Kto Odpowie Na Moje Pytanko:), Pomyślcie trochę:P
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kto Odpowie Na Moje Pytanko:), Pomyślcie trochę:P
Merlin |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 05.11.2005 ![]() |
1) Na tapczanie siedzi dwóch ojców i dwóch synów. Jak to możliwe jeśli na tapczanie siedzi tylko 3 osoby???
2)Wyobraź sobie, że Idziesz drogą, napotykasz wkońcu rozgałęzienie w lewą i prawą stronę. Jedna z tras zaprowadzi cię do Celu druga do zguby. Lecz powrotu niema. Pośrodku stoi namiot, a w nim dwóch bliźniaków. Jeden zawsze kłamie drugi zawsze muwi prawdę. Jakie pytanie zadasz im żeby wskazali ci właściwą drogę???? Uwaga: możesz zadać tylko jedno pytanie!!!! W pokoju jest Coś I Nic. "Coś" wyszło oknem. "Nic" wyszło drzwiami. Co zostało w pokoju??? Te łamigłówki są dość znane, dlatego prosze osoby, które znają odpowiedzi, o niepodawanie za szybko rozwiązań ![]() Czekam też na inne podobne zagadki:) |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
1. na tapczanie siedzi ......i ........ i .......
![]() 2. pytanie: którą drogę wskazałby twój brat jako włąściwą- to też znam ![]() ale co z tym pokojem???? tego nie znam, czy odpowiedź zawiera się w jednym słowie??? bo jak nie to odpowiem, że zostaną ściany, podłoga i sufit...oraz drzwi i okno ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez smagliczka: 09.11.2005 16:06 |
Merlin |
![]()
|
hehehe, ani to podłoga, ani sufit, nawet nie okno i drzwi, Odpowieź kryje się w jednym słowie:D
|
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
a ja znam odpowiedz na wszystkie trzy pytanka
![]() ![]() -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
1) Na tapczanie siedzi Ojciec, jego Syn i Wnuk (czyli syn syna).A więc 2 ojców i 2 synów.
2) Tak jak smagliczka ![]() którą drogę wskazałby twój brat jako włąściwą. 3) Jak powiem, ze nic, to bedzie zle, bo przeciez Nic wyszło ![]() Okno, drzwi, sufit, podłoga. edit: czyżby nic, pisane z małej litery ? :> Ten post był edytowany przez grlouiee: 09.11.2005 22:39 -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** ![]() |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
%$#*&%(*&)*)*)
![]() może jakaś podpowiedź???? |
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
podpowiedzec :
cos i nic to sa jak trzy "osoby" ![]() -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Trzy "osoby" ? Ale w jakim sensie ??:>:)
-------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
dominisia888 |
![]()
|
no potraktuj to tak jakby cos bylo pierwsza osoba... i druga... a nic trzecia... wyszlo nic, wyszlo rowniez cos... wiec co zostalo???...
-------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
grlouiee |
![]()
|
QUOTE Coś I Nic Coś - poszło Nic - tak samo wiec zostało "I" ??:> ![]() -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
dominisia888 |
![]()
|
BRAVO
![]() ![]() ![]() -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
grlouiee |
![]()
|
Dziękuje, dziękuje ;***
<dzieli się czekoladą> Jednak logiczne myślenie, pomaga, pomaga ...;D -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
mida |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 99 Dołączył: 02.08.2005 Skąd: z Polski Płeć: Kobieta ![]() |
a znacie to:
1.Idą gęsi jedna za drugą. Ile było gęsi? (Stara zagadka,jak świat albo i lepiej!) 2.Cegła waży kilo i pół cegły. ile waży cegła? (też stare, trochę na matmę...) -------------------- "Na mój zew chłoń nocy smak, tylko nocą zatracisz duszę
Przeklnij ze mną słońca blask, pragnień twych nic już nie zagłuszy Uwierz mi i uwierz w noc, tylko nocą odkryjesz prawdę Sny wstydliwe skryje mrok, z marzeń nikt cię tu nie okradnie!" |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
1. trzy - skoro jedna szła za drugą... ([jeszcze] jedna za drugą w kolejności)
2. 2kg -------------------- |
grlouiee |
![]()
|
A to się nada? :>
Na granicy polsko-czeskiej siedzi kogut. Nagle zniósł jajko, do którego państwa będzie ono należec ? ;] -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Żeby od razu ludziom nie psuć zabawy:
QUOTE koguty nie znoszą jajek No to może ja też jakąś zagadeczkę zapodam: 1. Pewna osoba następująco nazwała swoje dzieci: Sebastian, Lucja, Michał, Kuba, Monika. Jakie powinna dać imię kolejnemu dziecku, jeśli wiemy, że będzie to syn: Marek, Bartek, Czarek czy też może Piotrek? 2. Przez bystrą i głęboką rzekę chce się przeprawić dwóch przyjaciół. Mają oni tylko jedną łódkę, którą może udżwignąć tylko jedną osobę. Obojgu jednak udało się przeprawić. Jak to zrobili ??? -------------------- |
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 14.06.2005 ![]() |
![]() ![]() |
ELF |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 45 Dołączył: 11.11.2004 Skąd: Z boiska... ![]() |
Ja znam inną zagadkę:
Gdy wypowiesz moje imię już mnie nie ma. Kim lub czym ja jestem?? Życzę miłej zabawy ![]() ![]() -------------------- ![]() Harry Potter jest jedyna osobą, która przeżyła kopniaka z półobrotu od Chucka Norrisa. Potterowi została tylko blizna w kształcie błyskawicy na czole. |
dominisia888 |
![]()
|
To moze teraz ja...
