tez rade ukryc horkruksy w jakis nowych komnatach... huh.gif

--------------------
Naczelna Syriuszomaniaczka - członek zarządu THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
user posted image
http://s14.bitefight.pl/c.php?uid=2073
+Quote Post
Katarn90
post 31.01.2006 20:50
Post #32 

Czarodziej

skoro nie mógł mieć nic zGryffindora, to wychodzi na to, że zdobył coś od ravenclaw. I wtedy wszystko się zgadza. A Harry na pewno nie jest Horkruksem, wtedy przepowiednia, że jeden musi zabić drugiego, nie spełniła by sie
+Quote Post
anagda
post 31.01.2006 20:51
Post #33 

Członek Zakonu Feniksa

6. Wąż Voldemorta

Nie... Przecież węża to łatwo by było zabić, czy mógłby umrzeć śmiercią bardziej lub mniej naturalną... Co do Nagini to wątpię...
Ukrycie jakiegoś kawałka duszy w samym Hogwarcie byłoby mądrym posunięciem... Nikt przecież nie szukałby zdrady na własnym podwórku... Jednak wątpię, żeby Tom wpadł na taki pomysł, bo jak wiemy nielubił białej magii, dobroci i miłości, którą emanował Hogwart...

--------------------
user posted image
+Quote Post
Luna Lovegood
post 31.01.2006 21:16
Post #34 

Absolwent Hogwartu

Coś co należało by do Ravenclown.... może w poprzednich książkach było coś o tym wspomniane?? Czy ja wiem wydaje mi się, że to będzie coś bardzo oczywistego, ale my się tego nie domyślimy do 7 tomu.

--------------------
...
+Quote Post
Katarn90
post 01.02.2006 13:14
Post #35 

Czarodziej

może ostatnim horkruksem związanym z Ravneclaw nie jest wąż, ale ....borsuk biggrin.gif
+Quote Post
Zeti
post 01.02.2006 15:32
Post #36 

Potężny Mag

Pomysl przez chwile logicznie, pamietnik byl wlasnoscia Toma Riddle'a wiec nie mial z nim problemu, ale tiara lezala w gabinecie dyrektora wiec mogl sie do niej dorwac jedynie podczas ceremoni przydzialu a to nie mozliwe bo tiara zaraz po zakonczeniu ceremoni byla wynoszona w wielkiej sali, a nawet jesli jakims cudem udaloby mu sie ja zdobyc to musialby ja wyniesc gdzies poza hogwart, tam kogos zabic itd. a niby jak mialby to zrobic?

Harry w HPiKT jest sam w gabinecie dyrektora i zakłada Tiarę, więc Riddle też mógł zdobyć. A zabiłby kogoś podczas wycieczki do Hogsmeade.

Ale skoro Rowling zaprzecza to przecież w zamku na pewno jest jakiś przedmiot należący do Gryffindora lub Ravenclaw np. Talerz z krukiem Ravenclaw lub Myślodsiewnia Gryffindora. Voldemort miał siedem lat aby przeszukać szkołę i coś około dziesięciu lat nikt go nie widział więc mógł podróżować po świecie.

--------------------
'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.'
+Quote Post
Luna Lovegood
post 01.02.2006 19:54
Post #37 

Absolwent Hogwartu

QUOTE(Zeti @ 01.02.2006 15:32)

Harry w HPiKT jest sam w gabinecie dyrektora i zakłada Tiarę, więc Riddle też mógł zdobyć. A zabiłby kogoś podczas wycieczki do Hogsmeade.
*

Ale to chyba raczej wygląd tak , że zabijasz i odrazu rozczepiasz swoją dusze, a nie kiedy chcesz i w jakim miejscu.

--------------------
...
+Quote Post
Goomisia
post 01.02.2006 21:15
Post #38 

Uczeń Hogwartu

moim zdaniem Horkruksa tworzy sie świadomie w zaplanowanym przedmiocie. on kolekcjonowal rzeczy wielkich magow. moim zdaniem zrobil z nich Horkruksy bo takie pamiatki beda ochraniane, ludzie o nie zadbaja.

--------------------
Naczelna Syriuszomaniaczka - członek zarządu THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
user posted image
http://s14.bitefight.pl/c.php?uid=2073
+Quote Post
Wrona
post 01.02.2006 21:17
Post #39 

Prefekt

QUOTE(Goomisia @ 01.02.2006 21:15)
moim zdaniem Horkruksa tworzy sie świadomie w zaplanowanym przedmiocie. on kolekcjonowal rzeczy wielkich magow. moim zdaniem zrobil z nich Horkruksy bo takie pamiatki beda ochraniane, ludzie o nie zadbaja.
*

No i chciał przez to pokazać, że jest kimś wiele znaczącym...

--------------------
"My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
+Quote Post
Zeti
post 02.02.2006 11:49
Post #40 

Potężny Mag

Ryzykownie jest ukryć swoją duszę w czymś żywym, ale dobre byłoby umieścić horcruxa w czymś co nie może umrzeć lub czymś co już umarło i nie może zrobić tego ponownie czyli w duchu (odcisku duszy która opuściła ciało) więc tym czymś od Gryffindora i Ravenclaw mogą być duchy tych domów (Prawie Bezgłowy Nick i Szara Dama)

--------------------
+Quote Post
Wrona
post 02.02.2006 11:53
Post #41 

Prefekt

Zeti - ty to masz łeb... (głowę, jeśli ci "łeb" nie odpowiada wink2.gif ) Ja na cośtakiego nie wpadłam.

