Zaprzeczenie, Tłumaczenie- jednopartówka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zaprzeczenie, Tłumaczenie- jednopartówka
Roma |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 09.04.2005 Skąd: K-K ![]() |
Opowiadanie składa się z samych dialogów- można nawet powiedzieć monologu, bo napisane są tylko odpowiedzi, jakie udzielała bohaterka na pytania.
Tytuł oryginalny: Denial Autor: Weaslysgurl Forma: one-shot Tłumacz: Roma Korekta: Brak (wszystkie błędy proszę wypisać, postaram się poprawić(szukam bety) ) Oryginał: http://www.riddikulus.org/authors/weaslysgurl/denial.html Słowo od autorskie: Hermiona miała kilka utarczek z kimś, kto wydawał się być pewny, jej uczuć do rudowłosego. Zaprzeczenie - Co? - Nie robię tego! - Powtarzam: Nie sprawdzam go. Dlaczego miałabym to robić? - Nie podoba mi się! - No coś ty. Jest miły i to wszystko, naprawdę, nie jest w moim typie. - Mój typ? Więc, no wiesz, wysoki, ciemnowłosy i przystojny. Nie, tylko żartowałam. Tak naprawdę to nie mam swojego typu. - Nie, po prostu, dlatego że nie mam swojego typu to nie oznacza to, że go szpieguje! Zostawisz to? Proszę! - Spadaj! ************ - Nie chcę znowu przeprowadzać tej konwersacji. - Nie kontrolowałam go! Po prostu przypadkowo stałam obok niego, kiedy powiedziałam do… - Jasne. - Więc teraz to on kontroluje mnie? Nie, on nie robiłby czegoś takiego. To niedorzeczne. - Możesz po prostu przestać to robić? Nie obchodzi mnie, co robisz tak długo jak zostawisz mnie w spokoju! *********** - O nie, nie znowu. Co tym razem? Niech zgadnę, znowu mnie szpieguje. - I ja go też szpiegowałam? Nie prawda! Ja tylko rozmawiałam z … - Przeprosiny? Jakie przeprosiny? Nie musze nikogo przepraszać, bo nic nie zrobiłam! Hej, zaczekaj chwilkę! Mówiłeś, że mnie kontroluje? Mówiłeś serio? - Nie, nie pytam, dlatego bo mnie to interesuje. Ja tylko nie mogę uwierzyć, że nie masz nic ciekawszego do roboty, niż bawienie się w swatkę. - Tak jesteś nią! Dlaczego w przeciwnym razie mówiłeś, że szpiegujemy się nawzajem? - Nie kontrolujemy siebie. I Kropka. *********** - Tak rozmawialiśmy. No i co z tego? Jesteśmy przyjaciółmi. - Przeprosił, żeby być blisko mnie? Twoja wyobraźnia przekroczyła dopuszczalne granice. Wiesz o tym, prawda? - Co to za pytanie? Lubię dużo osób znajdujących się tu. - Tak, włącznie z nim. - Nie to nic nie znaczy. Proszę przestaniesz dręczyć mnie tym tematem? *********** - Tak pogratulowałam mu wygrania meczu Quidditcha. Zawsze to robię. - Nie flirtował ze mną! - I ja z nim też nie flirtowałam. - Nie prawda. - Nie prawda! - Nie. Prawda! Od kiedy to rozmowy z przyjacielem stały się zakazane? - Och, po prostu… Zamknij się! Znajdź sobie inną ofiarę do dręczenia. *********** - Nie, nie zrobisz tego i nie zapytasz czy jest mną zainteresowany. - Dlatego że nie jest! I dlatego że ja nie jestem nim zainteresowana! Koniec dyskusji! *********** - No poszliśmy do Hagrida razem. - Ekhm… zapytał mnie. - Powiedział że potrzebuje towarzysza. - Bo lubię spotkania z Hagridem! - Tam nie było żadnego flirtowania, dziękujęCibardzo. - Poważnie, co to jest? Dwadzieścia pytań? - Bardzo chciałabym zostać, i pogawędzić ale nie mogę. Muszę iść do biblioteki zanim zostanie zamknięta. *********** - Tak poszliśmy razem na obiad. A co? - Tak, usiedliśmy obok siebie jak zawsze na obiedzie. - Nie wiem. Usiadł obok mnie. Co w tym takiego interesującego, widziałeś nas razem na obiedzie setki razy. - Ja nie flirtuje z nim, a on nie flirtuje ze mną. A teraz spadaj. Mam lepsze rzeczy do roboty niż gadanie z tobą o tym. - Jeszcze nie wiem. Ale jestem pewna że coś znajdę. Pójdę do biblioteki albo gdzieś indziej. *********** - Co robiłam wczoraj wieczorem? Byłam we wspólnym pokoju. - Tak. Razem z nim. Czemu pytasz? - Rozmawialiśmy. I nie mogę uwierzyć, że nas szpiegowałeś! To nie jest miłe! *********** - Co tym razem? - Tak, poszliśmy razem do Hogsmeade. No i co z tego? Ludzie ciągle to robią. - Nie to nie znaczyło, że poszliśmy na randkę. - Po prostu zdecydowaliśmy, że pójdziemy razem. - Nie masz do zrobienia jakieś pracy domowej, albo czegokolwiek innego? *********** - No i co że ostatnio spędzamy ze sobą dużo czasu? Tak jest już od pierwszego roku! - Nie mogę uwierzyć że nadal to robisz! - Szpiegujesz! - Więc, jak to nazwiesz? - Jesteś niemożliwy! *********** - Co widziałeś? - Nie robiliśmy tego! A tak przy okazji to kiedy to widziałeś? - Nie szczerz się tak! - Więc…Ok tak. Lubię go. - Tak… Bardziej niż przyjaciela. - Mam nadzieję. - Idziemy jutro razem do Hogsmeade. Nie, nie możesz iść z nami. Przykro mi. - Bo powiedziałam NIE! *********** - Tak, mamy randkę. Zadowolony?! The End -------------------- Kiedy już wszędzie mało mnie będzie...
musisz wiedzieć, że by przeżyć taką chwilę warto czekać wiek. [ *** ] ![]() |
Anita |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 88 Dołączył: 13.05.2004 Skąd: (z)myślona ![]() |
Po namyśle uznaję, że jest to nawet ciekawy sposób do opisania wydarzeń. Zwłaszcza, że taki jednostronny. Co tu dużo mówić, ktoś miał pomysł. Tylko w realizacji coś nie wyszło - chyba za dużo tych dialogów. Miałam mnóstwo czasu na znudzenie się i uczyniłam to, kapryśnie.
Ale tłumaczenie jest OK ![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 04:53 |