Jest 5 domów, każdy w innym kolorze, W każdym domu mieszka człowiek innej narodowości, Każdy pije coś innego, Każdy pali coś innego, Każdy trzyma inne zwierze domowe. Fakty: 1. Anglik mieszka w czerwonym domu 2. Szwed ma psa 3. Duńczyk pije herbatę 4. Zielony dom stoi na lewo od białego domu 5. Posiadacz zielonego domu pije kawę 6. Palacz "Pall-Mall" hoduje ptaszka 7. Człowiek mieszkajšcy w środkowym domu pije mleko 8. Posiadacz żółtego domu pali "Dunhill" 9. Norweg mieszka w pierwszym domu 10. Palacz "Malboro" mieszka obok człowieka, który posiada kota 11. Człowik, który hoduje konia mieszka obok palacza "Dunhill" 12. Palacz papierosów "Winfield" pije piwo 13. Norweg mieszka obok niebieskiego domu 14. Niemiec pali "Rothmans" 15. Palacz "Malboro" ma sąsiada, który chętnie pije wodę Pytanie: Kto hoduje rybkę? mam propozycje wysylajmy odp na PM do osoby, ktora dakje zagadke... zeby nie psuc innym zabawy a powiedzmy po dwoch dnaich ktos poda dobra odp... np. autor postu z zagadka;p Co Wy na to?? -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Ła.... Jak nie wiem, to już coś znaczy.
W tamtym roku w ostatniej klasie gimnazjum miałam w klasie tytuł najinteligentniejszej, bo znałam bardzo dużo zagadek (oczywiście, że z odpowiedziami). Więc może teraz ja dam jakąś ciekawostkę: Pewnie wszysyc to znają, ale co tam ![]() Masz wybrać przywódcę dla całego świata. Jest trzech kandydatów: Kandydat A: konsultuje się z astrologiem, ma powiązania ze skorumpowanymi politykami, ma dwie kochanki, nałogowo pali i wypija 8 do 10 martini dziennie. Kandydat B: Został wyrzucony ze stanowiska dwukrotnie, śpi do południa, używał opium w szkole i wypija ćwiartkę whisky każdego wieczora. Kandydat C: Odznaczony bohater wojenny, Wegetarianin, nie pali, czasem pije piwo, jest monogamista. Który z kandydatów byłby twoim ideałem? Kandydat A to Frank lin D. Roosevelt Kandydat B to Winston Churchill Kandydat C to Adolf Hitler xD |
Merlin |
![]()
|
|
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Masz wybrać przywódcę dla całego świata. Jest trzech kandydatów: trochę nieaktualni ci kandydaci ;p -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
dominisia888 |
![]()
|
a ja mam zadanko matematyczne
![]() Pomysl sobie jakas liczbe dodatnia, oblicz jej kwadrat, do ktorego dodaj potrojona pomyslana liczbe, otrzymany wynik podziel przez liczbe pomyslana, a potem pomnoz przez 100, odejmij 300 i wynik pomnoz przez pomyslana liczba. Otrzymalam wynik 4900, jaka liczbe pomyslalam?? milego rozwiazywania ![]() Ten post był edytowany przez dominisia888: 13.11.2005 14:58 -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Wiem, wiem, ale wam nie powiem
![]() Nie na darmo jestem w mat-fiz ![]() |
Merlin |
![]()
|
hehe do tej zagatki nie trzeba mat-fizu, wystarczy logicznie pomyśleć. Znam tą zagadką, taką z opowiastką
Idzie zmęczony podróżnik. Przeszedł już ciężką długą drogą. Nagle napotyka wysokie drzewo na którym są banany i głupkowate ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 04:56 |