Zastanawia mnie za to dlaczego wszyscy myślą, że jest 7 horkruksów... To, że Tom powiedział, że to potężna cyfra (czy jakoś tak) nie oznacza, że podzielił na tyle części swoją duszę... Może nie zdążył, a moze podzielił na więcej?

--------------------
"My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
+Quote Post
Poomyluna
post 02.02.2006 16:41
Post #42 

Mugol

Ciekawa teoria z duchami. Jeśli chodzi o to czyj to był przedmiot stawiałabym, że Ravenclaw. I że są cztery po nich pozostałości (czarka, medalion, miecz i coś Ravenclaw). Miecz "odnalazł" się już długo po zamknięciu duszy Voldemorta. Może ot był jeden z powodów chęci pracowania Voldemorta w Hogwarcie? Odnalezienie przedmiotu Gryffindora i zrobienie z niego Horcuxa?

--------------------
"Wiedziałem, że jestem inny. - wyszeptał do swoich drżących palców. - Wiedziałem, że jestem kimś wyjątkowym. Zawsze. Wiedziałem, że coś w tym jest."
Tom Marvolo Riddle
+Quote Post
Luna Lovegood
post 02.02.2006 17:22
Post #43 

Absolwent Hogwartu

QUOTE(Poomyluna @ 02.02.2006 16:41)
Może ot był jeden z powodów chęci pracowania Voldemorta w Hogwarcie? Odnalezienie przedmiotu Gryffindora i zrobienie z niego Horcuxa?
*

Wydaje mi się, że włanie tak powiedział Dumb w IV tomie ( pod koniec)
A co do tych duchów... czy ja wiem?? Ciekawa teoria, ale raczej nie realna

--------------------
...
+Quote Post
Katarn90
post 02.02.2006 20:35
Post #44 

Czarodziej

Voldi mi coraz bardziej przypomina Predatora, chodzi mi o kolekcjonowanie wartościowych rzeczy (dla predatora były to ludzkie czaszki).
A teoria z duchami jest nierealna, bo wiemy, że voldek musi umrzeć pod koniec VII tomu.
+Quote Post
harolcia
post 02.02.2006 20:36
Post #45 

przerażona

Może to jest zbyt wydumana teoria, ale jeżeli Voldek zbierał rzeczy tylko wieklich magów, to może zadrał coś od Dumbla. W sumie tylko jego się bał i oni byli parą największysz czarowników na świecie. Tylko może trochę przesadziłam.. blush.gif huh.gif

--------------------
Prefekt Gryffindoru Członkini KLL

Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci
Barańczak Stanisław
1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY.
2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT.
3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ.
4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM.
5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI,
6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ.
+Quote Post
anagda
post 03.02.2006 20:27
Post #46 

Członek Zakonu Feniksa

QUOTE(harolcia @ 02.02.2006 21:36)
Może to jest zbyt wydumana teoria, ale jeżeli Voldek zbierał rzeczy tylko wieklich magów, to może zadrał coś od Dumbla. W sumie tylko jego się bał i oni byli parą największysz czarowników na świecie. Tylko może trochę przesadziłam.. blush.gif  huh.gif
*

O... Przyznam szczerze, że to MOGŁABY BYĆ ciekawa teoria...
Jednak jedna rzecz niepasuje... To nie mogłabyć jakaś nic nie znacząca rzeczy typu skarpetka Dumbledora... To musiałoby być coś wielkiego. Np. jego różdżka, czy jakiś coś innego... A przecież Dumbledore zauważyłby jakby mu to zniknęło z przed nosa. I tak samo jakby ten już zaczarowany przedmiot na horkruksa stałby mu przed nosem... Więc raczej rzecz należąca do Dumbla odpada.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Luna Lovegood
post 03.02.2006 20:31
Post #47 

Absolwent Hogwartu

Wątpie, Dumb był dobrym czarodziejem więc by się domyślił. (chyba) A jeżeli już to napewno Czarny Pan by nie oddał tej rzeczy Dumbowi

--------------------
...
+Quote Post
hazel
post 03.02.2006 20:34
Post #48 

czym jest fajerbol?

Grupa: czysta krew..

A właśnie! Może Voldi stworzył horkruksa z jakiejś rzeczy należącej do Dumbledore'a, a potem ją oddał? Nikt nic nie wie, rzecz jest chroniona...Z tego co wiem Dumbledore miał w gabinecie miecz Gryffindora. To by pasowało, w końcu Vold szukał rzeczy należących do załorzycieli Hogwartu.

--------------------
user posted image
The voice in my head doesn’t think I’m crazy.
+Quote Post
Zeti
post 03.02.2006 20:50
Post #49 

Potężny Mag

Dumbel mówi że miecz był całkowicie bezpieczny, a Rowling chyba też zaprxecza

--------------------
+Quote Post
hazel
post 03.02.2006 22:28
Post #50 

czym jest fajerbol?

Grupa: czysta krew..

Ja tam Rowling nie wierzę, ona zawsze coś kręci;). Ale to dobrze, bo mamy dzięki temu element zaskoczenia.

--------------------
user posted image
The voice in my head doesn’t think I’m crazy.
+Quote Post

6 Strony < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 15.05.2025 02:51