Tłumaczenie 6 Tomu Ukończone :)!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Tłumaczenie 6 Tomu Ukończone :)!
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Hehe, dzieci miałyby urozmaicone lekcje wychowania seksualnego (o ile takowe jeszcze funkconuje)
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Funkcjonuje. U mnie w szkole nazywa się to WDŻWR(Wychowanie Do Życia W Rodzinie). Ale to sa same nudy i prawie nic o wychowaniu seksualnym nie ma. I potem się ludzie dziwią, że jest tak wiele młodych matek.
-------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Chooo |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 124 Dołączył: 15.04.2005 Skąd: Tam gdzie marzenia się spełniają... Płeć: Kobieta ![]() |
Racja...Ja też mam w szkole Wychowanie Do Życia W Rodzinie, tylko że u mnie powszechnie nazywa się to tylko WDŻ. A co do HP i KP to jush nie moge się doczekać iedy będzie można go kupić
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Ech, zmiana planów. Okręgowe z polskiego, zgodnie z prawami Murphy'ego, wypadają 28. Więc na premierze o północy nie będę, ale po południu na pewno odwiedzę zapotterowiony Empik na rynku :>
-------------------- |
Bratiin |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 55 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: Hammer Bay, Genosha Płeć: Kobieta ![]() |
A ja mam taki brutalny problem: 28 stycznia z samego rana wyjeżdżam na obóz. Ha, ha. I to do takiego miejsca, że księgarni tam na pewno nie ma
![]() Taaak. Mi to zawsze wiatr w oczy ![]() -------------------- ...
|
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Ronald, u nas Wychowanie seksuale nazywało się Wychowaniem Seksualnym i nawet nam fajne edukacyjne filmiki pokazywali...
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Wrona |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra ![]() |
Taaa... Bezsensowne zajęcia... Więcej się nauczę z gazet... Ostatnia lekcja dotyczyłą tego, że "jak połączy się iksik (spolszczone
![]() ![]() -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(emoticonka @ 16.01.2006 18:08) A co to takiego Emo??? Hazel> To miałaś szczęście, przynajmniej teraz nie jesteś młodą matką ![]() A ja byłęm dzisiaj w EMPIKU, w którym odbędzie sie premiera, na która się wybieram. Nabyłem kalendarz HP i CO na 2006 rok oraz obejrzałem dekoracje na premeirę. Na wystawie zrobili wielkie "kamienne" koło z wyrytymi runami i sa na nim i wokół niego ustawione książki i filmy i rózne inne gadżety HP. W środku natomiast jest wielki "kamieny" łuk oraz tabliczka z napisem "Peron 9 i 3/4" Wsyzstko jest okryte czarną tkaniną, a na ścianie jest wielki Hogwart Eksspres. ![]() ![]() ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
QUOTE(Ronald @ 17.01.2006 20:51) QUOTE(emoticonka @ 16.01.2006 18:08) A co to takiego Emo??? Zawody okręgowe olimpiady literatury i języka polskiego. tzw. drugi etap. konkretniej zawody pisemne :/ -------------------- |
Wrona |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra ![]() |
QUOTE(emoticonka @ 17.01.2006 21:07) QUOTE(Ronald @ 17.01.2006 20:51) QUOTE(emoticonka @ 16.01.2006 18:08) A co to takiego Emo??? Zawody okręgowe olimpiady literatury i języka polskiego. tzw. drugi etap. konkretniej zawody pisemne :/ Powodzenia ci życzę... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do książki to jak myślicie, jeśli 27 wyślą książkę z Krakowa to do Bielska-Białej (może ktoś wie gdzie to jest?) przyjdzie tego samego dnia? Bo się zastanawiam czy czekać na dostarczenie przesyłki, czy może wysłać chłopaka siostry, żeby w Krakowie odebrał ![]() ![]() -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Ronald |
![]()
|
QUOTE(emoticonka @ 17.01.2006 22:07) QUOTE(Ronald @ 17.01.2006 20:51) QUOTE(emoticonka @ 16.01.2006 18:08) A co to takiego Emo??? Zawody okręgowe olimpiady literatury i języka polskiego. tzw. drugi etap. konkretniej zawody pisemne :/ Bżmi nudno i trudnie. W takim razie powodzenia. A to-> ![]() ![]() QUOTE(Wrona @ 17.01.2006 22:55) Tobie tez życze powodzenia. A dla Ciebie to-> ![]() Powinnaś wysłać chłopaka swojej siostry. Niech się chłopak przysłuży rodzinie, w końcu może kiedyś stać się jej członkiem ![]() ![]() ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
Wrona |
![]()
|
Dzięki...
W polskim tłumaczeniu HPiKP ma 704 strony, a w angielskim? -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
W angielskim tłumaczeniu
![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Wrona |
![]()
|
QUOTE(owczarnia @ 18.01.2006 11:49) UPs... Źle się wyraziłam. W angielskiem JĘZYKU? -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
UK czy US edition? Paperback czy hardback
![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Ronald |
![]()
|
UK i US rozumiem. Paperback i hardback tez jakoś. British Adult, hardcover, ale tego za cholerę nie mogę zrozumieć.
![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
owczarnia |
![]()
|
Hardback i hardcover to to samo - twarda okładka
![]() ![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Ronald |
![]()
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
hazel |
![]()
|
Nie łam się Ronald, znam jednego niezłego psychologa
![]() -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:54 |